烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

在澳洲碰上大特價只售279(原價是$449的);
但佢型號是mum52120 (700w)《未知是否好用?
因我見香港的mum5是900w的。
我平時主要做麵包及蛋糕;過年做年糕及蘿蔔糕等。
唔知夠唔夠用?
請問有無jm可以俾啲意見我?
抵唔抵買呢?
因我會在澳洲留到10月,還是待回到香港再買好?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:Bosch 廚師機MUM5 (2120)

電壓一樣? 香港promo最平$33xx (m5), 如果唔打太多麵團都ok (我用m57sxx, 最多打400g粉)

大宅

引用:電壓一樣?+香港promo最平$33xx+(m5),+

原帖由 TMC3012 於 15-06-21 發表
電壓一樣? 香港promo最平$33xx (m5), 如果唔打太多麵團都ok (我用m57sxx, 最多打400g粉)

...
電壓同香港都是一樣的。

400g以下既粉我都ok喎,
因為我之前每次都係250g粉(得2個人食)

請問您部機都是700w嗎?

翡翠宮

大廚勳章

引用:在澳洲碰上大特價只售279(原價是$449的)

原帖由 mswailee 於 15-06-21 發表
在澳洲碰上大特價只售279(原價是$449的);
但佢型號是mum52120 (700w)《未知是否好用?
因我見香港的mum5 ...
香港M5 有幾個型號,都有低W數d,適合少量製作

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+TMC3012+於+15-06-21+發表電

原帖由 mswailee 於 15-06-22 發表
電壓同香港都是一樣的。

400g以下既粉我都ok喎,
我係900w呀, 我打200粉, 係外國訂返黎, 2千包埋豬肉佬, 不過唔知保養包唔包

男爵府

回覆:mswailee 的帖子

我7月尾都去澳洲,請問部机在边間shop做特價?

複式洋房

我剛一個德國網買左M5 (900W), 連埋SHIPPING都係千八, 好抵! 香港最平係幾星期前YA田做特價 HK2,988. 唔知10月德國網仲係咪咁平, 否則唔使o係澳洲度搬返來

男爵府

回覆:elmoho2014 的帖子

但澳洲買滿300可扣税(好似)和可試埋機。

大宅

引用:我7月尾都去澳洲,請問部机在边間shop做特

原帖由 雲妮鼠鼠 於 15-06-23 發表
我7月尾都去澳洲,請問部机在边間shop做特價?
是Harvey Norman

男爵府

謝謝你 ^^

男爵府

如果有唐人sales,你試下問如果俾現金可不可以再平D。

大宅

引用:但澳洲買滿300可扣税(好似)和可試埋機。

原帖由 雲妮鼠鼠 於 15-06-24 發表
但澳洲買滿300可扣税(好似)和可試埋機。
好像是要2個月內出境才可以退。

複式洋房

引用:我剛一個德國網買左M5+(900W),+連埋SHIPPIN

原帖由 elmoho2014 於 15-06-24 發表
我剛一個德國網買左M5 (900W), 連埋SHIPPING都係千八, 好抵! 香港最平係幾星期前YA田做特價 HK2,988. 唔知1 ...
可否給我德國網頁地址。謝謝

大宅

回覆:swayne 的帖子

我又想買呀

大宅

引用:我剛一個德國網買左M5+(900W),+連埋SHIPPIN

我剛一個德國網買左M5 (900W), 連埋SHIPPING都係千八, 好抵! 香港最平係幾星期前YA田做特價 HK2,988. 唔知1 ...
我又想要個網址呀,謝謝

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

如果想要打麵糰效果好,M8好過M5,唔同grade,不單止power分別,movement是關鍵所在,兩者都相差好遠,可以看看youtube短片比較,M8幅度大好多,想要靚薄膜,好快就搞掂,話都無甘易。

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

我還用緊Kenwood,如果再用手幫下距忙,勉強有啲效果,但如果有機會下次轉機,我會買M8或者到時會出一些movement幅度大的機器,要support到甘大幅度既movement,部機必須要有一定剛度和power。

大宅

引用:我剛一個德國網買左M5 (900W), 連埋SHIPPIN

可否給我網址, thanks.

複式洋房

可否俾個德國網址我?

洋房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

首頁

尾頁

跳至