美容扮靚

跳至

首頁
34567...9

尾頁

禁止訪問

醒目開學勳章

回覆:SCCCS 的帖子

大宅

引用:本身都係見佢地賣晒廣告,環境又靚,對佢地

原帖由 SCCCS 於 15-05-23 發表
本身都係見佢地賣晒廣告,環境又靚,對佢地都有信心先join左個脫面毛plan...
點知脫左2次...塊面本來無斑, ...
佢每次抽佣完左就會掉你出公海,我已經試過起碼10個以上治療師,booking真係好煩,其實前台個人幫你remark左之後係會無事發生,無人打黎confirm又要再打去,打完book好治療師又話唔得閒改時間,試過拖左成個月

大宅

引用:dermes我好熟,+好多朋友去過,+開頭貪佢脫一

原帖由 yummychan 於 15-07-06 發表
dermes我好熟, 好多朋友去過, 開頭貪佢脫一世, 但脫下脫下, 跟本做幾次都已經無毛, 永遠係無乜意思. 我朋友 ...
有次有個好junior幫我做,佢較平張櫈又同我講,做乜之前都同我講,同我揸左3次gel,我做兩part姐嗰次,平時十五分鐘實搞掂,嗰日做左成50分鐘,好忟,

禁止訪問

子爵府

引用:間野流失率好高,長期請人,每星期都有新人

原帖由 choiyan05 於 15-05-23 發表
間野流失率好高,長期請人,每星期都有新人上training, 好易請,吾洗經驗同學歷, train 三星期就落鋪跟客 ...

洋房

咁得人驚....
我一直都覺得太貴, 依加儲錢脫智慧齒, 遲啲到佢....
多謝你既分享

大宅

回覆:Dermes真係好差+好煩,失望!

我就覺得樹大有枯枝囉..佢地間嘢咁大..一定有d差嘅員工..雖然前前後後有三個治療師follow我..但佢地嘅service都好ok..我都有介紹下朋友去..so far佢地都滿意喎..

侯爵府

呢間野我以前都投訴過佢地,又係約咗又要改,而家次次上去都唔同人,成日都sell , 不過做完之後果日都會打嚟跟進既

反而想問有冇jm 試過一間叫 2X beauty 好似好抵咁,因為我仲有其他部位想打,但已經唔想再去D 記喇

禁止訪問

複式洋房

我都覺得佢哋銷售手法好有問題,唔會同你講清楚你嘅條款,蒙混過去。

總之

1、佢以快打慢,即係你/佢趕時間,唔好簽任何嘢
2、佢講嘅所謂優惠、限時折扣等等,唔‧好‧信!自己上綱比較過啲價錢先,唔駛怕無優惠,佢哋要錢,一定會再引誘你。
3、盡量唔好自己要求轉治療師,佢哋自己負責自己賺過錢嘅客,試想,換咗治療師,新治療師根本無肉食,一定會CHUR你。
4、要睇清楚條款:幾錢、包咩範圍、幾時做(peak/ non peak)、包你做幾多次、包你做幾耐、做完會有咩反應,咩皮膚做得、咩皮膚唔做得、你個plan包唔包某啲優惠等等…實在太多陷阱,所以番去第1個POINT...= ="

我個治療師最近再SELL我做多PART,暗中應承我FREE 1 PART,話明第二個唔會做,唉,我都驚做做下潛水…

我自己豬,中咗好多次陷阱,各位sis要小心小心!

大宅

真係好憎d大集團大公司

洋房

死啦…剛剛join 左……仲買左underarm 同 lower leg...

洋房

第一次做完啲黑色粒粒仲有…係咪正常?幾多次之後先無?

複式洋房

回覆 askformore 的帖子

淡定啲,你要記住,你將會聽到佢係咁話你啲毛倒生好嚴重,叫你做CPS,但係其實唔駛做。你勤力做磨砂都OK。
之後就會叫你做埋全腿。除非你自己覺得有需要,否則唔駛聽佢講啲廢話。

最鍾意話你隻腳/手會兩截色呀~你倒生好嚴重呀~你好多毛呀~
總之唔係你想要,同佢講NO THANK YOU.

複式洋房

回覆 askformore 的帖子

你黑色一粒粒係指咩呀?
每做一次,幾乎所有毛都會甩哂出嚟(我情况係差不多10日內會甩哂)。
做完之後嗰個禮拜,啲毛係會繼續長,過多幾日,就會發現佢成條甩出嚟架喇。
然後隔一段時間就會好似重生咁,生番出嚟,會見到有啲位唔會再生嘅。(不過我個情况就係好多都會生番出嚟)

永久保養真係自己講出嚟都驚。
我個情况係6次之後,仲生好多,佢上次幫我做,較強咗度數,痛到我…

禁止訪問

洋房

其實打小腿嗰次係痛過 underarm... 條友成日就話我塞得勁先會痛... 打完仲話黑色點點嗰啲係打幾多次都有... 我所以先驚...

男爵府

我2011年join, 期間都轉咗5-6個治療師,其實呢d係人之常情,無理由唔比人轉工。但我唔明既然你地成日轉治療師,點解唔可以每個客人開個file註明呢個客人有咩要注意,每個部位用緊咩度數,好似醫生咁,有個紀錄。

我最差個次係約好時間,上埋去坐咗15分鐘先有個人走埋黎同我講我個治療師已經無做(事前無人聯絡我) 叫我返屋企等另一個治療師再約我,超嬲

複式洋房

回覆:SCCCS 的帖子

啲人真係越做越差,我join左好幾part,都成2年幾,但我想講手,腳啲毛有啲位都仲係有,覺得佢地根本hea打,依家呢個已經係第4個人follow我file。我知佢地過左頭幾次再幫個客打就無錢收,但你地都唔係咁唔比心機做呀嘛。。貴又貴過人,依家果個人次次做完都硬係要sell我一輪先肯比我走咁。態度亦都唔好。

大宅

好彩我只系join左upperlip,但次次都唔同人做,我諗自己比人拋左去比新人做, 但尋日個新人剃損左我個嘴

首頁
34567...9

尾頁

跳至