時政擂台

跳至

首頁
23456...9

尾頁

男爵府

引用:Quote:原帖由 babie2 於 15-05-15 發表你d

原帖由 ning.. 於 15-05-15 發表
我無聽無睇到啲 毒媒 點樣去 煽風點火 炒作搞大件事制造輿論去攻擊屈小姐。

睇前面屈小姐的原文,除了開場 ...
同感

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:黃絲只係利用緊呢個位攻擊政見唔同嘅人啫

原帖由 晴朗家家 於 15-05-15 發表
黃絲只係利用緊呢個位攻擊政見唔同嘅人啫
喺香港 無論公營私營機構和市民都好樂意幫助有障礙的人士。

雖然,做得未算好完善係有不足之處。

但希望啲政棍唔好利用呢啲事去達到自己的政目的。
勞工界已經有個李卓人,這種抽水怪一個都嫌多。

補充內容 (15-5-15 22:53):
政治目的

男爵府

引用:Quote:原帖由 freespeech 於 15-05-15 發表

原帖由 究竟我是誰 於 15-05-15 發表
你收佢收
x2

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 熱血勳章

支持屈小姐

禁止訪問

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

引用:Quote:美味 發表於 15-5-15 12:28 仲未咬完

原帖由 sam299xxx 於 15-05-15 發表
你都知唔係警察投訴科, 係投訴警察課未呀?
仲有呀警監會係無調查權, 所有投訴差人既case係差人自己調查番未 ...
嘩~知道叫投訴警察課真係好叻仔喎

禁止訪問

公爵府

引用:Quote:美味 發表於 15-5-15 23:54 嘩~知道

見你話人唔清楚仲講
提吓你
你都係一樣, 唔好五十步笑一百步咁解姐
大家咁話啦 依家個 post到第7頁呀

男爵府

回覆:弱智人士家長會怒斥 屈穎妍撐警文是傷口灑鹽

用甚麼智障人士家長把口,話人灑鹽。
睇晒成篇文,講緊嘅係警察做嘢嘅方法,睇唔到佢有抵毀智障人士

佢地真係好識利用市民不求甚解果種習慣,用煽情嘅手法,引市民真係信屈穎妍真係咁,好可耻

RelaxHippo    發表於 15-5-16 01:12

公爵府

引用:Quote:原帖由 sam299xxx 於 15-05-15 發表

原帖由 美味 於 15-05-16 發表
大家咁話啦 依家個 post到第7頁呀
唉呀~唔覺意又講左英文啦 洗唔洗翻譯呀?

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:美味 發表於 15-5-15 12:28 仲未咬完

你都知唔係警察投訴科, 係投訴警察課未呀?
仲有呀警監會係無調查權, 所有投訴差人既case係差人自己調查番未 ...
你講以前 警監會 就係嘅~

但現在嘅係叫
“獨立監察警方處理投訴委員會”簡稱(監警會)

監警會係可會見證人及投訴人的。

大宅

引用:用甚麼智障人士家長把口,話人灑鹽。睇晒成

原帖由 晴朗家家 於 15-05-16 發表
用甚麼智障人士家長把口,話人灑鹽。
睇晒成篇文,講緊嘅係警察做嘢嘅方法,睇唔到佢有抵毀智障人士
毒果表達手法 佢地學得好叻 仲有理解力非常不一般

禁止訪問

珍珠宮

引用:Quote:ning.. 發表於 15-5-16 00:16 你講以

原帖由 sam299xxx 於 15-05-16 發表
係監警會先啱

不過都係無權調查
監警會成員~相信會對警方程序和指示相當熟悉 。

有需要可會見證人及投訴人,難道你認為不啲足以評審投訴,一定要自己落手調查?

咁法官洗唔洗有份調查案件,先去判刑?

子爵府

1773 發表於 15-5-15 13:17
我都撐超人嫂,依家佢被人恐嚇和網上欺凌,我好擔心呀

https://www.facebook.com/speakout.hk/photos/a.157078924440195.36079.156468627834558/497377687076982/?type=1&fref=nf

【強烈譴責】激進組織主腦涉恐嚇 面書稱:「屈穎妍滅門才合道理」!

