自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

求救...

我上星期二脫智慧齒至今, 持續痛, 連喉嚨半邊都痛, 已經睇兩次醫生已經食抗生素, 都係繼續痛

請問有係jm 都試過呢個情況?

我痛到無心機, 又累

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

回覆:脫智慧齒後腫痛

係咪傷口發炎?現在先用䁔鹽水含下,明天再聯絡醫生

公爵府

回覆:ganbare 的帖子

謝謝. 立即試下

大宅

我也剛星期六脫左兩隻,即日已經無痛無腫
如果你已經痛左咁耐,最好再去複診下好woo

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

開刀嗎?
我星期三都脫左,無開刀,仲補左2隻牙,
麻醉藥過左有小小痛,但今曰只係輕微痛,
醫生開左2種藥比我,我只吃一種,
另一隻如無必要唔洗食

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

你話你睇左2次醫生,咁醫生點講呀?
有無牙碎留係入面呀?
佢脫完隻牙,有無比你睇呀?

子爵府

引用:求救...我上星期二脫智慧齒至今, 持續痛,

原帖由 mrs.so 於 15-05-10 發表
求救...

我上星期二脫智慧齒至今, 持續痛, 連喉嚨半邊都痛, 已經睇兩次醫生已經食抗生素, 都係繼續痛
我都試過,痛咗差唔多七八日,吃止痛藥都唔得,係牙肉裡面發炎,後未醫生幫我刮裡面啲牙肉,痛到我一直流眼水,之後就好快好返,真係好慘啊

公爵府

回覆:小靜B 的帖子

我就係痛到心液水都標

我昨晚頂唔住入急症打左支針, 昨晚無咁痛, 今日牙醫覆我有無時間覆診

公爵府

回覆:MRS.KAREN 的帖子

我無開刀, 好大隻牙

珍珠宮

mrs.so 發表於 15-5-10 20:35
求救...

要FULL 冰袋, 仲有唔好食硬野, 一星期左右會消, 定時食藥, 我開刀, 所以食埋抗生素
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

公爵府

回覆:小詠 的帖子

我都要食抗生素, 不過都止唔到痛

首頁

尾頁

跳至