夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

呢d 男人有老婆又出去搵食,至cheap 至憎

唔通佢同你講佢婚姻生活美滿愉快咩?梗係話同老婆唔夾先可以搞到你而家咁個心lor lor 戀。

既然人哋有家室,我唔會痴埋去。就算你話人哋冇嘢,至少你個心都有d 嘢,有意冇意間都好似比咗signal 人哋,冇嘢都變有嘢啦。

複式洋房

回覆:cheesebear 的帖子

總之就唔係朋友咁簡單

洋房

回覆:nubf 的帖子

一定有野。我個女性friend exactly 同樓主個case 一樣,個男日日whatapps, 又細心,又同我friend 去高級餐廳食飯,咁嘅曖昧朋友關係維持左成年,之後個男人行動升級,有次食lunch 後主動錫我friend, 之後便越來越親密...但當佢地發生左關係後,個男嘅開始疏遠個女,但女嘅已動左真情,撹到佢成日好唔開心搵我訴苦;個男雖然疏遠個女,但隔一排又會搵番,其實都係想約開房, 我friend 都好明白但佢因為已投放太多感情落去,所以明知個男只係當佢炮友佢都心甘情願 ...所以樓主妳要小心,唔好好似我friend 咁!

大宅

引用:一定有野。我個女性friend+exactly+同樓主

原帖由 Mimichan0031 於 15-06-17 發表
一定有野。我個女性friend exactly 同樓主個case 一樣,個男日日whatapps, 又細心,又同我friend 去高級餐 ...

禁止訪問

趣教勳章 畀面勳章

回覆:如果一個男人⋯

侯爵府

Mimichan0031 發表於 15-6-17 22:37
一定有野。我個女性friend exactly 同樓主個case 一樣,個男日日whatapps, 又細心,又同我friend 去高級餐 ...
真CHEAP呀個男人

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:每天都whatsapp傾計(佢本身唔鍾意whatsapp

原帖由 cheesebear 於 15-06-08 發表
每天都whatsapp傾計(佢本身唔鍾意whatsapp),會同你講同老婆唔夾唔開心,會關心你,有時tum下你,會單獨食 ...
睇你哋幾熟啦。男性同女性朋友都好,都有時close啲有時無咁close。
睇你點睇啦,我信男女有純友誼而我亦真有純友誼。有啲真係好夾的。

當然亦遇過「揾食賤男」,明明唔夾都約食飯飲嘢又車你去酒店食飯好温柔話老婆唔了解佢之類,不過咁多年嚟唔多過5個。

侯爵府

我認識一個男性,佢真係對另一個女人動心,佢地日日見咁滯(因為工作),可以每日傾偈傾個幾鐘都唔厭,有時更多。但佢唔會在個女人面前講佢老婆不是,也不會說自己婚姻關係唔好。因為,佢對呢個女人其實係由心底喜愛,唔想呃佢,佢也只求同個女人保持好朋友關係,唔係想佔乜嘢便宜。點解會喜歡上,無原因,鍾意左就係鍾意左。WHATSAPP好少講,多數係真係有事先聯絡。但其實佢地平時已成日見,也用不著WA了。佢無諗住為呢個女人放棄家,因為他愛自己的小朋友,唔會令到家庭破裂,佢同老婆關係我又唔知詳情。但對呢個女人,佢又放唔低,維持這種日日傾的朋友關係好幾年了。我問佢,其實個女人FEEL唔FEEL到你地兩個之間唔係一般朋友關係,佢話,佢覺得兩人係知道的,只係一直都唔講清楚。但正因為大家都唔講清楚,反而令大家覺得唔係玩玩下。只默默地讓這段關係地下下去。

我唔評論呢個男人對和錯,只係俾個CASE俾樓主參考。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

青青河邊草 發表於 15-6-20 15:21
我認識一個男性,佢真係對另一個女人動心,佢地日日見咁滯(因為工作),可以每日傾偈傾個幾鐘都唔厭,有時 ...
只係工作時間傾偈,放工之後冇乜聯絡,
兩個人冇kiss,冇擁抱,冇上床,
咁我覺得兩個人只係好好朋友,
唔覺得有曖昧噃。

