時政擂台

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:LambMiffy 發表於 15-5-23 22:21 婆

原帖由 bebe12hk 於 15-05-24 發表
以阿婆既年紀,當年既高中好勁既啦。

不知所謂的乙陸!!!

珍珠宮

引用:陳阮行條8婆肯定又幫距行法律那

原帖由 金妍兒 於 15-05-23 發表
陳阮行條8婆肯定又幫距行法律那
無把握佢唔會拿屎上身,一定係阿爺有點頭先敢做,佢好得閒呀,唔去理下工人權益,不過佢出賣過工人,上次唔知咩投票,佢投棄權票,正pk。

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

伯爵府

引用:根據香港法例,肥仔完全冇資格拎香港身份證

原帖由 minigaga 於 15-05-23 發表
根據香港法例,肥仔完全冇資格拎香港身份證,屬於三非,非香港出世,父非港人,母非港人。拎住行街紙,讀到 ...
吾係前途, 係錢途。

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

只要有綜援存在,妖孽不㵴!

珍珠宮

回覆:其實肥仔留係香港真係有前途?

咁香港比大陸,各方面香港一定優勝過大陸!

珍珠宮

理得個肥仔有冇前途
佢留係香港,就係香港無前途、我哋嘅小朋友無前途

珍珠宮

我真係說服唔到自己去包容呢個肥仔囉!犯左法都可以照讀書, 又話自己委屈左9年但原來日日喺機舖蒲, 話自己將來想做會計. 返大陸打工都可以做啦!

男爵府

要香港身份證,請偷渡,快。

侯爵府

引用:根據香港法例,肥仔完全冇資格拎香港身份證

原帖由 minigaga 於 15-05-23 發表
根據香港法例,肥仔完全冇資格拎香港身份證,屬於三非,非香港出世,父非港人,母非港人。拎住行街紙,讀到 ...
長大後唔駛工作,只需綜援,香港陸沉

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

大把錢途啦!到時父母會出現,哭訴點內疚點後悔,希望留港盡父母責任……

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

別墅

都唔明點解可以比佢留低,比書佢讀!可憐佢就可以咁做?咁法律要黎做咩?同埋我唔覺得佢有咩咁可憐羅。
佢番大陸都可以讀書,生活到架,點解一定要留係香港?因為要阿婆照顧,個阿婆咁偉大,就自己帶埋阿孫返大陸照顧佢啦!唔一定係香港先照顧到個孫架!

超級版主

超級版主

所有錯版熱門時事及政治討論主題,會被移往時政擂台,包括任何離題而演變成討論時政的主題,管理團隊擁有移動主題的最終決定權,國民不得異議。屢次刻意發表錯版時政主題,可被警告或封戶。

本錯版時政主題受到基本版規及時政擂台版規所規管,以上參與錯版討論的國民敬請留意,一旦留言,表示已了解及同意遵守時政擂台版規,日後如發生任何糾紛或發現違規行為,不得以原帖是發表於時政擂台以外之版塊,作為辯解理由。

子爵府

用假証件來香港, 逾期居留都居然無事,沒有被人拉,他的行為更令人髮指,根本不可以「留低」

大宅

回覆:bebe12hk 的帖子

但係考到香港嘅小學即係達到香港小學嘅水平.....唔好講婆婆....宜家嘅小學水平比起我讀小學時巳高好多...眼見小朋友不斷出去搵補習.....但婆婆可以教到佢咁再加日上照顧...婆婆體力同智慧真係唔簡單......

禁止訪問

引用:拎咗身份證之後突然間父母又話想照顧返佢又

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 @貓貓地@ 於 15-05-23 發表拎

原帖由 ntefamily 於 15-05-24 發表
點只3口,分分鐘有其他兄弟姊妹
Agree…真係多謝晒d政棍

首頁

尾頁

跳至