跳至

首頁
12345...27

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

Hello, 今次是我第二胎,預產期24/1(年29),由於冇年30晚,我估要响E院過年!都幾特别!
大B係0508,就3歲。
你們怎樣向大B解釋有咗?分享吓!
[img align=right][/img]

大宅

原文章由 yanfaifai 於 08-6-24 18:41 發表
Hello, 今次是我第二胎,預產期24/1(年29),由於冇年30晚,我估要响E院過年!都幾特别!
大B係0508,就3歲。
你們怎樣向大B解釋有咗?分享吓!

我都係第二胎, 預產期一月十五日, 應該唔駛去拜年, 因為坐緊月, 可能反面好多人黎我屋企拜年, 因為個個都想睇BB.

我大女係2003年4月29日出世, 足五歲.

我冇乜同佢解釋, 就咁同佢講囉, 佢好開心呀, 成日摸同KISS我個肚, 佢之前不嬲都成日叫我生個BROTHER或SISTER俾佢.

次次去產檢我都帶埋佢去, 佢睇ULTRASOUND睇得好開心, 尋日又係, 見到BB的頭, BODY同手手腳腳, 不知幾開心. 佢仲心急過我, 佢尋日一見到ULTRASOUND入面的BB, 竟然問醫生:"DOCTOR, BOY OR GIRL?"

醫生話: 你問我我問邊個? 要問吓GOD先得喇, 依家BB得3.7CM, 咁細未睇到BOY 定GIRL 架.
[img align=left]http://onfinite.com/libraries/487250/185.jpg[/img]我愛小端宜 :-D

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

你地好,我都係第二胎,我大囝係0603,可能我個囝重細,所以佢唔多知我有bb,但我媽咪成日同佢講,媽咪有左bb,所以佢一同我講電話,我問bb呢,佢就跟住叫bb..........bb......,但見到我就無反應

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

大家好! 我都係第二胎,大女係0611,而家好韌皮!

我希望到時姐姐可以搞得掂,因為我兩公婆都要返工! 但希望到時女女下午會返學好啦。

我兩個都想有呢個細B,同埋唔想兩個B年紀想差遠! 但我一直都係擔心姐姐湊唔掂,但上網問mami意見,又好似係我個人擔心多,加埋我老公都話順其自然,咁我就豁出去

我阿女都係唔識有bb呢樣,不過佢有時玩會踢我肚,我會同佢講唔好咁大力,會踢親肚裡bb,佢會講baby,跟住摸我肚,但佢好快又唔記得:;pppp:

[ 本文章最後由 foggyao 於 08-6-25 15:10 編輯 ]

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

呀!想問你第二胎,覺唔覺個肚大得特別快?

男爵府

好媽媽勳章

Hi 我都係第二胎呀, 預產期係1月6日

我大囡係 0705 架, 所以佢咩都唔識, 佢仲成日橕我個肚tim mouth:
阿pye媽用品屋

侯爵府

好媽媽勳章

foggyau,
我真係覺得個肚大得好快,又會feel到心跳。我同老公和D friend都話.....生完一個,整個人鬆哂!個肚話都無咁易就大哂!

我都有向大B講吓小B,但仍未向工人姐姐講,都唔知佢有咩反應!

你哋book到照ocsar嗎?
平日去邊產檢?貴唔貴?我覺得貴過上胎好多!

原文章由 foggyao 於 08-6-25 15:51 發表

男爵府

好媽媽勳章

係呀, 我都覺得個肚大得好快, 現在已經要穿大肚褲
我在2006年在威爾斯照ocsar HK$900, 今次要 HK$1300, 只係相隔左唔夠兩年 =___=

原文章由 yanfaifai 於 08-6-25 16:49 發表
foggyau,
我真係覺得個肚大得好快,又會feel到心跳。我同老公和D friend都話.....生完一個,整個人鬆哂!個肚話都無咁易就大哂!

我都有向大B講吓小B,但仍未向工人姐姐講,都唔知佢有咩反應!

平日去邊產檢 ...
阿pye媽用品屋

珍珠宮

原文章由 yanfaifai 於 08-6-25 16:49 發表
foggyau,

平日去邊產檢 ...

feel到心跳! 你都有呀,我都係呀! 我以為係自己心理作用咋!!

我同姐姐講喇! 因為有時我真係唔舒服佢都識做嘛!

因佢將會一個湊兩個,佢反應係盡力而為,佢都好似唔係好肯定佢自己得唔得。

oscar,我聽日照喇! 我預產期係9/1。

[ 本文章最後由 foggyao 於 08-6-25 17:49 編輯 ]

伯爵府

原文章由 foggyao 於 08-6-25 03:51 PM 發表

我都覺得好怏,但望自己個肚又好似唔係好大甘

珍珠宮

原文章由 焯賢媽咪 於 08-6-25 23:37 發表

我都覺得好怏,但望自己個肚又好似唔係好大甘

尋日照左oscar喇, ok, 等埋驗血結果就得喇!

見到bb大左好多! 雖然有第一胎經驗, 但一見到bb, 仍然覺得好神奇, 好興奮同好開心!

伯爵府

原文章由 foggyao 於 08-6-27 12:00 PM 發表

尋日照左oscar喇, ok, 等埋驗血結果就得喇!

見到bb大左好多! 雖然有第一胎經驗, 但一見到bb, 仍然覺得好神奇, 好興奮同好開心!

我又係尋日照oscar,你係邊到照呀?

侯爵府

好媽媽勳章

How much for ocsar?

伯爵府

原文章由 yanfaifai 於 08-6-27 07:40 PM 發表
How much for ocsar?

我就$450

侯爵府

好媽媽勳章

Wow! So cheap! last time, I paid $1300!

Where did you have it?

原文章由 焯賢媽咪 於 08-6-27 19:50 發表

我就$450

伯爵府

原文章由 yanfaifai 於 08-6-27 10:29 PM 發表
Wow! So cheap! last time, I paid $1300!

Where did you have it?

我係東區照羅,你呢?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 育兒性格勳章

Hi all,
我都係第二胎呀,大B係0706既,所以大B同小B只會相差年幾。
我一有左就同大B講啦,雖然佢都係唔知發生緊咩事,不過可能佢太細啦,仲成日要媽媽抱抱,有時發皮四果陣都幾得人驚架 (因為佢好大力架!)
雖然會辛苦D,不過我地仍然好期待呀~

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

原文章由 小千 於 08-6-28 23:21 發表
Hi all,
我都係第二胎呀,大B係0706既,所以大B同小B只會相差年幾。
我一有左就同大B講啦,雖然佢都係唔知發生緊咩事,不過可能佢太細啦,仲成日要媽媽抱抱,有時發皮四果陣都幾得人驚架 (因為佢好大力架!)
雖然會辛苦D,不過我地 ...

me too, 我大B都係0706B,佢都唔知發生咩事,仲成日要我抱添,都好重呀有成21磅ga,預產期係25/1,不過book咗oscar但未照,我哋都好期待細B.........

珍珠宮

原文章由 焯賢媽咪 於 08-6-27 19:18 發表

我又係尋日照oscar,你係邊到照呀?

我晌私家照,晌佐敦,$1350

別墅

我都來報到先!
我大b係0701, 細b架edd係1月5日.
你地有冇覺得陀第二胎好似辛苦d?
力仔三歲四個月啦...超活潑!!!!
細老都一歲半啦...成日大哥.......

首頁
12345...27

尾頁

跳至