育兒好物

跳至

首頁

尾頁

別墅

畀面勳章

我bb8個月大,想俾佢試下用學習杯飲水同奶,見到網上有好多人推薦用combi既學習杯,想知會唔會漏水?
我bb吸力唔係咁好,8個月大都仲係用緊一個月bb既奶咀,即係兩個孔個啲,
用黎飲水有時都仲會"濁"親,咁用唔用得學習杯?
因為我其實係想佢快啲可以學到用杯,會唔會直接俾佢學用杯好啲??

禁止訪問

回覆:combi學習杯會唔會漏水?

侯爵府

漏水既意思係側邊漏定係反轉會由啜水位漏呀? 如果指側漏甘又無喎!!

COMBI MUG 1 係奶咀型, 十字咀. 你BB要出多少少力先飲到水, 水唔係直出應該唔會濁親.

MUG 2 係鴨咀只有一個孔, 出水量唔多, 都唔會濁親既.

珍珠宮

combi飲管杯唔漏,但容量好細,我仔而家轉左richell,都ok

洋房

回覆:combi學習杯會唔會漏水?

唔會漏呀 我覺得combi 唔錯呀

別墅

畀面勳章

jjwmkk 發表於 15-6-8 14:39
漏水既意思係側邊漏定係反轉會由啜水位漏呀? 如果指側漏甘又無喎!!

COMBI MUG 1 係奶咀型, 十字咀. 你BB要 ...
mug2得一個孔,會唔會好難啜?

別墅

畀面勳章

Littlecatta2013 發表於 15-6-9 15:26
combi飲管杯唔漏,但容量好細,我仔而家轉左richell,都ok
richell大約幾錢!?啲配件多嗎?

珍珠宮

冇咩配件,$100左右,型號叫RICHELL LC
而且PATTERN好靚

首頁

尾頁

跳至