親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

定係去到直接搭的士平D??

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

回覆:包車新機場去曼谷市中心 1000bt 合理嗎?

的士實平過包車

男爵府

我包過700, 明碼實價, 塞車唔使勞氣...

大宅

我坐的士500bt

大宅

thanks all

別墅

請問如果坐夜機,大約凌晨十二點多才由新機場去曼谷市中心,各位會建議直接坐的士定包車?

侯爵府

引用:定係去到直接搭的士平D??

原帖由 fishfish18 於 15-06-08 發表
妳幾多個人?

大宅

熱血金章 BK Milk勳章

BHT1000 咁平, 係邊到搵

水晶宮

jenntang 發表於 15-6-8 16:16
BHT1000 咁平, 係邊到搵
1000B. 平??!!

的士500有找啦...如果想有人舉牌接妳嗰種FEEL嘅就BOOK囉, 有個做旅行社嘅FD叫我唔好哂氣喎, 機場去曼谷市真係唔駛BOOK車, 去PTY就話姐 !!

禁止訪問

大宅

前日返taxi連highway fee,300baht

大宅

熱血金章 BK Milk勳章

pbpk03845784 發表於 15-6-8 17:58
1000B. 平??!!

的士500有找啦...如果想有人舉牌接妳嗰種FEEL嘅就BOOK囉, 有個做旅行社嘅FD叫我唔好哂氣喎 ...
I know...但我今次一家大細同我媽咪 (3大2小), 要2部TAXI所以先諗住BOOK車.

公爵府

梗係的士啦!包車又要你等我我等你。仲有鐵路可以出市區!

伯爵府

好媽媽勳章

jenntang 發表於 15-6-9 12:00
I know...但我今次一家大細同我媽咪 (3大2小), 要2部TAXI所以先諗住BOOK車.

咁又係如果1000b又book得過,記憶中機場counter call toyota camry都要1200b

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章

引用:定係去到直接搭的士平D??

原帖由 fishfish18 於 15-06-08 發表
你幾多人…?的士去到四面佛附近 好似around 400 bhat 左右!

大宅

睇下你有冇小朋友同行,我試過一次同老公兩個人去,喺機場的士counter講好曬去邊,點知上左車開左車大約5-10分鐘左右,突然停車喺路邊話唔識去,仲要我搭夜機去到半夜,成條街黑麻麻冇乜人,又未到市中心,嚇到我老公叫我如果有咩事就搏命走,跟住就用英文話搵police,轉頭講講下又無端端開車,車到我去酒店,即可能擺明想屈錢,所以如果一家大細就建議book車,冇咁煩,雖然最後都平安去到,但如果有大有細比佢嚇一嚇,未必個個咁順攤

大宅

岩岩朋友去完,兩男一女後生仔,又係喺機場講好曬,跟住開車開左10分鐘左右,就同佢講,話要比highway錢,又話佢架係新車要加錢,跟住又話佢呢架係大車點點點,又係屈錢,最後要比到成6百幾匹先肯再去~

如果係凈大人去就真係冇乜所謂,因為的士真係平好多,但如果有大有細就費事煩,況且如果你行李多,普通4坐位的士都未必放得落,可能都要分兩架,如果夜晚仲要有附加費,你可以爬下文,包普通7人車平均8-9百匹左右,變相其實唔係貴好多

男爵府

jenntang 發表於 15-6-9 12:00
我地 5大3小, 由 Novotel on Siam Square 去 機場, 包車 1100 匹, 都知的士會平D, 但就係吾想分兩架車, 分開行, 等來等去.

侯爵府

醒目開學勳章

請問有無 book 車 contact, pls pm

大宅

回覆:Ksyy1018 的帖子

Can u pm me contact, thx

首頁

尾頁

跳至