親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

如題,我想上網預約,但已經去到6月尾先有期,我想問下如果親身去排隊輪籌,派籌係派晒一日嘅定係分上下午派?我想排下午嘅籌等阿仔放學我就可以帶佢去,但就係唔知籌係分開派定一早派晒,請問有冇人可以解答?我有打電話去出入境,但打極都打唔到

大宅

我見有人自己攪, 唔多需要排隊

http://www.immd.gov.hk/hkt/kiosk.html

珍珠宮

2024年龍年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:計劃暑假去台灣,但原來忘記搞護照

小朋友無得用自助機架

一係你就郵寄申請,再唔係親身去排,一年前我去尖沙咀centre ,當時佢問我想要上午定下午籌,唔知係唔係間間都同一做法

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

郵寄

別墅

引用:我見有人自己攪, 唔多需要排隊 http://www.

原帖由 piyo2014 於 15-05-29 發表
我見有人自己攪, 唔多需要排隊

http://www.immd.gov.hk/hkt/kiosk.html
thx,但我係幫兩個小朋友辦,兩個都未有11歲,用唔到自助老公嘅就過咗期都要換證

別墅

引用:郵寄

原帖由 yuyu.c 於 15-05-29 發表
郵寄
有朋友嘅朋友上個月尾都系郵寄,話今個月都未收到,驚趕唔切啊

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+piyo2014+於+15-05-29+發表我

原帖由 kona 於 15-05-29 發表
thx,但我係幫兩個小朋友辦,兩個都未有11歲,用唔到自助老公嘅就過咗期都要換證

...
郵寄好簡單咋,不過小朋友記得影埋手冊或填副曙表(唔太記得張表名)。

別墅

引用:小朋友無得用自助機架一係你就郵寄申請,再

原帖由 Mimmy 於 15-05-29 發表
小朋友無得用自助機架

一係你就郵寄申請,再唔係親身去排,一年前我去尖沙咀centre ,當時佢問我想要上午 ...
我地係用火炭呢邊嘅,真係要搵日早早去排隊睇下咩情況先得

大宅

郵寄表格,到攞passport時先係星期六或學校假期帶小朋友比職員睇,咁樣方便D。記住,交表時交的文件全部要帶,否則可能唔比你攞。

侯爵府

好媽媽勳章

請問申請要幾耐

別墅

引用:郵寄表格,到攞passport時先係星期六或學校

原帖由 CatEgg 於 15-05-29 發表
郵寄表格,到攞passport時先係星期六或學校假期帶小朋友比職員睇,咁樣方便D。記住,交表時交的文件全部要 ...
咁系咪要寄埋相去啊?

wcpcelia    發表於 15-5-29 15:37

大宅

你上入境處個網睇啦, 好清楚列明要咩文件, 識字既都明架喇! 我一家次次都是郵寄, 寄完如沒有錯漏, 一個星期後會寄張收據給你, 就幾多號後可以到取. 多數都唔多過3星期 (即一個月內有得取), 你到時先搵一日, 小朋友放假 OR 放學後去, 因為要見佢一面, 但由取籌至拿證, 半小時走得.

PS 我多數去沙田取, 下午, 非繁忙時間

伯爵府

虎到金來勳章

我5月15號郵寄申請,6月5号攞得。

在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

而家郵寄都趕得切喎!!!

別墅

多謝咁多位,我決定郵寄啦

大宅

我5月18 寄囡囡嗰份申請,都要排到6月15後先有得攞,老公嗰份就快d,因為上網申請 6月5日有得攞

公爵府

仲有個多月,我都係剛5月28日寄,通常14個工作天可取。

我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

別墅

引用:我5月18 寄囡囡嗰份申請,都要排到6月15後

原帖由 ~小彤~ 於 15-05-30 發表
我5月18 寄囡囡嗰份申請,都要排到6月15後先有得攞,老公嗰份就快d,因為上網申請 6月5日有得攞

...
我想問下,如果兩份申請表一個信封寄去還是分兩個信封啊?

大宅

回覆 kona 的帖子

一個信封寄

大宅

我上次朝早6:00去到藍田排隊整仲有好多籌派。。。

首頁

尾頁

跳至