自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

水晶宮

係咪好惡做架?
啲叉叉係咪好大男人?
= =||| 有間叉叉公司話請我,
嗌我聽日番,我唔做會唔會太衰仔?同錢鬥氣…?o(>﹏<)o

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:係咪好惡做架?啲叉叉係咪好大男人?= =|||

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 15-06-22 發表
係咪好惡做架?
啲叉叉係咪好大男人?
offer好嗎?佢地好mean架喎

放下自在

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:有冇jm响印度人公司番工

我朋友做過一間印度老闆公司, 做admin要洗杯都算, 仲要同佢出行送件同返大陸攞辦

cherrie_q    發表於 15-6-23 14:26
wcpcelia    發表於 15-6-23 13:54

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

印度人/巴基斯坦,十個有九個都係孤寒~

zuzu888    發表於 15-6-23 13:50

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

回覆:有冇jm响印度人公司番工?

孤寒到爆!算到盡!!

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

伯爵府

日日聞住嗰d味,俾我會頂唔順

kakabee    發表於 15-6-22 22:09

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我有朋友做過,佢話印度人好刻薄好計較

水晶宮

當自己大爺!!

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

伯爵府

我上次去見工,佢話好想請我,但比我叫價減5k,問我肯唔肯,ok就即番工我當然唔肯,佢話咁不如減2k,但簽約五年唔加人工
我心諗,上到office見到印度象已經好驚,仲要老闆全部印度人,食晏唔比食肉,都唔打算做,仲要咁壓我價,傻的嗎

natjosejim    發表於 15-6-30 14:31
karenlyk    發表於 15-6-24 00:26
BIGPAT    發表於 15-6-23 10:09
koalamlam    發表於 15-6-23 01:58

珍珠宮

畀面勳章

引用:孤寒到爆!算到盡!!

原帖由 bmuimami 於 15-06-22 發表
孤寒到爆!算到盡!!
絕對認同佢地乜都R一餐,煩到爆

peggypeggy820    發表於 15-6-23 12:33

水晶宮

引用:Quote:原帖由+bmuimami+於+15-06-22+發表孤

原帖由 花生油子 於 15-06-22 發表
絕對認同佢地乜都R一餐,煩到爆
係!

子爵府

引用:我上次去見工,佢話好想請我,但比我叫價減

原帖由 annaanna 於 15-06-22 發表
我上次去見工,佢話好想請我,但比我叫價減5k,問我肯唔肯,ok就即番工我當然唔肯,佢話咁不如減2k, ...
減2k,仲要5年唔加人工,仲要聞住佢啲味
傻的嗎?

珍珠宮

係咪好惡做架?
啲叉叉係咪好大男人?
得罪講句
印度人當女人係工人, 睇唔起女人
又咸濕
真係諗清楚先好

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

係咪好惡做架?
啲叉叉係咪好大男人?
做緊,同d义义少接觸,但聽聞會計個大义成日想cut人

緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:我上次去見工,佢話好想請我,但比我叫價減

原帖由 annaanna 於 15-06-22 發表
我上次去見工,佢話好想請我,但比我叫價減5k,問我肯唔肯,ok就即番工我當然唔肯,佢話咁不如減2k, ...
有病喎

緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

侯爵府

我以前老細話印度人最衰,又孤寒又無誠信,可以講好晒條件會反口,所以佢叫我女同佢地傾價要mark高好多,等佢地講價。

wcpcelia    發表於 15-6-23 13:55

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:係咪好惡做架?啲叉叉係咪好大男人?=+=|||

係咪好惡做架?
啲叉叉係咪好大男人?
印度教階級觀念重,女人更無地位,我跟印度人交手多年,我覺得你不如找另一份工。

monkeyman    發表於 15-6-23 13:47
greenpea    發表於 15-6-23 11:15

男爵府

係咪好惡做架?
啲叉叉係咪好大男人?
講左加人工又唔加,
除了工作上既野,又要做佢屋企野,

刻薄孤寒
準時收工又話唔勤力
假期要開工,冇錢補。只補工作小時。
從來唔請食飯,唔做節。
做冬,平安夜,除夕冇早走。

伯爵府

度到盡

伯爵府

同佢地做生意,叫你quote —萬隻,落單得一隻,但要平過一萬隻價錢,最好送俾佢!

natjosejim    發表於 15-6-30 14:33
karenlyk    發表於 15-6-24 00:28
cherrie_q    發表於 15-6-23 14:30
whywhite22    發表於 15-6-23 14:14
孫太太    發表於 15-6-23 10:29
11117777    發表於 15-6-23 10:06
lailaiha    發表於 15-6-23 09:11
IaMMoYY    發表於 15-6-22 22:33

首頁
12345...8

尾頁

跳至