大宅

引用:我認識一個男性,佢真係對另一個女人動心,

原帖由 青青河邊草 於 15-06-20 發表
我認識一個男性,佢真係對另一個女人動心,佢地日日見咁滯(因為工作),可以每日傾偈傾個幾鐘都唔厭,有時 ...
多謝您

大宅

引用:一個decent既男人,+唔會同另外一個異性講:+

原帖由 mini1204 於 15-06-08 發表
一個decent既男人, 唔會同另外一個異性講: 同老婆唔夾唔開心

句號
講得好

大宅

回頭是岸
訓着嘅人係唔會醒,請自己諗清楚做緊乜
跟本自己心中有鬼,先咁在意上㴝問,有野又點無野又點,重點係你想有請自重

伯爵府

cheesebear 發表於 15-6-8 15:48
如果係咁,佢真係掩飾得好好。自問都幾識睇人
見到你最尾呢句︰'自問都幾識睇人',我有似曾相識的感覺。我有個朋友又係成日咁講,好自信自己識睇人,在我眼中佢完全唔係,但當然不會當面批評,佢話係咪由得佢。後來,當然係佢連自己選擇的老公,佢都睇唔透。

我覺得會認為自己識睇人的人,其實係唔明白一樣嘢,人係好難睇透的動物,人會變,而且,人係可以做好多嘢去掩飾自己的真實想法的。覺得自己識睇人的人,只係太自信而已,而且往往將人去歸類,但其實人係不停在變,唔係話佢咁做就代表佢係呢類人。

beckytest    發表於 15-6-22 00:41

伯爵府

Goo 發表於 15-6-9 17:00
將心比己, 如果呢個男人係你老公,同第二個女人咁曖昧,日日whatsapp、私人暱稱、單獨約會......你又會點? ...
呢個世界,就係好多人唔會將心比己,唔會易地而處,咩都自己行頭,先會有咁多唔開心的事....個個人都會'己所不欲,勿施於人'的話,個世界就會好好多啦!

唔知樓主究竟係咪想點,呢度無人係嗰個男人肚裡條蟲,但有D嘢,唔洗問都知,女人要比位人入,有幾多個男人會抗拒,事實係男人世界裡,有條規矩叫'食得唔好嘥'。

好多婚外情,本來就係個男的悶悶地,有個女的甘願得閒倍吓有咩所謂。嘩,如果佢唔介意,得閒'打吓友誼波'更係爽啦!女的就幻想個男人一定係同老婆好唔開心先會咁啦,仲有,有男人lum自己,即係自己仲有魅力啦,個感覺幾爽喎,有D更係鍾意嗰種好似同人哋老婆鬥的快感 (說穿了,新鮮感你無得輸啦,未必關你是否好正事的!)。開頭曖曖昩昩都已經幾好玩了,你猜我度,戀愛感覺番晒嚟,仲有D偷偷摸摸,舉步為艱的感覺,幾刺激呀!玩玩吓,男的當然想達到目的啦,女的就更係泥足深陷......

呢種會明知男人有老婆都比佢開始所謂'朋友'關係的女人,有幾多個會care人哋老婆的感受,自己感受最重要,人哋老婆仔女,與我何干?

大宅

大家嘅意見都很值得深思...Bk jm真的會令當局迷茫的人清醒過來,人係要鬧下才知醒

大宅

引用:每天都whatsapp傾計(佢本身唔鍾意whatsapp

原帖由 cheesebear 於 15-06-08 發表
每天都whatsapp傾計(佢本身唔鍾意whatsapp),會同你講同老婆唔夾唔開心,會關心你,有時tum下你,會單獨食 ...
想試探下有無免費餐食

