懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔緊要, 其實好多女性朋友, 未生過, 未打算生育既都係豪無知識, 衰d講句成日大驚少怪, 又會話你誇張緊張呀等等, 有時仲會講埋d唔吉利既說話, 所以唔聽好過聽.

我有個好熟既朋友, 次次見面都話"唔係咁易中, 唔係你話想有就有" 果時我造人中, 到我中左, 又成日講"唔係架, 有d人4.5個月都無左, 話唔埋架"
講左不知4.5 次, 我就同佢講, 人地還人地, 人地幾年都唔中係2公婆身體問題, 中左又無左既係天意, 留唔住都無計, 所以我唔會理人地係點.

Bcjb    發表於 15-6-26 01:59

伯爵府

回覆:醫生建議孕婦游水,我講出黎俾朋友笑

孕婦比較情緒化,唔鐘意聽反自的意見。好明白。你自己小心點就得啦。其實16 週後才真正穏定。

大宅

個肚細唔明顯,唔好去多人既泳池游喇。 游水都睇唔清楚好容易踢到你。

大宅

我問過醫生,佢話最好五個月先好游

大宅

引用:Quote:tulip123 發表於 15-6-24 21:24 驚比

原帖由 fisssh 於 15-06-24 發表
我宜家5w,唔識游水,平時亦都唔會游水
但我都諗住12w後去會所游水,就算用浮棒都打算落水游下
我平時游開水, 以前一星期最少1次, 可能之前比人踢得多, 有左之後唔敢去游。 d手腳冇眼, 除非去勁少人的游泳池。

男爵府

我有左都未游過水, 老公怕我比人整到, 又唔俾我去海灘, 怕我沖身又論盡, 但而家8個月應該會去一次, 做足安全措施就唔怕啦, 最緊要保護好自己

別墅

我想問我只係識游自游式,係咪好似平時咁游就得架啦?

大宅

我都有試下,去會所人少少都OK

複式洋房

小心d應該就得

大宅

十二週已經有遊了,不過要C6 陪住,會所泳池揀個少人游GE位慢慢游!公眾泳池就5好啦!好多人好危險!

鄭少拉    發表於 15-7-31 12:22

公爵府

回覆:鄭少拉 的帖子

咁我覺得泳池真係唔多乾淨咁,不過大肚婆游水係可以嘅

洋房

我醫生都話就好20週先游水呀,我都唔敢落水住呀

大宅

B4 12week 前去公眾游左三次,係驚洗囉

大宅

回覆:鄭少拉 的帖子

我今胎就20周先開始游,因為之前仲凍,我怕冷親,只要你陀得穩,無唔舒服就可以游,避開人多嘅地方同慢慢行囉!最好有人陪啦!
我而家32周啦!都成日游!touch wood游到而家無腰痛,游完夜晚仲好好瞓添!我支持你!
我第一胎都游到7個月,我生嘅時候大痛三個鐘咋!我成日覺得游水係好有用架!

鄭詠心    發表於 15-7-31 13:23

大宅

咁又唔好唔開心,我之前都好想去游,結果媽咪老公齊齊ban仲鬧我唔準我偷雞去,我都唔開心過一排,難得我咁懶都去做運動,但JM你念深一層,其實如果你係香港唔游好過,啲水又污糟,啲人真係無眼架,踢親你個肚,佢地只會嫌你點解大肚都落水,啲小朋友又係咁跑黎跑去,其實好危險,係街啲人已經唔會讓你,更何況泳池,為左bb忍下,加上唔止b6,連好多香港人都好無公德心,到時怕感染就大件事

大宅

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

放心,有游開水,都知道咩時段特別多人少人,更清楚邊個池乾淨污糟,更知道著咩鞋唔怕跣

果種唔開心係一個唔煮飯的人教返你呢樣唔得果樣唔得仲走去煮飯.....咁jei

大宅

畀面勳章

我3個月後隔星期去游
多數有老公陪
佢會拖我不停係泳池水中漫步, 我想游就游幾下

但游水會半個鐘內一定沖涼, 因唔想下邊俾泳池水淹住咁耐, 怕有菌

游水都有益, 但要好小心安全同埋怕衛生問題
我估你D 朋友都係關心你

另外游水前我會曬太陽, 曬一陣先落水, 因可吸收維他命D

大宅

點解要笑你呢?

我3x週都有去游,游水真係好舒服,成個人輕晒,我打算如果無唔舒服都會繼續游

不過我會建議你見肚同埋少啲人既時間先去,比人撞到唔好

公爵府

我 4 w 都抱住大囡去游喎

別墅

畀面勳章

梗係信醫生好過信三姑六婆啦,自己小心啲,無問題 ! 我而家19wks 都諗住去游水 ! 有人陪你去就更安全啦

首頁

尾頁

跳至