自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

今日去左菲臘牙科度睇,佢吾收我,叫我去睇專科,仲俾左個LIST我.請問有無人睇過,要多少錢睇?

大宅

回覆:請問邊度有杜牙根醫生?

如睇專科大約一萬, 呢個係三年前嘅架價。專科牙醫會比普通牙醫貴架!

侯爵府

回覆 SoHappyTsoi 的帖子

請問一萬蚊係未只係杜牙根..照個D顯微鏡同做牙套同診金包吾包埋??醫院話我而家細菌感染.....我有點不知所措..

男爵府

回覆:請問邊度有杜牙根醫生

我都係,兩年前排期,排到上個月,終於等到睇,果日話只是 check,不是杜,今日排到啦,去到話隻牙爛得滯,就算杜牙齦,都保唔到幾奈,又話我隻牙勁爛,要杜好好好復雜,又要界開牙肉,仲話咩牙骨點點點,後尾建議我脫,(其實兩年來都發佢很多次,)終於脫了

wcpcelia    發表於 15-5-15 08:33

大宅

回覆:ydoris 的帖子

不包牙套的。

大宅

回覆:請問邊度有杜牙根醫生?

上網找:
康齒堂, 大圍分店:曹醫生

男爵府

一到痛已要杜,等政府萬兩年,只牙一定保唔住啦

男爵府

上個月完成一只杜牙根,包期內覆診,杜根及牙套。萬二蚊

中環德誠~莫医生

侯爵府

回覆 Wanyia 的帖子

請問妳排邊度排2年??CHECK牙點解要等咁耐?

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都想知邊度杜牙根會平D

侯爵府

回覆 030608 的帖子

係未專科?係就OK WOR..不過請問是否用顯微鏡杜??因為我隻牙不是蛀,吾知點解會感染,醫院同普通牙醫只是懷疑係裂左..如果全部包埋牙套同覆診,只是俾一般費幾千..如果吾包,就俾吾起錢啦...請問可吾可以先問左大約價錢先?等有個預算...可否PM個醫生地址俾我..THANKS!!

大宅

回覆:wcpcelia 的帖子

旺角有間平,我上年做完,有需要pm我

侯爵府

回覆 Man13579 的帖子

已PM

大宅

我元朗做,我要杜三隻牙,大牙一隻$2200,未計牙套,我覺得超平

侯爵府

回覆 fflee 的帖子

我都係住元朗既..不過打錯個標題..係要專專科牙醫..一般牙醫係無儀器...

男爵府

引用:回覆 Wanyia 的帖子請問妳排邊度排2年

原帖由 ydoris 於 15-05-15 發表

請問妳排邊度排2年??CHECK牙點解要等咁耐?
我係政府公務員,同埋係再另外排牙科專科,唔同牙科普通科

侯爵府

以為公務員著數D..點知~~~我係醫療卡,但係縮皮下,杜牙根係吾包,仲要專科杜,更加吾洗想啦..
問左幾日,終於有結果啦.順便係呢度話俾大家知下啦..
香港註冊杜牙根既專科,原來得十幾個...仲要有3個係政府做..所以無法啦..今日打左去我牙醫仲紹個位,診所報價係...吾係大牙,6千至8千蚊..補返隻牙,1500至3000蚊.吾做牙套..X-光片幾百蚊..顯徹鏡吾洗錢..可現金或信用卡...
我要預備15000蚊,好彩既已包牙套,吾好彩既...加多3千幾....成個月人工..真係攞命...

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:請問邊度有杜牙根專科醫生

最緊要個人無事,隻牙就破財擋災啦!

子爵府

引用:旺角有間平,我上年做完,有需要pm我

原帖由 Man13579 於 15-05-15 發表
旺角有間平,我上年做完,有需要pm我
Pm我呀,thx

大宅

回覆 ydoris 的帖子

菲臘牙科是牙科,不是牙醫,他們不能幫你做這樣手術的。你要找的是牙醫,在香港,牙科與牙醫大有分別。而且分別十分仔細。如你想在香港做杜牙根手術,要先找牙科醫生,由牙科醫生給你介紹,你要找的私家牙科診所,一般可以在你家附近就可以找到的了。至於牙醫,在香港冇幾多個,而且收費數以萬計,我指的是一隻牙,所以,不少人會到廣州找牙醫。原因就是錢。如想到廣州,可以直接到''廣州市一''。我問過市一,歡迎香港人嗎?對方說,歡迎,我們冇所謂的,反正早已是要用錢才請得起院內的醫生的了。千萬不要到廣州以外的地方找牙醫。特別是深圳,你一定後悔。

首頁

尾頁

跳至