婆媳關係

跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

回覆:來生6299一定不可以再係福建人

到左結婚嗰晚先精彩,由於我同c6都打算一切從簡,所以我地早上都無接新娘,我地將所有敬茶活動都喺晚上一次過玩曬,當然我6299死都要我地敬曬男家啲親朋先啦,我都算數,最經典係我6299所謂比我嘅金器,其實係舊到爆炸,連我個化妝師都話你6299送比你嘅金,應該係出土文物,舊到唔舊,我當然係預左,有嘢比我 我已經要偷笑啦 ,後來我就敬茶比佢啲親戚啦,我62之前所提及會送金比我嘅親戚,個個都只係封100元利是,全部都無金囉,男家親友敬完,就到女家親友表現,女家親戚唔多,但個個出手十足,只講我爸爸啲金,都已經大件過我6299嗰啲出土文物多多聲,我只收女家親友都有13對手鐲,5條頸鏈,男家啲親友都望到呆曬,到敬完茶啦,我就返新娘房換婚紗,準備簽婚書,我99就跟我入新娘房(待續)

男爵府

引用:到左結婚嗰晚先精彩,由於我同c6都打算一切

原帖由 crazydog 於 15-06-23 發表
到左結婚嗰晚先精彩,由於我同c6都打算一切從簡,所以我地早上都無接新娘,我地將所有敬茶活動都喺晚上一次 ...
唔係要幫你keep金器呀!?

大宅

Keep 金器?

大宅

引用:Quote:原帖由+crazydog+於+15-06-23+發表當

原帖由 EudyptulaMinor 於 15-06-23 發表
我又係咁(不過唔係福建家庭)!入門前太99就同我數邊個邊個會俾金器你呀,阿邊個又一定會好重手呀,又問我 ...
我都係咁!男家只有少數金器,但女家就重手好多!我99 在我結婚當日見到我成手女家金器就黑面,尤其是我頸上嗰條金豬+一串小豬器!99 黑面話:「size 大唓!但好輕!」
之後金價猛升,6299 就俾說話我聽:嗱!我地俾你嗰對金手㔾你賺吾少la !

6299 , 一來我都冇賣,二來又唔係多,說話要咁難聽嗎!?

大宅

毛一條

公爵府

我6299都係福建人,感同身受

大宅

我99同我講敬酒嗰陣,唔好再載住女家啲金,你地女家啲金太多,小心比人打却,叫我只可以載佢送嘅金敬酒,其實實質我知道佢地唔想我地女家啲金多過男家,令62無面咋,最後我當然無理佢,我敬酒時照全部金載曬上身,激到我6299黑口黑面,即場心都涼埋,甘就過左一晚啦,後來honey moon 返到香港,我6299就話未正式參觀過我地屋企,甘我咪好天真甘比佢地上嚟囉,點知,唔係6299兩個上嚟甘簡單,佢地兩老仲帶埋一村褔建同鄉上嚟,我立即黑臉,其實我間屋唔細㗎,有3房兩廳,另加工人房,我地就住主人房,另外有一間做客房,仲有一間就成為我地嘅書房,跟住我嬲嬲地死都唔比班人入我房,我就跑入房,鎖門,跟著我就聽到6299大大聲同人講,佢幫我比左一半首期 我地先住得甘安落(實情係一半首期是我爸媽出的)我當時想衝出房門講出真相,但後來我又因為要雇c6的感受,我忍,點知當班人走曬之後我簡直想殺人

大宅

留名

大宅

成件事係你6299要衝大頭鬼
無料扮4條

大宅

班強國人搞到我的dream house 四圍都係垃圾,甘都算啦,最勁係佢地攪到我個客廁……我見到地板上有屎積同尿積囉,我激到死死下,我同c6執到傻左,從此之後我就謝絕6299探訪,我跟著一年都無再同6299食過一餐飯,因為我嬲到死,我c6見件事淡左,就叫我比面佢,同6299食飯,甘我就算啦,照食囉,點知見面我99第一句就串我,你都好忙wo,甘耐無見,唔講唔知我仲以為我個仔係單身添,我全程無應過佢,跟著我62就話我無家教,甘都算啦,我C6當然有幫我出口,叫佢地收聲,跟著6299就又問我地想點,

pomanlife    發表於 15-10-2 15:49
懿仔媽媽    發表於 15-7-6 09:42
BbNelsonCheung    發表於 15-7-5 23:38

