爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:Quote:yankees111007 發表於 15-5-9 22:02

原帖由 Mao..Mao.. 於 15-05-10 發表
你架車係平治B仔?
不是! Volkswagen!

大宅

回覆:Teresa 的帖子

Thx!我會加油!

珊瑚宮

回覆:終於衰咗係停車場手上喇⋯

別墅

引用:Thx!我會加油! +

原帖由 皮質醇 於 15-05-10 發表
Thx!我會加油!

記住泊車要慢,就算响街泊,頂住其他車,有人呠你,都唔好理,自己慢慢泊。

公爵府

引用:1月考到牌,剛剛5月先買車,老公陪我操咗兩

原帖由 皮質醇 於 15-05-07 發表
1月考到牌,剛剛5月先買車,老公陪我操咗兩日,到自己單獨楂車接個囡返學,點知回程係屋企樓下停車場泊位, ...
我老公最怕就係泊著你呢d人隔離。你真係要去補下。

大宅

回覆:yankees111007 的帖子

知道!

大宅

回覆:Bibibut 的帖子

我相信街上嘅一定有好多我咁嘅新牌或者盲毛,咁你要同你老公商量一下要買個獨立車位先得啦!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

皮質醇 發表於 15-5-9 21:49
平時泊都無問題,只不過嗰日個轉角位有D窄,一時判斷錯誤,睇漏咗條柱,咁就衰咗下次真係要睇清楚 …

應該係轉彎時攞唔夠位, 我都試過你個情況, 個車場我唔係成日去, 平時冇泊晒車啲位好鬆, 但嗰日泊晒車啲彎位變晒直角位, 轉彎時我攞唔夠位, 扭極都出唔到, 睇住右邊車身就嚟削埋石柱, 投晒降, 停咗喺度, 還好後面有兩位司機落車幫我手, 教我點扭返堂軚轉返個彎出去, 先有驚無險。

珍珠宮

畀面勳章

我都好怕. 而家好多時出車前會睇下目的地嗰頭D停車場係點先決家入唔入去. 好多時係車場上落彎位窄, 一有對頭車我就會好緊張, 如果可以, 寧願泊橫街算了 (當然, 都要睇下係咪抄牌黑點啦!)

子爵府

我都係p牌,我仲要次次出車都自己一個或者同阿囡一齊,之前揸寶馬5系,而家揸serena ,停車場係最好練泊車既地方,好過您泊街呀!泊街您仲驚呀!
我既建議係功多藝熟!講真又唔係整花人地架車,您仲未同您架車熟落啫!我之前寶馬泊個停車場仲大鑊,泊個位要扭幾手,仲要收埋鏡先入到呀!熟左就自然得架喇!

子爵府

Btw,樓主係咪撞到車頭?腳慢手快,係我泊車既心訣,腳慢,您就算扭錯軑都可以有時間慢慢扭番岩!如果腳快手慢,噤就實出事架喇!

大宅

回覆:andeskinki 的帖子

我擦到右前軚位上小小,當時忽略右前位,只係顧住望後同左面,因為心諗右面近自己點都留意到,點知咁就攪掂咗⋯

大宅

回覆:DoReMi媽媽 的帖子

我最後都係好似你咁搵其實司機幫我咋!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

皮質醇 發表於 15-5-11 11:21
我最後都係好似你咁搵其實司機幫我咋!
下次未出事前好停低架車了, 寧願等人救

子爵府

回覆:皮質醇 的帖子

小事一樁!練多d就無事架喇

大宅

引用:新手好多時都會整花部車,整花自己部車好過

原帖由 assado 於 15-05-07 發表
新手好多時都會整花部車,整花自己部車好過整花別人架車,慢慢來。
係呀。。最緊要唔好撞到人地架車及行人。

大宅

我剛剛星期日都泊位hi花架車, 好彩二手車。 第一次買車, 剛揸咗半個月。

大宅

回覆:hamsubbb 的帖子

好彩我都係二手車

大宅

師父講撞晒4知閣就畢業架啦。。。好彩我撞左2個之後就畢業。。。

所以新手最好買2手車

子爵府

tghm 發表於 15-5-14 17:07
師父講撞晒4知閣就畢業架啦。。。好彩我撞左2個之後就畢業。。。
唔係ma
小朋友放暑假比平日更忙!

首頁

尾頁

跳至