親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

香港航空一向致力於為乘客提供舒適愜意的飛行體驗。為提供更便捷的訂位體驗,我們即將進行訂位系統升級。為配合升級,於2015年7月2日至8月28日期間出發之所有航班的「免費選位服務」將會暫停, 但 閣下仍可透過以下方式預訂「尊享空間座位」享受增值服務,令您的飛行旅程擁有更寬闊、舒適的私人空間。

尊享空間座位預訂方法
閣下可在香港航空官方網站訂票過程中選購 (於航班起飛48小時之前)
致電我們的訂位專線 香港 (852)3916 3666/ 中國內地(86) 898 950715預訂 (於航班起飛48小時之前)
前往香港航空位於各機場之登機櫃檯辦理
若 閣下已購買2015年7月2日至8月28日日期間出發的機票並已選定座位,所選定座位之編號將有可能於辦理登機手續時更新,敬請留意。如有任何改動,本公司將於出發當日於各機
場之登機櫃檯或登機閘口更新 閣下的登機證。
若 閣下有任何疑問,請致電香港航空24小時訂位專線 香港 (852)3916 3666/ 中國內地(86) 898 950715查詢,或訪問香港航空官方網站 www.hkairlines.com 了解詳情。
香港航空對於給 閣下帶來的不便致以誠摯的歉意,並感謝 閣下的理解和支持。我們將竭誠為您提供更優質、便捷的服務!

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

回覆:香港航空暫停暑假期間免費選位服務

係咪之前買機票畫左位都冇左?

珊瑚宮

引用:係咪之前買機票畫左位都冇左?

原帖由 queenie80 於 15-06-27 發表
係咪之前買機票畫左位都冇左?
應該口

大宅

引用:香港航空一向致力於為乘客提供舒適愜意的飛

香港航空一向致力於為乘客提供舒適愜意的飛行體驗。為提供更便捷的訂位體驗,我們即將進行訂位系統升級。為 ...
永遠無好野

男爵府

醒目開學勳章

回覆:queenie80 的帖子

我都收到email , 但我係買咗今年12月機票。照呢個email 講因系統升級暑假期間已選座位應該冇咗,你想confirm 打去hotline 問下。

侯爵府

2024年龍年勳章

伯爵府

等我尋日仲劃晒位

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

嘩,好過份。咋咋帝帝要人加$先可選位,但機票价又吾係廉航咁平,想點先

瑪瑙宮

大廚勳章

回覆:queenie80 的帖子

我買左11月,但無收到信

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

我7月尾去,仲劃好晒位添,無啦啦搞d甘野,煩

別墅

引用:嘩,好過份。咋咋帝帝要人加$先可選位,但

原帖由 question_06 於 15-06-27 發表
嘩,好過份。咋咋帝帝要人加$先可選位,但機票价又吾係廉航咁平,想點先

...
揀位唔洗加錢嫁喎,除非你揀exit road先要加

王國會長

王國會長

queenie80 發表於 15-6-27 11:15
香港航空一向致力於為乘客提供舒適愜意的飛行體驗。為提供更便捷的訂位體驗,我們即將進行訂位系統升級。為 ...

系統升級前提要不影響客戶, 有乜理由升級只影响7-8月免費劃位, 乜咁既藉口都講得通咩?

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

係咪即要改比錢劃位啊?

子爵府

我剛打去問過,我20/7去程航班機位劃位冇影響,而24/7回程劃位就冇左

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

引用:Quote:原帖由 question_06 於 15-06-27 發

原帖由 KCST 於 15-06-27 發表
揀位唔洗加錢嫁喎,除非你揀exit road先要加
而家既意思吾係話7、8月既顧客係由佢地電腦派位,如果你想選擇想坐既位就要加$,例如一家大大小小想一齊坐咁。味即係廉航咁羅

侯爵府

好媽媽勳章

咁老實講,係咪即係揀位要加錢?除非佢7月尾做超平價啦,否則我揀長榮搭算了,反正差不多價錢,時間又多選擇

男爵府

醒目開學勳章

引用:我剛打去問過,我20/7去程航班機位劃位冇影

我剛打去問過,我20/7去程航班機位劃位冇影響,而24/7回程劃位就冇左

...
咁你有冇問24/7 既座位安排點算?

男爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+KCST+於+15-06-27+發表揀位唔

原帖由 question_06 於 15-06-28 發表
而家既意思吾係話7、8月既顧客係由佢地電腦派位,如果你想選擇想坐既位就要加$,例如一家大大小小想一齊坐 ...
錯了,我理解係咁,應該係仍然唔駛比錢揀位,但上網買飛時冇得即時㨂位坐,check in 時才可安排座位,至於比錢揀位既係for 緊急出口果D加長加闊位,18歳以下及長者唔可以坐加長加闊位的。

男爵府

醒目開學勳章

引用:咁老實講,係咪即係揀位要加錢?除非佢7月

原帖由 jutau 於 15-06-28 發表
咁老實講,係咪即係揀位要加錢?除非佢7月尾做超平價啦,否則我揀長榮搭算了,反正差不多價錢,時間又多選 ...
See #18

子爵府

引用:Quote:原帖由+queenie80+於+15-06-27+發表

原帖由 peachtea 於 15-06-28 發表
咁你有冇問24/7 既座位安排點算?
24/7嘅機位可以於2-36小時網上check in再劃喎
我地有五大兩細,好擔心唔可坐埋一齊

首頁

尾頁

跳至