自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

係隔離板見到有人問可唔可以限制工人用冷氣同用熱水沖涼,香港人既工人黎自熱帶國家多,限冷氣我覺得好正常,但要人用凍水沖涼我覺得好刻薄,好似唔當人地係人

其實係未我自己唔知頭唔知路,工人姐姐一般都係用凍水沖涼?
優悠在澳洲

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

凍水都要限?? 佢D凍水係咪即水喉水呀? 定加左冰?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

即係點? 唔俾用熱水沖涼??

已刪除用户

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:有無人個工人姐姐係沖開凍水涼????????

大宅

熱血勳章

啲人刻薄到咁

侯爵府

咩人來架,痴綫

大宅

我家姐姐剛到埗一週,佢係沖凍水涼㗎!頭兩日我keep住提佢開熱水爐,第三日姐姐終於同我講其實佢沖凍水

伯爵府

lucille_lai_ha 發表於 15-5-9 21:17
我都有睇。。。。講真個工人沖完凍水涼,病左,又要带佢去睇醫生,又要俾佢休息,我真係冇甘笨

我好坦白咁同個樓主講自己睇法,之後比人媽叉左一輪(大概係一輪解釋+話我無口德),咁其實我又無請工人,真係唔知係未好多工人都 PREFER 凍水沖涼多過熱水既,只係在人道立場黎講起碼應該要比個工人自己選擇吧....
優悠在澳洲

水晶宮

我都有睇。

我姐姐自己房同shower. 我install 得air con 同熱水爐就預佢用。

我只係同姐姐講記得關。

公爵府

完全唔得閒諗佢用咩水沖 最緊要有沖涼啫

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

工人係大人,呢D等佢地自己決定啦,除非發覺佢個人無Sense啦

公爵府

2024勳章

我冇限制,我工人姐姐係夏天都用熱水洗手。。。

子爵府

引用:係隔離板見到有人問可唔可以限制工人用冷氣

原帖由 jump.jump 於 15-05-09 發表
係隔離板見到有人問可唔可以限制工人用冷氣同用熱水沖涼,香港人既工人黎自熱帶國家多,限冷氣我覺得好正常 ...
好過份下

禁止訪問

引用:啲人刻薄到咁

水晶宮

hashtag影視迷勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我有睇!佢好有問題,冲熱水涼都吾中意!

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我無限佢,如果限用凍水,一陣病咗咪仲煩,搵自己笨咩

男爵府

回覆:jump.jump 的帖子

我工人不肯用熱水wor

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:jump.jump 的帖子

以前姐姐沖凍水 而家呢個沖熱水

子爵府

我工人姐姐鍾意冲凍水涼,佢話好舒服,我都驚佢凍親,但佢冬天都可以著短衫短褲

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:即係點?+唔俾用熱水沖涼??

原帖由 cy101 於 15-05-09 發表
即係點? 唔俾用熱水沖涼??
我估唔係唔比,係限制用量,好似刻薄左d

<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

首頁

尾頁

跳至