伯爵府

開心吸收勳章

呢兩隻老野

大宅

重夠膽問你想點?!當然係想殺死佢兩老啦

大宅

我6266就問我地幾時生個仔比佢溱,我c6就話我地唔生呀,跟著我地就不歡而散,過左一年後我就有左了,由於我做左人媽媽心態唔同左, 我都無甘憎6299,我一過3個月就叫c6通知6299, 點知6299三日唔埋兩日就打比我c6問係仔定女,其實我因為要驗t21 express,
所以我知道埋係仔,跟著我知道我6299太想要男孫,我就叫c6 通知6299係女,等佢地唔好再日問夜問,點知6299一知道係女,就話自己唔得閒溱,叫我地自己攪掂,其實我地由頭到尾都無話比佢湊,係佢地一廂情願,嘻嘻……我家下就大安指意交比我呀媽同工人湊,跟著6299都無再問過我陀成點,如果呀b出世 佢地地搶嚟溱,我一定反佢地枱 ,褔建6299真係好變態(完)如果我有得簡,我一定唔會做褔建人新抱!

複式洋房

極品中的極品

別墅

引用:我6266就問我地幾時生個仔比佢溱,我c6就話

我6266就問我地幾時生個仔比佢溱,我c6就話我地唔生呀,跟著我地就不歡而散,過左一年後我就有左了,由於我 ...
嘩,你個6299都算人中人,唔怪得佢地可以咁夾咁極品,如果咁樣沖大頭話自己俾首期,我一定唔比面罵爆佢地。
不過,你要預左生b後會更多精采野發生,祝順順利利。

男爵府

引用:班強國人搞到我的dream+house+四圍都係垃圾

班強國人搞到我的dream house 四圍都係垃圾,甘都算啦,最勁係佢地攪到我個客廁……我見到地板上有屎積同尿 ...
你令我又諗起,有一次又係成鵬人突然走上我屋企,我的內衣褲收唔切,晾左喺房仔個小窗台,跟住太99拉埋99喺我的內衣褲前面睇左好耐風景(有講對面坐樓點點點,所以應係睇風景),我當時冇跟入房留喺廳陪62同太62傾偈所以冇諗起,後來佢地走左我先醒起未收埋晾緊的內衣褲

大宅

回覆:crazydog 的帖子

雖然佢地係極品王,但係你宜家有咗,真係要諗多d 開心嘢,唔係Bb 以後都「嗱」埋口面。
放下啦,始終BB 至上

男爵府

引用:我6266就問我地幾時生個仔比佢溱,我c6就話

我6266就問我地幾時生個仔比佢溱,我c6就話我地唔生呀,跟著我地就不歡而散,過左一年後我就有左了,由於我 ...
如果佢知道係仔,你有排煩,宜家佢唔煩你仲樂得清靜

大宅

引用:Quote:原帖由+crazydog+於+15-06-23+發表班

原帖由 EudyptulaMinor 於 15-06-23 發表
你令我又諗起,有一次又係成鵬人突然走上我屋企,我的內衣褲收唔切,晾左喺房仔個小窗台,跟住太99拉埋99喺 ...
其實大家d情景咁似嘅!?

有日在家着孖煙囱打掃屋企時,突然聽到大門傳出key 扭下扭下聲,下一秒就見到潮州99同一班潮州阿叔衝入屋!
原來99 以為我上班,就偷偷帶大陸鄉里到我屋參觀!
哇!原來係睇樓團,睇完留番一大堆尿滴在廁板

伯爵府

開心吸收勳章

除非你生完佢唔見個孫,如果唔係都實會知係仔,咁到時實上你娘家煩你阿媽,繼而搶孫

首頁
12345...12

尾頁

跳至