自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆:點解個頭洗極都洗唔乾淨?

你用果隻牌子,我細過10歲前用過一次已經冇用,而家用緊bogen檸檬味,好好用,已經用左幾年。

大宅

回覆:點解個頭洗極都洗唔乾淨?

用John masters organics 洗護
天然有機,冇化學成份,日本台灣外國呢隻好受歡迎,我用過之後番唔到轉頭,以前2日好易笠,但依架4日都冇問題,重點甩少左頭髮,冇頭皮,改善毛燥等問題。。以前我頭髮髮質好差,依架會有街外人讚我把頭髮。。有相

男爵府

引用:用呢隻,洗完好爽,tea tree

原帖由 seaheart88 於 15-05-25 發表
用呢隻,洗完好爽,tea tree
邊度買 ?未見過呵

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:Quote:原帖由+seaheart88+於+15-05-25+發表

原帖由 林嬌嬌 於 15-05-26 發表
邊度買 ?未見過呵
之前是髮型屋介紹,細size 約250ml 一套連護髮,就350,後來在廟街髮品店買salon size 就抵好多。近廟街有個牌坊個段

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

王國長老

王國長老

Missxx 發表於 15-5-25 22:39
本身用rejoice,但呢排洗極d髮根位都係笠痴痴,咁屋企有人用梗彩豐行既洗頭水,咁我又試下啦!點知用左一排 ...

rejoice係最衰既洗頭水, 洗到個頭好似冇洗咁, 你再轉洗頭水試下啦. 彩豐行都唔係太好.

呀仲有潘婷, 又係洗到個頭仲衰過冇洗咁. 痴笠笠.

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

禁止訪問

王國長老

王國長老

同事介紹呢隻無矽既好用, 我仲未試, 下次會買:

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

複式洋房

引用:之前有bk jm分享用第一次先用肥皂洗頭(係

原帖由 KT0603 於 15-05-26 發表
之前有bk jm分享用第一次先用肥皂洗頭(係係無咩泡,好似好鞋),然後才用自己用開的洗頭水洗頭,之後落護 ...
係咪任何一隻番梘都得?

男爵府

回覆 Rannie.april 的帖子

有無樣睇,冰度買?

大宅

引用:同事介紹呢隻無矽既好用,+我仲未試,+下次會

原帖由 edea 於 15-05-26 發表
同事介紹呢隻無矽既好用, 我仲未試, 下次會買:
係邊度買架?

男爵府

回覆 Missxx 的帖子

因為ed牌子洗頭水加入矽,長期用會塞死頭皮毛孔,所以會有此情況出現。要轉冇矽洗頭水,而且以後都唔好再用返有矽既。

大宅

引用:回覆+Missxx+的帖子因為ed牌子洗頭水加入矽

原帖由 heilongmama 於 15-05-26 發表
回覆 Missxx 的帖子

因為ed牌子洗頭水加入矽,長期用會塞死頭皮毛孔,所以會有此情況出現。要轉冇矽洗頭水 ...
點睇d洗頭水有無矽?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:用洗頭水之前, 用番梘洗一洗個頭先, 同埋

原帖由 mybeaniebaby 於 15-05-26 發表
用洗頭水之前, 用番梘洗一洗個頭先, 同埋唔好用太熱嘅水洗頭
我試左,但個頭仲笠過唔用肥皂,勁笠。

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 Missxx 於 15-05-25 發表本身

原帖由 sasa0516 於 15-05-26 發表
我都試過 你試下 薄荷洗頭水 同埋發生加8笠笠就用新鮮檸檬去洗頭 咁就好返

...
邊隻係薄荷呀? lemon 用1個炸汁再擦落個頭度摔呀?

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

引用:本身用rejoice,但呢排洗極d髮根位都係笠痴

原帖由 Missxx 於 15-05-25 發表
本身用rejoice,但呢排洗極d髮根位都係笠痴痴,咁屋企有人用梗彩豐行既洗頭水,咁我又試下啦!點知用左一排 ...
洗頭水問題。換第2隻洗頭水牌子。

唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

珍珠宮

carmen0807 發表於 15-5-25 22:47
我老公個頭皮都有問題 可能由細到大gel得頭多 用一隻牌子耐左 可能兩星期到啦 就會開始痕...轉另一隻又係兩 ...
我都有gel頭, 用髮泥+hair spray, 一星期用2次哩支shiseido既洗頭水, 洗完好乾淨.

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 heilongmama 於 15-05-26 發

原帖由 Missxx 於 15-05-26 發表
點睇d洗頭水有無矽?
睇成份,多數會寫明無矽

禁止訪問

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 KT0603 於 15-05-26 發表之前

首頁

尾頁

跳至