親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

引用:回覆+Vicky_F+的帖子宜蘭9人車8小時NT$4500

原帖由 winladyship 於 15-06-02 發表
回覆 Vicky_F 的帖子

宜蘭
Can u pm me the details?

Thanks

大宅

引用:回覆+Vicky_F+的帖子宜蘭9人車8小時NT$4500

原帖由 winladyship 於 15-06-02 發表
回覆 Vicky_F 的帖子

宜蘭
想要包車資料呀!一謝謝

大宅

回覆 winladyship 的帖子

請問台北機場包車入宜蘭幾錢?

子爵府

虎到金來勳章

回覆:遊走宜蘭

追!多謝分享!

珊瑚宮

引用:回覆 winladyship 的帖子請問台北機場包車

原帖由 mindpoint 於 15-06-04 發表

約2000元細車

伯爵府

引用:回覆 winladyship 的帖子請問台北機場包車

原帖由 mindpoint 於 15-06-04 發表

9人車3000
7人車2500

子爵府

請問你由宜蘭回台北是否包車??

伯爵府

引用:請問你由宜蘭回台北是否包車??

原帖由 christy-mama 於 15-06-04 發表
請問你由宜蘭回台北是否包車??
係呀!
幾個司機都係宜蘭人。

子爵府

引用:Quote:原帖由 christy-mama 於 15-06-04 發

原帖由 winladyship 於 15-06-04 發表
係呀!
幾個司機都係宜蘭人。
包台北遊嗎? 可否pm宜蘭到台北遊司機?

伯爵府

引用:Quote:原帖由+winladyship+於+15-06-04+發

原帖由 christy-mama 於 15-06-04 發表
包台北遊嗎? 可否pm宜蘭到台北遊司機?
冇包台北遊,自己坐捷運去淡水

伯爵府

DAY 3
原本今日出台北訂咗架9人車. 司機一早就到咗. 連第二間民宿主人都來到.主人 將我們的行李送去佢到先. 好滿意今日個司機的服務.
蘇澳冷泉~夏日炎炎去冷泉真係好正. 時間尚早所以好少人. 冷泉溫度22℃第一下放落去真係幾凍. 慢慢對腳會紅紅地. 冬天真係唔好去. 佢有湯屋. 提供三溫暖和冷泉.
情人灣~這裡好舒服. 幾靚吓. 可以慢慢坐下欣賞這海灘. 但有暗流同好大浪. 大家都只係岸上行吓. 係我四周望時. 見到山上有個觀景台. 就臨時叫司機車我們上去.
南方澳昭安觀景台~係上去之前司機買咗袋魚丸比我們食. 佢次次來都會買. 途經豆腐岬. 我們望兩望就走了. 如果有包車強力建議上這觀景台. 可以望哂南方澳漁港同蘇澳港. 天氣好時可望到龜山島.
係去下一景點時. 佢又帶我們去買咸蘇餅+胡椒餅. 個胡椒餅好食過士林夜市個D.
幾米廣場&丟丟噹森林公園~因為落雨. 只係丟丟噹森林公園快速影咗幾張相. 之後只係開車門係車上影幾米個兩個公仔就離開了. (好彩之後個日再去多次)
行行吓佢又買咗袋食物上車. 一望是鴨喜露. 佢D滷味好好食.
蜡藝彩繪館~這裡好啱小朋友. 有五種有趣的DIY活動. 有彩繪塗鴉區, 彩色筆、造型蜡筆DIY, 人體彩繪區(可以叫老師畫)等等.
望龍埤~青山綠水. 十分優美. 花田村就係這裡. 出面有傘坐. 可以坐下來欣賞湖景. 沿著環湖步道行吓. 又可以行拱橋去到湖心的望龍亭. 阿仔望住D鴨仔同魚唔想走.
宜蘭酒廠~好快走得. 冇咩特別.
駿懷舊餐廳~係司機介紹食店. 懷舊feel. 又唔貴. 重有個育嬰室. 都好多人食.
佢等我們食完晚飯再車我們返民宿.

子爵府

winladyship 發表於 15-6-1 14:15
DAY 2
包車司機準時到民宿. 原來係昨晚民宿CALL車蛓我哋出夜市個的士司機.民宿重以為我哋昨晚先BOOK佢.
星 ...
請問可給我宜蘭包車資料嗎?

大宅

我都想要宜蘭包車司機資料

大宅

引用:DAY+3+原本今日出台北訂咗架9人車.+司機一

原帖由 winladyship 於 15-06-06 發表
DAY 3
原本今日出台北訂咗架9人車. 司機一早就到咗. 連第二間民宿主人都來到.主人 將我們的行李送去佢到先 ...
我都想要宜蘭包車司機資料! 謝謝!

伯爵府

回覆:winladyship 的帖子

第二朝民宿帶我哋行冬山河附近,一路都有人踏單車,河兩旁都有幾十間民宿,我同佢講原先搵咗幾間民宿係夜市附近,但都是非法,佢話政府有規定夜市附近不能提供合法民宿。

大宅

引用:第二朝民宿帶我哋行冬山河附近,一路都有人

原帖由 winladyship 於 15-06-07 發表
第二朝民宿帶我哋行冬山河附近,一路都有人踏單車,河兩旁都有幾十間民宿,我同佢講原先搵咗幾間民宿係夜市 ...
可以俾宜蘭包車資料嗎?謝謝

大宅

回覆:winladyship 的帖子

可否pm包車資料

伯爵府

回覆 cartierkwan 的帖子

pm包車資料給各位.

複式洋房

可以pm包車資料嗎?

伯爵府

DAY 4
由於今日全日都落雨咁滯. 差唔多要取消哂所有室外行程. 係高速公路上見到龜山島. 宜蘭的遍地平原. 礁溪的溫泉酒店.
蘭陽博物館~見佢外觀幾特別. 原本諗住只在外面影吓相. 最後變成入內參觀. 博物館主要分四層樓. 介紹山. 海. 平原. 好天的話. 可以欣賞窗外烏石港舊址濕地生態景觀!
城堡咖啡館~上來的山路彎彎曲曲. 城堡位處於山上. 可以望到太平洋和龜山島. 如果好天可以係露天茶座坐下來慢慢欣賞海景. 可惜當時下着微雨. 視野不佳. 只望到外澳沙灘. 龜山島不見了. 係到飲咗柸咖啡就落山了.
頭城老街~其實條街唔係好長. 入口有張地圖指引. 老街的老房子僅存不多. 一路行就見到北門福德祠.十三行. 盧纘祥居所.吳朝陽宅.源合成商號. 遊人很少. 好平靜.
橘之鄉~其實好細. 如唔玩DIY30分鐘走得. 我哋主要係借洗手間一用. 買咗少少嘢就走了.
亞典菓子工場~超多人. 有得試食試飲. 啱食先買幾好. 可以觀看年輪蛋糕製作過程. 我哋都買咗好幾盒年輪蛋糕和銅鑼燒做手信.
宜蘭窯烤山寨村~簡單D講係一間麵包店. 好香麵包味. 不過我對佢D小食有興趣D. 可惜已食了午餐. 唔係就會試食佢的PIZZA.
我哋同司機講琴日食唔到小籠飽. 佢就車我哋去正好鮮肉小籠包. 哈哈. 果然要等一小時. 攞咗號牌之後. 見冇雨. 即時去幾米廣場影過飽. 今次大人細路都可以落車. 仔仔見到丟丟噹森林架火車好開心. 差不多時間就返去攞小籠包. 真係幾好食. 我哋重呻買得少.

首頁
12345...6

尾頁

跳至