懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

今日上左PMH登記,佢比左唐氏期7月頭,大約13w,跟著就叫我走啦,我想問佢係咪之後會轉反我落去健康院做檢查?而我7w照過閃閃之後就冇再檢查過,需5需要自己去私家再照?

回覆 kareneyipchan 的帖子

您好kareneyipchan ,醫院會視乎返個別媽媽既情況再安排之後既檢查地點,一般於懷孕初期時既檢查大概6星期左右一次,如果媽媽有懷疑同擔心,可以因應返自己既情況再決定需吾需要去檢查呀。
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

別墅

回覆:問!預產期一月,醫院第一次檢查

5該哂!

別墅

你要自己打去健康院約產檢架,上網搵你屋企附近既健康院,打電話去約期

複式洋房

想問下,係咪去左醫院登記後,再去健康院登記?

別墅

回覆:nicolelausm 的帖子

兩邊都得,我諗邊度方便就去邊度啦,健康院會將你資料交醫院入紙,其實一樣

複式洋房

回覆:問!預產期一月,醫院第一次檢查

健康院個度就咁打電話約期產檢就得
唔使專登去約期 打完電話按佢比你既日子
拎埋佢要既文件 個日會一次過登記埋同產檢
你打電話去問 姑娘會答你架啦
去唔去私家就因人而異啦 睇你意願
我都無乜點出私家照過 照下都係求安心姐

複式洋房

引用:健康院個度就咁打電話約期產檢就得唔使專登

原帖由 Nuomi 於 15-06-12 發表
健康院個度就咁打電話約期產檢就得
唔使專登去約期 打完電話按佢比你既日子
拎埋佢要既文件 個日會一次過登 ...
唔使專登去約期 我意思係唔使好似醫院咁親身去約期 電話就ok

子爵府

親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由+Nuomi+於+15-06-12+發表健康

原帖由 Nuomi 於 15-06-12 發表
唔使專登去約期 我意思係唔使好似醫院咁親身去約期 電話就ok
係,可以打去問下先

首頁

尾頁

跳至