婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:唔想以後再煩,就趁仲係產後免疫期,發一次

原帖由 M.A.C 於 15-06-22 發表
唔想以後再煩,就趁仲係產後免疫期,發一次直接大大老脾,等6299以後唔敢亂黎。。。。。
以樓主6299咁恨孫 ...
我都喺99上黎時keep住黑面,自然地露出黎

I Love Chip & Dale~~~~:-D:-D

別墅

回覆:62,99好難頂呀!講好左又自把自為(唔呻唔舒服,長文)

有同感,我月都未坐完,得個10日就被c6逼抱b出街同佢男家食飯,根本啲人就唔係關心個產婦,純粹玩b,我b一個月都唔夠得個幾日人仔,我自己傷口又痛,個b又細,我帶佢去健康院都辛苦仲要帶出去食飯,我都搞唔點,真心覺得你c6要出聲,產後係需要多休息,而且婆婆都辛苦,男家上黎運吉就搵理由曬走佢地。

伯爵府

引用:姨仔?定姑仔呀? +

原帖由 Aprilacm 於 15-06-21 發表
姨仔?定姑仔呀?
我正想問!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:62,99好難頂呀!講好左又自把自為(唔呻唔舒服,長文)

記得果朝先好話亞媽唔舒服黎唔到,唔好愈早講話約左人,果晚叫外賣,碗就留番比 C6 洗,佢當你媽工人咩

愛 我 就 別 傷 害 我

琥珀宮

男爵府

你阿媽咪理佢地, 果日叫佢出去玩, 叫外賣到會食得啦, 明知唔方便仲成村人上黎搵鬼招呼佢地, 都唔識做

大宅

聽日真係咁好迫我黑面!
頭先奶99竟然打俾我老公,講左啲無謂嘢後,竟然同我老公講聽日佢地上黎時就開定冷氣,因為62怕熱,我想講,一路怕熱應該係99佢自己囉!加上阿媽同我坐月日頭其實都什少開冷氣,仲要平時我媽煮埋飯都係會話食飯先至開,你而家竟然有咁樣嘅“吩咐“??!冇嘢嘛?
我老公都話左佢地,聽日唔好亂抱,又唔好扮勁單住手抱之後單手食飯(我62之前都係咁懶勁對我大嫂個女),都同我講冷氣我中意開就開,唔使就佢地一上黎就一定要開。有咩照話佢地喎

大宅

回覆:babylover 的帖子

真心講句,雖然你奶奶唔岩,但係百日宴呢樣野係拜死人用的,只係近年來多左人為個媽媽著想而諗出呢樣野,bb滿月叫彌月宴,其名為慶祝新生命來臨而欣喜,宴請親友大事慶祝,告知祖仙保佑孩子的意思。
而百日係指親人去世一百日後, 家人常常要宴請僧人舉行誦經拜懺的儀式。

感冒頭暈暈,俾人捉左去都唔知啦

大宅

最後62,99話6點到,但7點幾先黎,算!
黎到只係“影相“,食完飯都係包返少少嘢食就走人,幸好我媽仲早走

大宅

最後62,99話6點到,但7點幾先黎,算!
黎到只係“影相“,食完飯都係包返少少嘢食就走人,幸好我媽仲早走

首頁

尾頁

跳至