自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

因為見佢四分三匹都幾平,平過p記成千蚊,老公話想買開利,想問有無jm係用開利冷氣,夠唔夠靜同冷呀?

大宅

唔好。 嘈及5夠凍。
買P記啦

珍珠宮

引用:因為見佢四分三匹都幾平,平過p記成千蚊,

原帖由 fun_g 於 15-06-07 發表
因為見佢四分三匹都幾平,平過p記成千蚊,老公話想買開利,想問有無jm係用開利冷氣,夠唔夠靜同冷呀?

...
我出租樓係用開利,租客話好用。我估點都好過美的囉

水晶宮

引用:唔好。 嘈及5夠凍。買P記啦

原帖由 EQ 於 15-06-07 發表
唔好。 嘈及5夠凍。
買P記啦
agree,not good

子爵府

回覆:開利冷氣好唔好?

極之唔好用, 差

複式洋房

吾好,我就係貪平買左2部,用吾夠2年吾識恒溫,一開就好似雪房咁,熄左就結冰,原來底板壞左,換九底板,要$2200,另加$450檢查費

大宅

畀面勳章

唔好買,兩年左右就開始壞

maymaymama2405    發表於 15-6-7 23:47

大宅

甘唔揀開利,係咪p記好?定係日立好呢?

禁止訪問

大宅

引用:大金!係貴啲,但夠凍兼超超超靜!! +

原帖由 feipow 於 15-06-08 發表
大金!係貴啲,但夠凍兼超超超靜!!
唔該晒,老公話甘就買大金一匹半,但四分三匹窗口機買咩牌子好呢?

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+feipow+於+15-06-08+發表大金

大宅

我未用過日立冷氣所以唔知唔好,
但兩星期前買咗個日立雪櫃就一定係差差差,
一到部已是壞貨,
我D食物壞曬。
揾CS換機亦服務奇差。
最後我寫咗封信去日本總部先好D。

一星期後換過部雪櫃比我。
依加用了幾日, 中間的蔬菜格都是唔夠凍的。
唸起又要打佢哋CS就煩。
我會black list 日立的。

禁止訪問

引用:因為見佢四分三匹都幾平,平過p記成千蚊,

大宅

引用:我未用過日立冷氣所以唔知唔好,但兩星期前

原帖由 EQ 於 15-06-09 發表
我未用過日立冷氣所以唔知唔好,
但兩星期前買咗個日立雪櫃就一定係差差差,
一到部已是壞貨,
甘大鑊,甘真係激鬼氣喎,本來我都想買日立雪櫃呀,以前好襟用架麻!

男爵府

香港買 應選購 [ 一級能源效益標籤 ] 的冷氣機
機電工程署 能源效益 ( 產品標籤 能源標籤網 ) 空調機
http://www.energylabel.emsd.gov. ... s/rac/select_ac.php
每年耗電量(千瓦小時) • 指為資料提供者為編配參考編號而提交的測試報告所述,量度得出在最大負荷量的製泠模式操作時的功率耗用量,乘以平均每年使用1200小時計算的每年耗電量。

the shops of [ 香港格價網 ] sell 香港行貨 cheaper than 香港行貨參考價

冷氣機 製冷量 適用面積
3/4匹 80平方呎以下
1匹 80–100平方呎
1.5匹 100–150平方呎
2匹 150–200平方呎
2.5匹 200–250平方呎

變頻式, 快凍且慳電。

消委會測試市面16款變頻式分體冷氣機 http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20120516/00176_106.html

=======

消委會測試市面15款窗口式冷氣機 ( 不是變頻式) http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20150515/19148374

http://topick.hket.com/article/6 ... 7%E6%B0%A3%E7%8E%8B

fun_g    發表於 15-6-9 01:27

男爵府

回覆:fun_g 的帖子

最近我先換左,都唔知好唔好:唔知係未真係兩年就死,不過唔嘈夠凍。唔換都換左用住先,如果未買就唔好諗啦~

:-xhttp://hk.photos.yahoo.com/debby1292000 :oops: :oops: :oops: :oops:唔經唔覺我已經2歲啦........ :-) :-) :-)

大宅

fun_g 發表於 15-6-9 00:30
甘大鑊,甘真係激鬼氣喎,本來我都想買日立雪櫃呀,以前好襟用架麻!

...
Errrr....可能我黑仔.總之我就唔會買日立的任何產品.

子爵府

回覆:fun_g 的帖子

訂咗1.5冷暖形號,安裝完報告

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

永不錄用

複式洋房

出名急凍王,但通常玩得五年貨仔

首頁

尾頁

跳至