自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章

回覆:轉載: 上海夫妻兩人, 2014年只花2萬元

一世人溜溜長悶死

子爵府

回覆 poodlema 的帖子

我都覺,佢本身係好開心既人係佢身邊都感受到快樂!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:太長,唔想睇睇標題回應既話,人生只可以唔

原帖由 bebebibi 於 15-05-30 發表
太長,唔想睇
睇標題回應既話,人生只可以唔花費冇享樂,冇意思
之前有人貼過,佢自己覺得ok就ok囉。騎呢d

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:大陸好多依d人,聽個客講,佢係鄉下個個村

原帖由 肥豆媽咪 於 15-06-01 發表
大陸好多依d人,聽個客講,佢係鄉下個個村民有成幾百x良田,無人返工,生活節奏慢,

起身就行去送小朋友返 ...
我覺得城市人好難係咁。鄉下人又好ok

寶石宮

引用:有時間就睇下D回應, 都幾有趣既. 係香港,

原帖由 onlam2005 於 15-05-30 發表
有時間就睇下D回應, 都幾有趣既.

係香港, 生果金有2000,
佢地冇房屋支出卦

子爵府

回覆 good_pig 的帖子

無錯,香港盡量簡約生活,已經好好啦話晒住屋同水電煤問題,已經令人唔可以唔搵錢

寶石宮

肥豆媽咪 發表於 15-6-1 23:42

無錯,香港盡量簡約生活,已經好好啦話晒住屋同水電煤問題,已經令人唔可以唔搵錢
我同b6同事話...佢地父母在鄉下, 起碼唔駛交租, 養幾隻雞, 種d菜都得..

我話我就算父母住公屋, 香港地買送食飯都要好多錢....唔到自己控制

子爵府

公屋都要:交租,水電,管理費(唔知使唔使?)\

寶石宮

肥豆媽咪 發表於 15-6-2 00:05

公屋都要:交租,水電,管理費(唔知使唔使?)\
包埋的...

總之就係生活有固定成本, 就算唔食得多....都始終要用錢

子爵府

我都同意

珍珠宮

其實都幾開心,我都唔中2 social

寶石宮

引用:回覆 good_pig 的帖子我都同意

原帖由 肥豆媽咪 於 15-06-02 發表

我都同意
香港人冇組屋又冇鄉下,咁點?

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

悶到嘔

總有離別的時候

首頁

尾頁

跳至