懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

有左就去威院book左有兩個期 唐氏同見醫生 唐氏照左 今日就去見醫生

等左三個中先到我 入去就用鴨咀檢查又了d分泌化驗 仲要搞左十幾分中 有左咁耐 大吉利是都未流過血 仲要全程唔會同你講 我宜家做d咩 放鬆d丫等等既野

最後問診 今日梨做咩 係咪健康院轉介你梨 我真係O咀 你唔知我今日梨做咩 我一入梨你又幫我檢查 發緊夢 好彩之後只係去健康院 唔洗山長水遠等幾個中冇左一日時間

男爵府

回覆:szeman780 的帖子

咁恐怖

大宅

回覆:今日威院見醫生 個新牌醫生問我梨做咩?

好恐怖喎!我遲下都去威院檢查,真係令人擔心

複式洋房

引用:有左就去威院book左有兩個期+唐氏同見醫生+

原帖由 szeman780 於 15-06-16 發表
有左就去威院book左有兩個期 唐氏同見醫生 唐氏照左 今日就去見醫生

等左三個中先到我 入去就用鴨咀檢查 ...
上次我去威院檢查時,個男醫生都問我知唔知今日嚟做咩~我話嚟檢查囉,佢再問,但你之前係開健康院檢查,知唔知點解今日嚟醫院~我o咗咀,話嗰期係醫院比我嚟檢查囉~之後佢再問多次,我唯有再答:我唔知道啦

別墅

咁恐怖?有冇其他係威院檢查過既姐妹可以分享下

大宅

咁恐怖,咁都問得出
23號到我去威院見醫生啦

複式洋房

回覆:Mandyhin 的帖子

好驚喎,我之後喺威院檢查到生啊,因我有妊娠糖尿

複式洋房

回覆:szeman780 的帖子

我去過威院檢查3次啦, 其實一般第一次照唐氏個時, 姑娘會睇下妳有無特別, 有特別先會安排日子返去見醫生, 妳的病歷會一直在威院keep record, 第一次見的醫生是最初級的, 佢問妳知唔知只有2種可能:1, 姑娘無系妳病歷上寫清楚妳的特別事項 2, 病歷有寫清楚, 不過姑娘無同妳講過, 佢問妳本人知唔知咩事~~

男爵府

szeman780 發表於 15-6-16 20:39

等左三個中先到我 入去就用鴨咀檢查 ...
你應該問返佢"咁你又坐o係度做d咩?"

別墅

回覆:iamsosad 的帖子

我老公都係咁講 叫我反問返佢

別墅

回覆:ccman65 的帖子

我登記果時佢已經比我唐氏同見醫生個期我啦

大宅

我都係尋日去威記見醫生, o個個男醫生又係問我黎做乜 =,=... 我地會唔會見同一個呢haha

別墅

回覆:shinyiu 的帖子

5號房 帶眼鏡好後生 姓梁嫁

大宅

szeman780 發表於 15-6-17 09:42
5號房 帶眼鏡好後生 姓梁嫁
我睇o個個都係姓梁, 後生仔, 不過我入25號房呢
但我諗9成9 都係同一個........

洋房

我有次流啡入威院急症,個婦產科醫生幾好,講好晒d程序,有咩原因同咩要留意,仲開左一星期病假要我休息,又問我私家幾時產檢,政府醫院幾時產檢(因為我book廣華),佢就安排中間d時間俾我去覆診。不過我覺得佢應該長駐急症個邊。

睇完jm comment 我先知原來威院咁差

別墅

回覆:shinyiu 的帖子

哈哈 你有冇比佢用鴨咀檢查
我未試過比男醫生檢查 佢等緊姑娘打電話拎野時 只手挨係我大比度 跟住檢查果時 兩只手指摸到我d毛毛 真係feel到係摸 定係我多心

大宅

szeman780 發表於 15-6-17 10:02
哈哈 你有冇比佢用鴨咀檢查
我未試過比男醫生檢查 佢等緊姑娘打電話拎野時 只手挨係我大比度 跟住檢查果時 ...
佢又無用鴨咀檢查我呀, 淨係禁下肚仔, lin 住條頸吞口水o個d
佢檢查o個陣姑娘行開左??

男爵府

我的育兒心得勳章

我係威院次次都係女醫生,不過就一個個,有啲真係好仔細,仔細到我私家醫生都surprise,有啲就好hae,hae到我都覺得佢超聲波係亂照。

珍珠宮

2024勳章 畀面勳章

你問返佢, 你來返咩工

大宅

回覆:hhz 的帖子

我昨天去威記驗唐氏度頸皮,個女醫生好好,好細心,重複度左好多次,又唔算大力,又同我傾下計幾好,又有禮貌 。

首頁

尾頁

跳至