家庭理財

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

8077 吽唔走我實力咁強, 無理由唔爆, 哈第一站....$2.0

男爵府

BB防敏心得分享勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆 chingyiuma 的帖子

真係架樓主??
我都收聽過朋友個高層老板比料,呢隻勁堅,實爆上.所以我都跟入咗,希望真係爆

子爵府

回覆:8077 有排爆, 等收錢啦!!!!!!!

咦,我都入咗喎,1.7x同1.6x,坐定定等佢爆上2蚊

子爵府

個佈局咁似8139
又是有jm開post講冷門股,又有其他人出黎話聽過呢啲消息好似做妹咁,引左好多jm跟,蝕到喊。呢招仲work 唔 work?

大宅

引用:8077+吽唔走我實力咁強,+無理由唔爆,+哈第

原帖由 chingyiuma 於 15-05-16 發表
8077 吽唔走我實力咁強, 無理由唔爆, 哈第一站....$2.0
我早前巳分批入了,巳玩左幾轉

前排震到1.57,基本因素咁靚,街貨少,打死都唔走😆,1.61 再加注,坐定定等收錢,破本月高位,1.91 唔難。

同意樓主,先睇$2,初步目標位,下站睇52 wh , $2.3

子爵府

引用:個佈局咁似8139又是有jm開post講冷門股,又

原帖由 LIME_BABY 於 15-05-16 發表
個佈局咁似8139
又是有jm開post講冷門股,又有其他人出黎話聽過呢啲消息好似做妹咁,引左好多jm跟, ...
咁理財版就係比大家分享下股票心得同冧巴,所以有咪拎出嚟講下囉,各位自己都應分析同理解下隻股票做乜同業績

呢隻上年業績好,有息派,的確有潛質,各位自己考慮

男爵府

又係8字頭

大宅

引用:又係8字頭

原帖由 baby2kingdom 於 15-05-16 發表
又係8字頭
8字頭都有好的,呢隻街貨少,有盈利派息,持倉都是大戶,加上中信証券入股。只要中信流些生意給他,盈利一定飛升。其實大家只要肯分析,其他人的分享,都是學習機會。能賺錢就更好

複式洋房

回覆:Pandalok 的帖子

呢隻我有玩,賺左幾轉,係8字頭,但有中信支持70%以上,唔信自己去388個page 望吓,如果一野比人包起上埋主板就發

複式洋房

星期一可以買嗎?

男爵府

估唔到衣度有人提 8077,真係好意外,衣隻好少人識好冷門,叫人買都未仲必有人睬。但我有貨,當然唔會講幾多入,但總之唔係高位,不過衣度太 open 有好多莊都睇住,佢嘅實際資料自己上 HKEx search 一下。唔多講了!好地地嘅投資,我怕見光死

Ding

大宅

引用:Quote:原帖由+LIME_BABY+於+15-05-16+發表

原帖由 jessiechen 於 15-05-16 發表
咁理財版就係比大家分享下股票心得同冧巴,所以有咪拎出嚟講下囉,各位自己都應分析同理解下隻股票做乜同業 ...
我見反正抄d 股仔,明明虧都爆,我寧願玩8077 更安全,有背景support, 盈利好有息派。

珍珠宮

不會見光死,醉生夢死就真,

珍珠宮

回覆:BB_Girl 的帖子

歸邊未?街貨少?是否1480兄弟姐妹股,

伯爵府

引用:Quote:原帖由 baby2kingdom 於 15-05-16 發

原帖由 Pandalok 於 15-05-16 發表
8字頭都有好的,呢隻街貨少,有盈利派息,持倉都是大戶,加上中信証券入股。只要中信流些生意給他,盈利一 ...
如何得知佢街貨少呢?

大宅

引用:歸邊未?街貨少?是否1480兄弟姐妹股,

原帖由 brother4 於 15-05-16 發表
歸邊未?街貨少?是否1480兄弟姐妹股,
上港交所𥄫過,中信和李生持約80%貨,餘下20%在街。不過我唔識睇是否歸邊!

男爵府

回覆:brother4 的帖子

我唔會講咩歸唔歸邊,衣啲只係玩 1480,139,集成傘業嘅技兩。我只睇佢實際做咩業務,股東係邊個。而家好多資料嘅透明度好高,玩股票要穩中求勝唔係要 no. 衣啲人只係中左冧把降!要自己去搵資料,唔識就學,去問下人,再真係唔識嘅就做定期算!好似1415 咁, 我在佢上市第二日插落時入, 當時叫人買都唔會有人理我, 但睇過佢公司資料後對佢前景睇好, 而家股價 .. 我仲未放呢!如有冒犯請原諒。

Ding

複式洋房

又好似幾好咁喎

珍珠宮

冧把降

男爵府

講多少少.. 8077 唔係嗰D一升升20-50% 或急升股 ! 唔係1480, 139, 1027 炒股! 1480, 1207 亦都唔係8字頭, 但妖過8字千萬倍! 只要多做功課就得, 咩字頭都無問題
Ding

首頁

尾頁

跳至