大宅

我信男女有純友誼,但當自己都發現關係變左質既時候而各項因素唔應該一齊倒不如收起心入面好過,鐘意左就係鐘意左唔需要一定要搵原因,睇你重唔重視呢個男人,重視既我個人認為既然當不上戀人就當一世知己,因為你先係第一身同呢個人相處你自己其實知答案架e.g你地關係,大家有無feel ,,只不過你想人支持自己姐,曖昧都可以分好多層次,最緊要控制自己既行為唔好影響到人我覺得無謂分對錯,個個人把尺都唔同你過得到自己味得囉。佢又無講明鐘意你,你自尋煩惱為咩又何必呢

侯爵府

引用:我信男女有純友誼,但當自己都發現關係變左

原帖由 hahaannie_kwan 於 15-06-21 發表
我信男女有純友誼,但當自己都發現關係變左質既時候而各項因素唔應該一齊倒不如收起心入面好過,鐘意左就係 ...
同意,鍾意係無原因。
最後條路點走,也因人而異。
唔駛理太多旁人嘅意見,佢地唔係樓主,真正嘅感受只有當時兩個人先知道。
結果自己承受,無怨無悔就ok
我朋友媽媽係因自己有第三者而同爸爸分開,佢媽媽對呢個決定無後悔過,而家同我朋友口中嘅uncle也過著開心嘅中晚年生活。

大宅

引用:Quote:原帖由+hahaannie_kwan+於+15-06-21+

原帖由 青青河邊草 於 15-06-21 發表
同意,鍾意係無原因。
最後條路點走,也因人而異。
唔駛理太多旁人嘅意見,佢地唔係樓主,真正嘅感受只有當 ...

伯爵府

其實,呢到都好似個世界的縮影咁。你可以睇到大多數人的想法,和一些少眾的意見。選擇權在你手,有時,大多數人話錯的,你都可以唔理,只要你唔介意人點睇,而好多做呢種事的人,強項也是活在自己世界,唔理人點睇,也唔理自己影響咗咩人,自私就能目空一切,你可以咁做的,還可以冠冕堂皇咁話自己係為咗'真愛'。

會話鍾意人係可以無原因的,其實多少都反映性格,就係任性。其實有D人係可做什麼都無原因的,唔係淨係鍾意一個人,可以是做任何事也靠直覺。佢地不必有原因,因為自己鍾意係大晒,仲會覺得自己好型,還會歸究人性。說穿了,只係任性,唔理其他人,活在自己的世界,以為我鍾意有咩問題,影響到你是你的事,與我何干?人自私、無恥便無敵......

'結果自己承受,無怨無悔就ok'........很可笑,個結果真的只有你自己承受嗎?你的任性,可以影響咗好多人的,而且係好無辜的人,嗰種影響可以是一生一世的。只係你催眠自己無咁嘅事,又或是你根本覺得'關我X事?'..............都是那句︰人自私便無敵、無懼、無恥.....進入化境!

我都可以講個故事你聽,我有個親戚,兩公婆生了三個仔女,老婆有個老死,因為離婚好唔開心,於是呢個老婆就收留自己個老死,比佢喺自己屋企住,安慰佢,扶持佢,點知呢個老死同人哋個老公搭上,最後攪到個想幫自己的老友離婚。三個小朋友,經歷爸媽同呢個忘恩負義的女人的三角錯成十幾年,成長階段深深被呢件事影響,三個細路私底下同我哋講好痛苦。現在個老豆同個女人修成正果,逼D小朋友同呢個女人相處,小朋友同我哋講,痛不欲生。而嗰個本來大好家庭,但比自己個老死攪到頭家散晒的女人,每天飲酒度日,見人就問佢前夫D嘢,好明顯傷得太深,五十歲人離婚,但件事折騰了十幾年,半世人消磨在這件事上,只為想個家完整,最後都失敗,點會唔傷?

個破壞人家庭的女人,現在都可以講自己無怨無悔,仲可以同人講佢過住好開心的中晚年生活,更可以講佢當年忠於自己感覺找佢的真愛係幾咁可歌可泣。佢可以完全唔諗影響咗D咩人,仍然自我感覺良好的。我原先以為只有佢自我感覺良好吧,原來呢個世界係會有人歌頌讚嘆同鼓吹的。所以話,人無恥便無敵.....

mychungyi    發表於 15-6-22 00:55

首頁

尾頁

跳至