親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

請問各位靚jm 星加坡有邊間酒店近巿中心?
和較新淨?

別墅

引用:請問各位靚jm 星加坡有邊間酒店近巿中心?

原帖由 寶貝樂樂 於 15-06-01 發表
和較新淨?
首推Carlton City @ tanjong pagar(EW15),平靚正亦算方便

男爵府

引用:請問各位靚jm 星加坡有邊間酒店近巿中心?

原帖由 寶貝樂樂 於 15-06-01 發表
和較新淨?
你所指嘅市中心係邊度? 要City Hall? 其他地點可接受嗎?Carlton City算吾算市中心? 但鄰區有貨櫃碼頭囉。

子爵府

回覆:nicamchan 的帖子

Thx!

子爵府

回覆:wendybruce 的帖子

因我第一次和小朋友去自由行,所以想搵一間較方便去景點和食嘢嘅酒店住,唔想換酒店,因帶住個小朋友轉酒店不太方便。謝謝!

男爵府

引用:因我第一次和小朋友去自由行,所以想搵一間

原帖由 寶貝樂樂 於 15-06-02 發表
因我第一次和小朋友去自由行,所以想搵一間較方便去景點和食嘢嘅酒店住,唔想換酒店,因帶住個小朋友轉酒店 ...
如是者,我提議貼實MRT較實際,起碼落雨都攪得掂。例如Swissotel Stampford, Carlton 近City Hall站,但我未住過。我住過Fullerton近Raffles Place都吾錯。

子爵府

回覆 wendybruce 的帖子

謝謝,我諗諗我要再Plan plan 先啦,

珍珠宮

寶貝樂樂 發表於 15-6-1 20:23
和較新淨?
我會推介Stamford

子爵府

回覆:MissMaMa 的帖子

Thx

別墅

暑假book左Oasia Hotel, 係Novena MRT站, 有地下通道直駁酒店, 落大雷雨都唔怕濕, 睇過好多blog d comment都唔錯, 所以今次試下.

複式洋房

回覆:請問各位靚jm 星加坡酒店問題?

今次我stamford同carlton city 都住過

近市中心一定係stamford, 好方便,拖埋行李搭mrt 去機場都冇難度, 唔駛怕落雨,房間大但舊式,花灑固定沒有喉(唔知你明唔明我講咩),同小朋友沖涼冇咁方便,一定要book埋早餐,69樓食早餐好正!

如果要新淨,當然carlton city, 我個仔最鍾意個玻璃廁所, 玩咗成晚peek-a-boo,附近有24hrs超市,又有熟食市場, 距離mrt 3分鐘步程,唔遠但壞處係冇瓦蓋遮頭

子爵府

回覆:mikelma 的帖子

Thx

子爵府

回覆:cocomints 的帖子

Thx

男爵府

引用:暑假book左Oasia Hotel, 係Novena MRT站,

原帖由 cocomints 於 15-06-02 發表
暑假book左Oasia Hotel, 係Novena MRT站, 有地下通道直駁酒店, 落大雷雨都唔怕濕, 睇過好多blog d comment ...
Novena區分方吾方便?

男爵府

引用:Quote:寶貝樂樂 發表於 15-6-1 20:23 請問

原帖由 MissMaMa 於 15-06-02 發表
我會推介Stamford
我都想試 Stampford,但次次都過$2000!

珍珠宮

wendybruce 發表於 15-6-2 19:46
下次你試下就日子,如果星期六日入住,好多時都係1600包早,可取消

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+MissMaMa+於+15-06-02+發表我

原帖由 wendybruce 於 15-06-02 發表
你睇幾時?我book 8月 $16xx 包早。

別墅

我有3大2小, 係唔係要2間房, 或者有冇suite hotel 推介? Thanks

男爵府

引用:Quote:原帖由 wendybruce 於 15-06-02 發表

原帖由 yuyu.c 於 15-06-02 發表
你睇幾時?我book 8月 $16xx 包早。
我睇8月9號嘅週末啊

珍珠宮

Stamford very good

首頁

尾頁

跳至