知名專欄作家屈穎妍近年不時撰文針砭時弊,對所謂的「民主霸權」毫不畏懼,多次一針見血指出香港部份「打著民主旗號行惡」者的不是。事實上,屈氏文章字字鏗鏘、力透紙背,對「民主霸權」不妥協、不縱容、不退縮的態度,早令她成為部份激進民主派支持者的「眼中釘」。日前,屈穎妍在《頭條日報》發表一篇名為〈從此,不做不錯〉的文章,旋即受到部份民主派支持者攻擊,粗言穢語外,個別網民連屈氏一家都不放過,人身攻擊之外,惡毒的詛咒和接近刑事恐嚇的網上留言更是多不勝數,情況令人側目心寒。

其中,惡名昭彰的組織「調理農務蘭花系」,其主席馬健賢便在個人臉書寫上:「林超榮(屈穎妍丈夫)屈穎妍一家五口,應當滅門才合道理。滅門,雞犬不留」。鑑於「調理農務蘭花系」劣跡斑斑,多次被拍到以粗言穢語侮辱政治異見人士,示威時亦不時有「踩界」和過火的衝擊行動,為免受到不必要的騷擾和確保人身安全,據悉屈穎妍已決定報警,將事件交由執法機構處理。

對於屈穎妍受到無理謾罵、人身攻擊,甚至恐嚇,《港人講地》表示無比憤慨,亦在此向所有恐嚇、侮辱、詆毀和污衊屈穎妍一家者作出強烈譴責。套用法國著名思想家伏爾泰的名言,「我不認同你的說法,但我誓死捍衛你說話的權利」,《港人講地》認為此乃民主的精粹,亦是民主最可貴之處。對於不認同的觀點,反對者當然可以批評,但前提應為以理服人,而非以非常手段去恐嚇,甚至強逼政治異見者噤聲。

《港人講地》謹在此慰問屈穎妍及其家人。屈穎妍,我們支持你。

男爵府

回覆:弱智人士家長會怒斥 屈穎妍撐警文是傷口灑鹽

屈穎妍嘅重點唔係講個疑犯係唔係智障,而係講香港警察唔會令人含冤,啲人就斷章取義,成篇文章,只側重喺智障,72小時……然後無限放大,班人嘅野蠻程度好可怕
繼續支持屈小姐寫好文章,但好擔心佢一家安全,因為班黃c係一班好唔理智嘅野獸

男爵府

引用:Quote:原帖由 美味 於 15-05-15 發表可以 e

原帖由 hallstatt89 於 15-05-15 發表
我記得以前有jm放過佢email address上黎,我sd過email比屈小姐,佢有回我,等我搵搵個email先

...
我都想要呀,唔該你呀!

男爵府

引用:Quote:原帖由 sam299xxx 於 15-05-16 發表

原帖由 ning.. 於 15-05-16 發表
監警會成員~相信會對警方程序和指示相當熟悉 。

有需要可會見證人及投訴人,難道你認為不啲足以評審投訴 ...
梗係唔夠,都冇森哥份去調查,當然唔叫有權啦

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 ning.. 於 15-05-16 發表監警

原帖由 MonsterREX 於 15-05-16 發表
梗係唔夠,都冇森哥份去調查,當然唔叫有權啦
唔係呱?!

人哋講錯 警監會,佢就一唔啄住 警監會 嚟講。完全唔理事實 警監會 已經唔存在。

佢去調查的話…人哋話警察錯,佢會唔會一唔啄住警察錯,而唔理事實根本存唔存在呢?

大宅

MsBusy 發表於 15-5-15 12:44
從此,不做不錯

屈穎妍
屈小姐食黄絲藍絲E條水食上腦,是佢自己上綱上線到將件事說成相方的對立!
警方在做這件案有不足之處,傷害左人,連警方自己都冇死撑,原本可慢慢降温!屈小姐就死要將件事升級到黃藍之爭,添煩添亂!!

首頁
23456...9

尾頁

跳至