夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我真係好嬲!好嬲!好嬲!
難得一日假期,我要全日返公司training,
c6見我1返到屋企,即刻放低個囡,
成條廢柴咁攤係sofa打機打機and打機, 咩都唔理!
講過鬧過黑面過,都係機不離手!
我放假,就要負責全部做家務。。。
c6放假,就要休息,打機減壓,家務都係由我負責。。。
我。。。而。。。家。。。勁。。。憎。。。佢。。。呀!!!

大宅

回覆:有冇jm因為c6沉迷打機而離婚?

以前唔係咁?

複式洋房

回覆:有冇jm因為c6沉迷打機而離婚

平時邊個做?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁佢都有湊女,算啦,家務既野如果太忙,唔係必需既唔好做住,一人讓一步啦。我老公有時沉迷打機我都好火,不過呢d 話題嘈來嘈去都冇咩結果,你有你打機,我有我online shopping

大宅

我老公星期五六打樹打到凌晨。放假就眼訓。
看囡就比iPad佢睇,自己係隔離訓覺,一係玩手機。我兩個月前叫個囡一至十。佢睬我都傻。
我都好討厭佢

大宅

我老公星期五六打機打到凌晨。放假就眼訓。
看囡就比iPad佢睇,自己係隔離訓覺,一係玩手機。我兩個月前叫佢教個囡一至十。佢睬我都傻。
我都好討厭佢

伯爵府

我昨日就係因為c6沉迷打機嬲到喊,真係死症嚟,我差唔多放棄了

大宅

回覆:joeyology 的帖子

我c6又係咁,佢唔會發覺有問題,只會緊張電話有無電,

BIGPAT    發表於 15-6-16 16:00

大宅

我已經放棄話佢嗱。。 佢打機打得禁開心,用佢啲錢 shopping下,下左我淡氣好過。。 好在嘈都好少嘈,我通常都扮野,嗲下老公,話腰痛。無力。太高。唔夠訓。。叫佢幫手做下野。。 明知我扮野都會幫架,不過男人一機在手,聽唔聽你講野,就由佢選擇 佢接受既咪嗲下佢做啲囉。。指意佢會做,自己應該係等到蚊訓佢都未做,哈哈

janice1002    發表於 15-6-16 22:16

大宅

其實我都有呢個問題, 但都已經睇化左, 以前會為左佢打機而唔分擔家務覺得好嬲, 大家都要返工, 點解我放假就要忙足全日, 佢就係度un un 腳打機打全日, 就算煮埋飯佢食, 都唔會幫手開檯食飯, 開哂檯出來食飯仲要三催四請, 初初成日會為呢樣野日嘈夜嘈, 但當嘈到兩個人都成日冷戰時, 又覺得點解為左咁小時而搞成咁, 好唔值得, 最終現在都已經接受了, 反而依家佢間唔中都會主動幫下手, 倒下垃圾, 掠下衫, 雖然只係好細微既野, 但我已經好心滿意足

侯爵府

引用:我真係好嬲!好嬲!好嬲!難得一日假期,我要

原帖由 joeyology 於 15-06-14 發表
我真係好嬲!好嬲!好嬲!
難得一日假期,我要全日返公司training,
c6見我1返到屋企,即 ...
我係你,我會斗唔做。
放假一早帶個女出街,夜晚食飯先返

侯爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

叫佢俾錢搵鐘點喇,一星期三個鐵二百蚊度,都夠基本清潔

大宅

簡單既男人只愛打機,唔簡單既男人就會搵人打飛機.

大宅

其實你地既問題,只係屋企冇人清潔姐,不如搵鐘點或者請工人啦。
甘咪唔洗為左哩d嘈囉。

琥珀宮

男爵府

我c6都係沉迷打機, 我又唔甘心返工+自己一個湊女+包辦全屋家務, 而佢放假就係佢自己時間咁, 一d都唔會自動幫手, 所以我索性辭職, \"專心\"同佢湊女做家務, 原本我人工係佢嘅double, 即我唔返工家庭收入冇咗三分二, 以前佢d奢侈消費如買波鞋波衫, 去旅行, 食buffet咁, 全部cut哂, 呢方面我冇所謂唔追求, 咪將所有經濟壓力掟哂響佢身上, 等佢打機呀喇

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回

一樣 ........... 又要返工, 又要做家務, 又要揍 b ..... 一腳踏

佢就打機, 有時幫少少 (要落 order) ........... 真係

根本無時間可以比到鐘點做家務, bb 細, 只有幾個月大清一次。

大宅

回覆:L0ve 的帖子

以前不嬲都唔好打機,2個月前無啦啦開始玩手機online game,仲同其他人打機嘅人有wechat group.勁多msg

大宅

回覆:雲冰 的帖子

平時大家都都有份做,有時攰到會擺多1~2日先做

大宅

回覆:rayrayus 的帖子

為咗個囡,我都冇再同佢嘈,只想舒發吓繳氣嘅情緒

首頁

尾頁

跳至