興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

請問點樣整會郁的相呢??

請問有冇人可教我?
thx~ :-P
我家有一隻似狗的貓b ,一隻寄居狗b ~
日日貓狗大戰^^

複式洋房

Re: 請問點樣整會郁的相呢??

係咪幾張相咁播放?

用剪片工具/flash都得

伯爵府

好媽媽勳章

即係果d成日郁下郁下果d呢~
唔知你明唔明我講乜呢?我見過bk的媽媽放在簽名相果d,
咁請問有邊隻好用呀?因我想張我個女食飯的相post上網,佢有兩張連貫性的相~
thanks! :-P
日日貓狗大戰^^

大宅

Ulead® GIF Animator™

伯爵府

好媽媽勳章

kit.kit.,
唔該哂,不過只得英文版試用,而家整就整好左,但我唔識放上網,點算?
日日貓狗大戰^^

大宅

放上網?你係指放在BK簽名相樹?

伯爵府

好媽媽勳章

kit.kit ,
係呀~想放上來大家睇下,之後放在自己的網頁,但我頭先想上傳,但就話我480kb太大,我都唔知點縮細~
日日貓狗大戰^^

大宅

你上傳既網站叫咪?應該係果網站既限制,有冇試過第個網站呀?

伯爵府

好媽媽勳章

kit.kit ,
我試過babyhome,yahoo,都唔得,全部都話要jpg格式,如果我上傳在bk得嗎?要不要上傳哂3張用來整的相,請拍教!
我剛試過用我形我速轉返做jpg,但張相就唔識郁!
日日貓狗大戰^^

大宅

BK doesn't allow direct upload of signature pictures. You need a photo album web site (e.g. www.enjoyalbum.net) that accepts .GIF files.

Of course .JPG file 張相就唔識郁. You should use .GIF format which supports animation.

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kitty,

唔係咁多網接受gif.檔(即係旭得既圖案),我都搵左好耐至搵到,你試下下面個網呀!

click here

你先登記,然後將相片upload落個網度,然後再link落自己個網或BK

伯爵府

好媽媽勳章

小草,
這個網是否簡體架?等我今晚試下先,唔該哂! :-P
日日貓狗大戰^^

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kitty,

個網係簡體,我只係用呢個網擺相,其他功能無研究,我只係upload圖案及相片,操作好容易:

先登記
有電郵確認
入去個網,打用戶名、密碼,按登陸
左邊menu搵"個人中心",click一下
然後就見到"我的相冊",click一下
版面上會見到"上傳",click"上傳"跟住一步一步做....

it's very easy! try it!

首頁

尾頁

跳至