樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

擴5等咗6年了!忍唔住打去房署問喺我前面仲有萬九個號碼,新5就仲有二佰幾個!諗咗兩秒即填資料轉區!我最想要大埔墟新起果兩座,其次粉嶺,上水都好!起碼近返小朋友返學!good luck for me

大宅

回覆:終於忍唔住擴5轉新5

擴5都等6年,我市5咪仲耐

男爵府

畀面勳章

引用:擴5等咗6年了!忍唔住打去房署問喺我前面仲

原帖由 ivylui 於 15-06-08 發表
擴5等咗6年了!忍唔住打去房署問喺我前面仲有萬九個號碼,新5就仲有二佰幾個!諗咗兩秒即填資料轉區!我最 ...
你打咩號碼問牙,我打親都轉左1823

大宅

擴5等咗6年了!忍唔住打去房署問喺我前面仲有萬九個號碼,新5就仲有二佰幾個!諗咗兩秒即填資料轉區!我最 ...
你好呀 我想問係打邊個電話架?

複式洋房

加油!好快上樓!!

大宅

回覆 ivylui 的帖子

轉新5,唔怕派去屯門呀,都好大機會架

大宅

我都唔知老公打邊個電話問,應該打房署電話,我之前都打過!都好快有人聽!我奶奶有長期病患,諗住派咗一次先,如果唔近大埔就揾區議員寫信幫幫手囉!

公爵府

畀面勳章

決定正確,派完水仔兩期就要等東涌,有小朋友點入去啊

大宅

痴線!轉咗區唔洗一個月派咗友愛邨!有無舊啲呀!昨日收通知更改已轉區,今日就收到派屋信!我接受唔到!第一次派就咁差!點算好?話晒一家五口。。。

大宅

引用:痴線!轉咗區唔洗一個月派咗友愛邨!有無舊

原帖由 ivylui 於 15-06-23 發表
痴線!轉咗區唔洗一個月派咗友愛邨!有無舊啲呀!昨日收通知更改已轉區,今日就收到派屋信!我接 ...
係幾大單位呀?因為新樓最大係4xx左右,你5人好大機會係舊樓呀!

大宅

痴線!轉咗區唔洗一個月派咗友愛邨!有無舊啲呀!昨日收通知更改已轉區,今日就收到派屋信!我接 ...
可唔可以同房署講,妳要新樓4-5人單位都得?或者問下議員?

男爵府

宜家新樓連4人單位都好少,4人第一次都多數骨可況5人呢……

大宅

心情極差!要去揾區議員幫手呀!我大仔讀舊墟唔想轉校!加上細佬妹跟讀唔想轉!想要寶鄉邨唔知有無機會。。

大宅

如果區議員幫到手係派大埔,派大元邨又係一個問題!同友愛邨無分別!點算?可以點?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

區議員信個個都會搵人寫, 話小朋友讀緊邊度都無用, 一句話你可以轉校根本無得反駁, 想要上水/大埔呢d難到你吾信, 寶鄉到時又係預留左俾調遷同改善空間, 你睇下水泉澳岩岩派呢2座, 無咩4人報喜就知, 同埋5人好難派到新樓, 因為4人都好多等緊, 你轉去新界, 5人真係好大機會3次都派屯門, 因為舊樓有大單位, 屯門最熱門係定安, 友愛, 大興, 山景, 湖景

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:如果區議員幫到手係派大埔,派大元邨又係一

如果區議員幫到手係派大埔,派大元邨又係一個問題!同友愛邨無分別!點算?可以點?

...
友愛幾好住喔

珍珠宮

2024年龍年勳章 熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:ivylui 的帖子

請問你號碼幾多?

我的生命由我主宰.

大宅

派屯門又嫌舊同遠(呢個可以理解),想要大埔又唔想要舊樓,你都幾picky
派唔到新樓就搵區議員,佢地肯幫,咁佢地咪成日都好唔得閒...
但我相信佢地唔會幫你派寶鄉村

Lacelace    發表於 15-7-13 04:35

大宅

大宅

其實我相信有申請公屋都想要自己覺得方便又唔想舊㗎啦!而且喺呢度講都係想有個空間發言及交流,大家傾下!而唔係想俾人串囉!我揾得區議員一定有我原因及合理難處!有手有腳有份工有個家,無拎綜援,但求有個安樂窩都有錯咩。。。

首頁

尾頁

跳至