媽媽會所

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 2002年7月BB (Part 8)

小合:
呢排d天氣,大人小朋友都容易病!
曉雪上星期發完燒,到而家都仲流緊鼻涕,佢仲要自己成日講:媽媽有鼻鼻流緊出黎la!不過就無咳,所以我就唔同佢睇醫生,等佢自己復原!
你講得0岩,遲d返左學,仲有排煩!

祝傲凡快d好番啦!
點解傲凡張大頭相個樣變左咁多ga? ?-( ?-(

大宅

karen,

hehe~~我冒住生命危險,會比老細"丙"既危機,都要搵d b card 比7月bb,因為你地係我囝囝heihei d fd黎架o麻~~所以,我lee位阿媽都要做d野架~~

小合,

我同karen都有同一個問題,為何傲凡仔會唔同咗樣ga,肥咗d喎~~個鼻鼻......又大咗d喎~~~我都係鍾意睇返以前ga傲凡仔~~hehe~~~ :lol: :lol:
你講起返學會成日病病,我都預咗heihei一定每個月都會黎一次架la~~ :cry:

大宅

醒目開學勳章

[size=xx-large]小培7月26日生日快樂
[size=xx-large]suei&summi7月27日生日快樂X2

:-P :mrgreen: :lol:

大宅

小合,
傲凡仔點今日好返d未呀?

大宅

[size=medium]小培,
happy birthday to you
happy birthday to 小培

大宅

[size=medium]manman,hazel&小培
[size=large]祝小培,熙熙&hazel happy brthday!身體健康!快高長大!聽教聽話!

irene姨姨 :lol:

大宅

Karan, lavender & jm:

傲凡仔真係一波未平,一波起呀,佢都未病完(燒就退左,但係而家反而多左鼻水同咳咳),因為上星期六發現佢個口度生左飛滋,所以都食少左好多野,咁我諗住過幾日會好啦,點知保母話佢今日成日唔肯食野,只係食左幾啖粥,仲要係一路話痛,一路食,所以食左2-3啖就唔肯食啦!
咁保母仲話佢個唇仲有少少腫,我咪漏夜同佢再睇多一次醫生囉,醫生即刻睇下佢係咪"手足口病",好彩只係普通飛滋咋!醫生即刻話幫佢塗d藥水,但係會好"乸",叫我按實傲凡頭仔,當醫生同佢塗藥水時,佢就係度喊,但係就無周圍拎個頭,塗完醫生俾左一粒糖佢,佢就即刻收聲!醫生咪話佢勇敢囉,因為佢話d藥真係好"乸"好痛喎! :cry: 醫生開左d藥膏同維他命水俾傲凡仔!
之後去到婆婆度,又話要食飯囉,又話要飲汁汁囉,可能個咀咀唔痛啦!但係因為急得濟濁親,咳左好耐之後全部汁汁同飲飲嘔返出來!
返到屋企發現之維他命水漏晒添,你話我係咪好黑仔???
:-x

大宅

Karen & lavender:

係呀,傲凡仔呢排係"肥"左dd,所以個樣都唔同晒~~~
事緣係前幾日睇左bk一位媽咪話佢個名同仔仔副相都俾另一位新加入會員盜用左,咁我覺得好得人驚,咪即刻轉左傲凡仔張大頭相囉,我已經揀左一張同傲凡仔"最似樣"架啦,型唔型呀?

大宅

小合,
你想笑屎我咩!
你幫傲凡仔揀個張"最似樣"o既型仔相,
左睇右睇都係傲凡仔靚仔好多

大宅

irene姨姨,
你送比小培佢地個蛋糕好似係邊度見過o既

我心愛o既大孖同可愛o既細孖生日快樂~~

jason

大宅

大孖細孖,

今日輪到你地牛一啦~~大一歲記住要聽媽咪爹d話,希望你地身體健康、人見人愛、車見車載~~~

:lol:

別墅

大孖細孖:

生日快樂!快高長大!身體健康!最緊要係要錫晒媽媽同爸爸!

曉雪&karen ee

小合:
傲凡好快無事ga!醫生都贊佢勇敢!
你真係好攪0野!「麥炳」邊忽似傲凡? ?-( ?-(
你居然話呢張相係最似傲凡,學得其他媽媽話齋,都係真果個傲凡靚仔d! :lol: :lol:

lavender:
你d靚靚生日卡又「出動」!你有無搵定張最靚ga比heihei?幫曉雪搵定張,送俾heihei,加個「香吻」添la!

jma:
又100大頁la,準備開part9

大宅

[size=xx-large]多謝晒呀,

我都祝[size=xx-large]sammi & suei 兩歲生日快樂,身體健康

grace
[img]http://www.imagestation.com/picture/sraid225/p5233abcab42a14d0a36e090ffe5201a3/e9121578.jpg[img]

大宅

karen,
係喎咁快100頁比你 醒咗添
我今日個留言你聽咗未呀

大宅

多謝咁多位姨姨呀 :lol:
今日帶左孖b去遊船河,佢地開心到不得了,開頭都驚孖b會暈船浪,點知無bor,仲反得好開心潻,又唔願訓,佢地好似知道自己生日咁,成日o係樹傻笑,之前都帶過孖b去沙灘佢地都唔敢行沙沙,今日孖b可能見倒d哥哥姐姐都唔著鞋,所以敢行,仲成日踏腳印反,淨係畢沙沙都畢左個幾鐘,孖b仲大膽到唔使我地同佢游水水,話自己游呀,幾巴閉,孖b仲自己o係水到轉圈圈,真係好搞笑呀,好彩今日都唔係好曬,如果唔係孖b實變燒豬,我地終於成9點幾先返到屋企,今日真係好攰呀,不過見倒孖b咁開心都係值得嘅,我而家仲好似坐緊o係船到,個人仲飄吓飄吓,講住咁多先,趕住覺覺豬.

大宅

[size=xx-large]開Part 9啦 GO GO GO

首頁

尾頁

跳至