自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

shannnb 發表於 15-7-3 16:48
好多時 , 人地問, 點解唔炒!
因為我只係用家, 無權炒佢!
如果可以, 我想做瓜佢tim!
我大笑左出黎...............................

珍珠宮

我都聽過有新職員負責鎖門, 但睇都唔睇結果鎖埋個老闆係office入面!
好好過每一天......

珍珠宮

引用:Quote:鴨鴨比+發表於+15-7-3+16:42+我同樓

原帖由 iamsosad 於 15-07-03 發表
我話唔比佢用我本簿, 你地知唔知最後佢點? 真係估佢唔到....
佢O係公司攞本notebook, 再用間尺, 間哂一年既 ...
我係無印買10蚊咋,抵到爛,佢咁都吾捨得

仲要自己整佢short 得幾勁

我估佢扮賓賓咩都話冇留意、吾知,等你一個做晒佢,呢d先高招

珍珠宮

引用:Quote:shannnb+發表於+15-7-3+16:48+好多時

我大笑左出黎...............................
做低佢,下下針對下迫佢走再大抽獎請個醒少少

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

同我舊同事好似, 我對住佢好嘔血, 好彩佢已經冇做

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我個同事,佢個錯一個STEP,就要大陸工廠的財

原帖由 spikenard 於 15-07-03 發表
我個同事,佢個錯一個STEP,就要大陸工廠的財務部,發票部,和港的2個部門,
將一個月所有的資料刪除然後全世界 ...
我想知結果?仲有有嚟料

大宅

引用:我同樓主一樣,都用簿仔記每日既要做既事仲

原帖由 鴨鴨比 於 15-07-03 發表
我同樓主一樣,都用簿仔記每日既要做既事

仲有好多私人嘢,一有冇聊人掂我本手冊堅嬲
好勁丫

伯爵府

熱血勳章

好嘔血呀....話我奸都要講, 比我一定做走佢

不過佢個cost低...可能搵唔到第2個

男爵府

鴨鴨比 發表於 15-7-3 16:55
做低佢,下下針對下迫佢走再大抽獎請個醒少少
其實又講返轉頭, 係因為我有左要放產假先繼續用佢, 如果唔係, 如無意外佢已比人terminate左.....
依家佢應該係做到出年3月....

珍珠宮

引用:Quote:鴨鴨比+發表於+15-7-3+16:55+做低佢

其實又講返轉頭, 係因為我有左要放產假先繼續用佢, 如果唔係, 如無意外佢已比人terminate左.....
依家佢應 ...
我都係12月到生得巳經做低左兩件

一個皇親國戚,外號吾話得,一話係老闆面前即喊

一個小產怨婦,居然話要做我c6小三

8月中有新人黎

珍珠宮

回覆:jacquesau 的帖子

高手

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

jacquesau 發表於 15-7-3 16:53
我都聽過有新職員負責鎖門, 但睇都唔睇結果鎖埋個老闆係office入面!
頂,我咪親身經歷過俾人反鎖係office入面,仲要打左5個電話至有人接聽返來開門。至爆係有人解釋“喺見到有燈著左但度門無開架,咪以為無人”,conference call典會開住門講?仲要個conference call係鎖門個位聰明人安排
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

水晶宮

回覆 iamsosad 的帖子

我絕對明白你, 我公司都有依D人!

侯爵府

BK Milk勳章

剩睇我都好忟!!!仲有D 身同感受, 因為我公司都有件.....!!!
有褲著啦~~~

別墅

畀面勳章

回覆 iamsosad 的帖子

O左嘴
我仲估係90後...

我之前o係連鎖銷售店舖都遇過一個196X的騎呢嬸嬸,真係令人想煎佢幾巴。
向好d方面諗,佢地腦筋太實唔識轉彎,做事唔得靈活,自尊心作祟唔肯或唔敢問人點做 (特別係哩d生活左半世紀的人)

伯爵府

引用:我公司都有個,永遠做錯你指出,佢回答嘅表

原帖由 emt1314 於 15-07-03 發表
我公司都有個,永遠做錯你指出,佢回答嘅表情係,”哦,係咩,無留意哦;無睇到哦;無人話我知哦;我唔清楚 ...
我以前個同事仲衰,一同佢講邊到錯應都唔應你,直接轉身問呀姐係咪咁,好似信唔過你。後來連同佢講嘢都慳返,佢掂過嘅嘢我一定唔會掂,如同拿屎上身一樣。最後嗰個人俾人

琥珀宮

你個同事對耐會嘔血﹗

剩係本記事簿,佢自己買一本已搞掂,駛咩再諗下先﹗

咁既人,你公司仲留佢係度,都好包容下﹗

唔放心留佢一個對客,咁你放產假佢點算?

最慘係,你要預咗放完產假有排執手尾,可能留返D嘢放完產假返來自己做返仲好過HANDOVER俾個同事跟﹗

伯爵府

回覆:辦公室欺凌? 我不認同...

樓主你同事得兩個字hea爆,睇佢啲回應好冇heart

子爵府

引用:不如你將啲TASK打落EXCEL,+一式3份,+你一份

原帖由 monkeyman 於 15-07-03 發表
不如你將啲TASK打落EXCEL, 一式3份, 你一份, 同事一份, 你阿姐一份
白紙黑字咁交低所有TASK ...
咁既情況,真係要 cc 你呀head
如果唔係,佢做漏野時,你呀head會以為你無交帶。 hard copy都無用,佢唔見左 或者唔記得你俾過佢,咪一樣入你數

男爵府

嘩....我簡直覺得樓主係道出我心聲呀...你講既中左9成....

係唔係60後通病? (不喜勿插)

首頁
12345...6

尾頁

跳至