自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇jm用緊?想知用它整豆漿幼滑嗎?會唔會有渣?佢唔包濾格,要成$1300,唔知買唔買好,心大心細,請share 下,thx
老公,我愛你,我愛你,我愛老公; 我是老婆,我是老婆,我是你老婆。 [img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

伯爵府

回覆:wongpy 的帖子

有渣,要自己過濾

大宅

佢最新個隻話需過濾,會打到好幼滑,連渣都好幼細,可以食埋,健康d,真的嗎?
老公,我愛你,我愛你,我愛老公; 我是老婆,我是老婆,我是你老婆。 [img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

伯爵府

wongpy 發表於 15-5-24 18:23
佢最新個隻話需過濾,會打到好幼滑,連渣都好幼細,可以食埋,健康d,真的嗎? ...
係咪指hd2079?
整豆漿,渣係可以食埋,但口感麻麻,完全唔滑。

男爵府

回覆 wongpy 的帖子

我用緊,唔隔渣,口感麻麻,我有隔。

大宅

珍珠宮

回覆:wongpy 的帖子

係要隔渣
同埋我會落少d豆
冇噤(傑)
不過隔渣都好容易
我用呢個

大宅

thx

侯爵府

回覆:philips豆漿濃湯機

要隔渣

子爵府

要隔渣,隔完都有少少,加麥皮一齊吃就唔覺,九陽豆漿機都一樣,一田減價,賣499信興保養

珍珠宮

引用:要隔渣,隔完都有少少,加麥皮一齊吃就唔覺,

原帖由 jellyfish1989 於 15-05-25 發表
要隔渣,隔完都有少少,加麥皮一齊吃就唔覺,九陽豆漿機都一樣,一田減價,賣499信興保養

...
九羊好用?

水晶宮

畀面勳章

如果係咁要隔渣,
同我用部攪拌機有咩分別

侯爵府

引用:如果係咁要隔渣,同我用部攪拌機有咩分別

原帖由 CathyChan1126 於 15-05-25 發表
如果係咁要隔渣,
同我用部攪拌機有咩分別
佢幫你煮埋。攪拌機無佢打得咁幼細。

愈嚟愈冇記性

水晶宮

Philip有個隔渣網俾你架,我係白色售$998既,但而加紫色嗰款,sales話磨得更幼滑,我會磨完放入樽,大約飲三、四日,如果底部沈澱物咪吾要囉,我相信已是最方便最簡易啦。仲同你一次過煮埋添。

子爵府

我有紫色嗰款,磨完都有渣㗎,唔滑。但我覺得咁樣唔會浪費豆,保留到營養,口感亦可接受,會照飲。

子爵府

我覺得九陽平靚正

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

引用:我有紫色嗰款,磨完都有渣㗎,唔滑。但我覺

原帖由 iamverysleepy 於 15-05-25 發表
我有紫色嗰款,磨完都有渣㗎,唔滑。但我覺得咁樣唔會浪費豆,保留到營養,口感亦可接受,會照飲。

...
請問易洗嗎?

公爵府

引用:要隔渣,隔完都有少少,加麥皮一齊吃就唔覺,

原帖由 jellyfish1989 於 15-05-25 發表

...
平過淘寶買吗?

子爵府

九陽好的?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都係用九陽。平靚正,不過都有少少渣架,但我都飲埋,可接受啦﹗
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

首頁

尾頁

跳至