親子旅遊

跳至
[歐洲] 北歐

首頁

尾頁

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:剛北歐回來,今次全程用現金,哥本哈根住Sc

原帖由 selinwong 於 15-08-16 發表

剛北歐回來,今次全程用現金,哥本哈根住Scandic palace h ...
我都覺得北歐是避暑勝地,夏天真係好舒服!

男爵府

開心吸收勳章

引用:在市中心兌? +

原帖由 SumSumBB 於 15-08-16 發表
在市中心兌?
我喺市中心嘅銀行兌

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:BabyRonXo 的帖子

求救:大家有沒有米湖附近住宿推介?

男爵府

開心吸收勳章

SumSumBB 發表於 15-8-16 18:40
求救:大家有沒有米湖附近住宿推介?
Lake Myvatn 我住過Hotel Reynihlid, 不過呢間算幾貴, 而且經常爆滿.
另外, 你可以check 下 Hotel Reykjahlid, 呢間酒店對正Lake Myvatn, 個view 唔錯.

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Hotel Reynihlid 好貴,三大一小要440歐一晚,我的budget係唔過300歐,要再揾搵!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:+本帖最後由+BabyRonXo+於+15-8-12+11:37+

原帖由 BabyRonXo 於 15-08-12 發表
BabyRonXo, 我很喜歡你介紹的Cottage, 但官網和booking.com都未有得book 16/5以後的房,我send email去問有關ride & raft的細節,順便講埋想book四人cottage, 㸃知我想要那天,已俾人book左!我仲驚我太早book唔好意思,但原來我已經遲!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:SumSumBB+發表於+15-8-14+17:38+Dill

原帖由 dillon 於 15-08-14 發表
有點建議, 我因為訂 Day 3 旅館有點困難, 所以 Day 2 和 Day 3 兩日的旅館相距太遠, 以至未能參觀 Skafta ...
我睇完你建議,都唔敢再等了,立即訂了冰川和冰湖之間的Hotel Skaftafell, 方便冰川健行和遊冰湖。
我訂的是那天最後的一間房,好搶手!唉,一間簡陋的三人房仔要280歐一晚,真係純睇佢地㸃份上啊!

男爵府

開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由+dillon+於+15-08-14+發表有點

原帖由 SumSumBB 於 15-08-17 發表
我睇完你建議,都唔敢再等了,立即訂了冰川和冰湖之間的Hotel Skaftafell, 方便冰川健行和遊冰湖。
我訂的 ...
Hotel Skaftafell 實在有點over -priced , 淡季都要EUR 140, 不過因為近Skaftafell national park , 所以好full

寶石宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Hotel Skaftafell 轉左手之後唔平, 好貴呀
我果次好早訂, 住Fosshotel Nupar平啲~

myvatn 我住Vogafjós Guesthouse, 原來唔係湖邊, 係另一邊馬路, 好失望~

侯爵府

SumSumBB 發表於 15-8-17 02:58
我訂的 ...
好貴! 我今次冰島住宿最平96歐羅, 最貴157歐羅. 四人房.

伯爵府

dillon 發表於 15-8-17 13:23
好貴! 我今次冰島住宿最平96歐羅, 最貴157歐羅. 四人房.
上次去挪威唔洗諗,全程youth hostel family room,煑飯,如去冰島都係咁。
行到水窮處 坐看雲起時

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Hotel+Skaftafell++轉左手之後唔平,+好貴呀

原帖由 TMC3012 於 15-08-17 發表
Hotel Skaftafell 轉左手之後唔平, 好貴呀
我果次好早訂, 住Fosshotel Nupar平啲~
我本來想住Vogafjós Guesthouse,但七月超貴,三大一小要住兩間雙人房,每間每晚220歐,最少要book兩晚起,即880歐!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:dillon+發表於+15-8-17+13:23+好貴!+

原帖由 Paris 於 15-08-17 發表
上次去挪威唔洗諗,全程youth hostel family room,煑飯,如去冰島都係咁。
但冰島好大,住的選擇不多,有時要就地點,就更少選擇。
我想控制每日只駕車四小時左右,唔想揸車的太辛苦,上次澳洲之旅每天四小時左右,我老公已經好辛苦,佢又唔俾我幫手揸。好彩今次我弟弟跟埋黎,可輪流駕車。

寶石宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

SumSumBB 發表於 15-8-17 13:42
我本來想住Vogafjós Guesthouse,但七月超貴,三大一小要住兩間雙人房,每間每晚220歐,最少要book兩晚起 ...
嘩... 好貴, 唔抵住, 呢間係早餐多野食, 但唔係近湖邊, 仲要一BOOK就過數, 我好失望

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:TMC3012 的帖子

米湖附近的都貴,有些又規定住兩或三日以上,我應該會放棄住米湖,寧願玩完米湖周邊後揸多四十分鐘車上Husavik住,方便第二朝出海賞鯨和Puffin鳥。好彩我前一晚係住Egilsstaoir附近,去米湖唔算太遠。

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:SumSumBB+發表於+15-8-17+13:42+我本

原帖由 TMC3012 於 15-08-17 發表
嘩... 好貴, 唔抵住, 呢間係早餐多野食, 但唔係近湖邊, 仲要一BOOK就過數, 我好失望
...
如果住靚resort/溫泉旅館貴都值,但有些貴得黎真的book唔落手。

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:SumSumBB+發表於+15-8-17+02:58+我睇

原帖由 dillon 於 15-08-17 發表
有無旅館名參考下?

寶石宮

SumSumBB 發表於 15-8-17 14:03
如果住靚resort/溫泉旅館貴都值,但有些貴得黎真的book唔落手。
太貴真係BOOK唔落手啦, 普通酒店/GUSETHOUSE咋

男爵府

開心吸收勳章

SumSumBB 發表於 15-8-17 14:00
米湖附近的都貴,有些又規定住兩或三日以上,我應該會放棄住米湖,寧願玩完米湖周邊後揸多四十分鐘車上Husa ...

Egilsstaoir 距離米湖都幾遠路O架, 不如O係Husavik stay 一晚啦

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我環島遊,之前一晚住Egilsstaoir ,一早去米湖附近玩,晚上入住Husavik,希望不太趕。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題