美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

《茶煲裏的查篤撐》 三日減十磅餐單

第一天

早餐

黑咖啡或茶
西柚半個
花生醬兩茶匙
齋多士一片

午餐

吞拿魚四安士 (罐頭水浸)
齋多士一片
黑咖啡或茶

晚餐

火腿或凍火雞肉兩片
青豆四安士
Beetroot四安士
細蘋果一個
雲呢拿雪糕四安士

第二天

早餐

黑咖啡或茶
香蕉半條
齋多士一片
雞蛋一隻

午餐

Cottage芝士四安士
咸餅乾五片
黑咖啡或茶

晚餐

熱狗二隻
西蘭花四安士
紅蘿蔔二安士
香蕉半條
雲呢拿雪糕四安士

第三天

早餐

黑咖啡或茶
一片Cheddar 芝士
細蘋果一個
咸餅乾五片

午餐

齋多士一片
烚雞蛋一隻
黑咖啡或茶

晚餐

吞拿魚四安士
Beetroot(甜菜頭)四安士
椰菜花四安士
細蜜瓜半個
雲呢拿雪糕四安士

備註:不可用其他食物代替其中任何食物,完成三日餐單後可如常進食,但勿暴飲暴食,小休幾天後,又可再開始,肥胖有恆心者一個月可減四十磅。

*以上資料是跟據British Heart Institution Diet,各位請先留意自己身體狀況,才決定是否跟隨,或請諮詢專業人士意見。

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 《茶煲裏的查篤撐》 三日減十磅餐單

澍媽

Beetroot(甜菜頭)係邊到有得買?

2j

男爵府

一般日本超市一定有

子爵府

Cheddar 芝士?? 同卡夫果d有咩唔同?? 邊度買呢??

大宅

我都有試過呢個餐單, 不過我食完之後就三日瘦三磅, o.k. 啦, 我都係靠呢個餐單減成十幾磅o乍, 不過期間, 因為太辛苦, 所以完成目標後, 就無食到啦, 不過最近肥番少少, 想再食過呢個餐單
上主是我的牧者, 我實在一無所缺
祂使我臥在青綠的草場, 又領我走近幽靜的水旁
還使我的心靈得到舒暢
祂為了自己名號的原由, 領我踏上了正義的坦途....
祢的牧杖和短棒, 是我的安慰和舒暢........
在我一生歲月裡, 幸福與慈愛常隨不離
我將住在上主的殿裡, 直至悠遠的時日

大宅

kid 寫道:
Cheddar 芝士?? 同卡夫果d有咩唔同?? 邊度買呢??

佢果隻芝士係o的比較大o既惠康先有得買, 日本大百貨公司o既超市都有
還使我的心靈得到舒暢

大宅

2jmama 寫道:
澍媽

Beetroot(甜菜頭)係邊到有得買?

2j

我通常會係屋企附近o既惠康度買, 係罐頭o黎o架
還使我的心靈得到舒暢

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

beaclem 寫道:
係罐頭o黎o架

罐頭?有無講係咩牌子呀,唔該.

男爵府

我始終覺得勁食餐岩我,
易跟d,

大宅

2jmama 寫道:
[quote]
beaclem 寫道:
係罐頭o黎o架

罐頭?有無講係咩牌子呀,唔該. [/quote]

Dear 2jmama

我唔係好記得啦, 如果比我見到個樣就記得, 而且o的野食都係我叫個工人去買, 然後整比我食, 所以我無好留意o的牌子, Sorry, 講唔到比你聽o忝

Dear 澍媽,

我都有試過勁食, 但係我都係覺得呢個三日餐比較o岩我, 不過, 各人方法都不同, 無話邊個好o的, 最緊要都係達到目的......減到肥囉
還使我的心靈得到舒暢

子爵府

beaclem,

我都覺得勁食餐太長時間啦 ,12日wor, 我都想試le個3日, 不如你下次食果時, 叫工人keep底d 野報liu比我地吖, 唔該 :-P

複式洋房

熱狗二隻
是否有香腸+沙律醬和青瓜?
(好似好多野食!)

洋房

想請問可唔可以有其他食物代替甜菜頭呀??
thanks

男爵府

beaclem 寫道:
Dear 澍媽,

我都有試過勁食, 但係我都係覺得呢個三日餐比較o岩我, 不過, 各人方法都不同, 無話邊個好o的, 最緊要都係達到目的......減到肥囉

Hi! beaclem,

但e三日餐好似斷哂六親,
唔可以約d FD 出去食飯咁

咁就係, 最緊要都係各取所需啦

民房

Did anybody really try the receipt more that 3 days and got a better result? I also want to try it.
Thanks!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

請問熱狗2隻, 是不是一般快餐店售賣的那種熱狗?

複式洋房

熱狗中有沙律醬喎!ok嗎?

大宅

我諗應該係剩食熱狗條腸.

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

咁即係食兩條腸. 其實食2條腸都好多, 不過無食2隻熱狗咁heavy :-P

子爵府

tangtang,

我就估係真正既熱狗啦, 如果係2條腸, 點解佢唔話2條腸呢?
我都係估ga炸

首頁

尾頁

跳至