自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:好白痴,好爆

Gloria

侯爵府

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

日本城煎pan唔好用架,用759雲石果隻呀。

以前759未賣時,我家姐加拿大都買返黎畀我地用。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

萬物皆空,因果不空

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

引用:唔白痴,比我可能買個5毛袋笠頭沖返屋企

原帖由 mulan1985 於 15-05-25 發表
唔白痴,比我可能買個5毛袋笠頭沖返屋企
嚟個提議唔錯

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:日本城煎pan唔好用架,用759雲石果隻呀。以

原帖由 my005 於 15-05-25 發表
日本城煎pan唔好用架,用759雲石果隻呀。

以前759未賣時,我家姐加拿大都買返黎畀我地用。 ...
呢個牌子幾好用,聲稱意大利製造,煲同煎pan都幾襟用,適用於電磁爐,但貴過中國,越南出品近倍,同埋重身少少。

你若盛開, 蝴蝶便來!

侯爵府

haha 小姐

翡翠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

子爵府

回覆:超級特務 的帖子

子爵府

畀面勳章

佢永遠都記得你

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

下次見到有人用煎pan庶頭.果個可能係特務

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

琥珀宮

引用:回覆 超級特務 的帖子厚多士係咪高大靚仔呀

原帖由 sunev 於 15-05-25 發表
回覆 超級特務 的帖子

厚多士係咪高大靚仔呀?!
我唔敢望佢呀,盡係想用個煎pan亨爆佢個頭

一朵雲    發表於 15-5-26 00:51
jenniecatcat    發表於 15-5-25 23:20
你若盛開, 蝴蝶便來!

侯爵府

ok la. 至多我唔笑你囉

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

雲石隻都好重身,30cm只係百2、3蚊到(有折時)有機會你可試下
吖。

我都有隻lagostina不銹鋼煎pan,用左幾次就無用,可能係我唔識用。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

侯爵府

不過頭先真係好大雨,又行大大雷

琥珀宮

引用:ok la. 至多我唔笑你囉

原帖由 魚毛媽2008 於 15-05-25 發表
ok la. 至多我唔笑你囉
我老公同仔女喺前面,我返黎我老公問我點解冇濕到,我話濕滯果下死,條友仲話冇咩好,似我作風

你若盛開, 蝴蝶便來!

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

引用:剛才去日本城買嘢,準備返歸,突然落雨。睇

原帖由 超級特務 於 15-05-25 發表
剛才去日本城買嘢,準備返歸,突然落雨。睇個勢都有排落,諗住兩條街,死就死啦,跑返屋企啦。

咁夜媽媽諗 ...
其實你一d都唔架,平時我行回家嗰條路,見到d婆婆無拎傘,我都會行埋去傘埋佢,送到佢屋企樓下架。可能人地會覺得我厚多士,不過我只係唔忍心見到人無傘淋濕。

琥珀宮

引用:雲石隻都好重身,30cm只係百2、3蚊到(有折

原帖由 my005 於 15-05-25 發表
雲石隻都好重身,30cm只係百2、3蚊到(有折時)有機會你可試下
吖。
咁又幾抵 wor,下次要試,多謝推介
P.S.多謝你冇笑我

你若盛開, 蝴蝶便來!

首頁
12345...12

尾頁

跳至