想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有人試過家計會的夫精人工受孕嗎?價錢和成功率有多少?

大宅

要睇你本身有冇驗到有冇咩問題。

aih 同iui 的分別是, aih 佢只會處方排卵藥 (冇得打針)你比, 而且時間要同醫生夾 (星期六日冇得做) 你可以說呢個方法會比較温和但成功率較低。

不過若果好彩的話, 也有成功的機會! 若你有時間等, 平平地可以試一兩次。 每次係hk$3000-4000。

伯爵府

回覆:家計會夫精人工受孕

你睇過佢地生育科未?未就快d排,唔係即時有得做的

複式洋房

回覆:zaba 的帖子

我正在看!都一個月复診一次!不知道幾時可以做個個人工受孕

複式洋房

回覆:bwife 的帖子

想試下先啊!希望快點幫我做!是不是要求醫生做就ok?因為我都有睇他們的生育科!

大宅

yiyi0 發表於 15-6-15 22:49
想試下先啊!希望快點幫我做!是不是要求醫生做就ok?因為我都有睇他們的生育科!

...
你開始食排卵葯未? 食左幾多個CYCLE?

複式洋房

回覆:bwife 的帖子

未啊!其實都未同醫生講!等7月頭見醫生先講!

大宅

yiyi0 發表於 15-6-16 18:06
未啊!其實都未同醫生講!等7月頭見醫生先講!

我當時時的序大約係咁:

第一次見醫生, 只同你做檢查, 問一問試左幾耐之類... 叫你買探體溫計食葉酸, 比紙你去抽血做化驗同埋先生驗精

第二次, 因應你的報告決定下一步, 我0個陣係要去照輸卵管, 之後又再約覆診睇報告

第三次, 應該你都有幾個月的體溫表, 若果以上冇咩特別, 應該開始叫你佷排卵藥, 食一兩個CYCLE 再評估, 量體溫... (整個過程大約7-9個月, 呢個時間應該會因個別人的情況而定, 可能有D好早CHECK 到有某問題就直接叫你去AIH 或去出面做IVF 呢... )

我記得我食左4個CYCLE, 次次都話有排卵, 但唔成功, 佢就比我去灣仔做AIH (3次, 最後一次是上年6月尾做) (第一次見醫生到第三次AIH 大約用左4個月時間)

伯爵府

bwife 發表於 15-6-17 09:31
我當時時的序大約係咁:

同你差唔多, so far 睇左兩次.
第二次醫生開左一個cycle 既排卵藥比我, 不過因為屋企有D事, 我地呢個cycle dodo 得好少, 體溫同紅D又唔夾, 唉. 月底再見醫生.
希望試多一個cycle 唔得佢會安排我地做AIH啦, 唔想再等了.

公爵府

回覆:家計會夫精人工受孕

我剛剛去完家計會打左破卵針
明天放丁了
已經係第三次AIH

大宅

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:zaba 的帖子

排卵藥又唔係 AIH?

首頁

尾頁

跳至