親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

關島跟團去$2999, 抵玩嗎?

今天見到報紙, 跟團去關島, 團費$2999(4D2N), 用BNO仲免簽證, 很好似好抵, 請問各位有無去過, 抵玩嗎?

大宅

Re: 關島跟團去$2999, 抵玩嗎?

JenJen2004
你好!之前我有朋友去過,結論如下!
關島係位處美國,雖然吾駛簽visa,不過一樣要搭好長飛機,加上時差,如果你去4日,只相當辛苦!(由奇有小朋友),其實搭飛機以經2日啦,加埋你仲要午夜機,12點集合3點起機(午夜),你去問清楚啦!再作考慮!

複式洋房

Hi, JenJen2004

關島雖然係美國領土但比較靠近我地多D,機程祇係四個多鐘,香港好似淨係得 Continental 有 direct flight 飛10:55pm,去到加埋時差啱啱天光,如果半夜3點飛會唔會係去其他地區(e.g. Japan or Taiwan)轉機呢?Melvinma講得無錯小朋友會幾辛苦!!

我個人覺得Guam無乜名勝可言所以無必要跟團,特別係有小朋友時間最好可以自由D,陽光海灘同睇吓show已經夠鐘番香港,自己book package 5D3N好似鬆動少少咁 (不過一星期得 Mon & Fri 有flight)

順便提一提果度消費就同本土同級.....勁貴!!

複式洋房

Thanks for your information!

I've checked that it takes Mid-night flight departs at 11:55pm and rough schedule as follows:

Day 1 take mid-night flight by CO
Day 2 arrive there at 5:30 am and city tour
Day 3 self paid activities
Day 4 city tour and take 7:30pm flight back to HKG

I'll think I've better go to Bali , la!

複式洋房

香港只係得 Continental 有 direct flight 飛去關島 (仲要係 Monday or Friday only)

機程係四個多鐘,加埋時差,去到關島係凌晨, 通常平o既 Package 只會包妳兩晚酒店 ! (酒店 Check in 時間係 2:00pm 之後)

妳跟團去關島,$2999 係住邊間酒店 ? 仲要唔要比 Tips ? 如果仲要比 Tips 的話,我提議妳留返 d Tips 錢要o黎租多一晚酒店用o黎休息一o下好過啦 !!
我很慢 輝說,我也很慢 蝸牛說,我更加慢 於是,我們組織了一個 很慢很慢很慢旅行團 我們經過很少地方 因為我們走得很慢 我們見到很少東西 因為我們看得很慢 我們結識了很少朋友 因為朋友 我們很慢,很慢,很慢 很久之後 才會愛你 ……

首頁

尾頁

跳至
熱門主題