心聲留言

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

老公話多一事不如少一事, 做人大方D, 所以要DELETE

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投

好人難做。

複式洋房

回覆:心抱 的帖子

既然租約就完,完咗就唔好再租俾佢,送走佢。
比你加多幾千完去續租,下次又唔知有咩新攪作,你不如擔心下佢交返間屋俾你時,有幾多嘢係壞仲好,仲諗住續租俾佢。
鄧你心痛間屋。

子爵府

回覆:麻煩租客,係我一心情願平租俾佢,真係無下次

唔好同佢正面嘈,完約前—個月通知叫佢搬,費事佢攪小动作做破壞王,盞自己蝕底,下一次再出租時,加埋未經業主同意,租客不得自行找人維修屋內任何損壞之电器或其他物品,更不可在租金扣除任何維费這條款,可保障自己

別墅

回覆:麻煩租客,係我一心情願平租俾佢,真係無下次

呢個世界永遠都係配對錯誤,自問係好嘅租客,想搵好嘅包租婆/公,永遠遇唔到,吓吓受氣; 有啲好命嘅租客遇到良心業主又唔識珍惜,唉…

男爵府

回覆 心抱 的帖子

好業主難做,好租客難求.... 樓主,希望你能終能遇上好租客。

子爵府

引用:既然租約就完,完咗就唔好再租俾佢,送走佢

原帖由 mycsl1129 於 15-07-05 發表
既然租約就完,完咗就唔好再租俾佢,送走佢。
比你加多幾千完去續租,下次又唔知有咩新攪作,你不如擔心下 ...
係囉,我竟然仲諗住續租俾佢

子爵府

引用:唔好同佢正面嘈,完約前—個月通知叫佢搬,

原帖由 Bobo113 於 15-07-05 發表
唔好同佢正面嘈,完約前—個月通知叫佢搬,費事佢攪小动作做破壞王,盞自己蝕底,下一次再出租時,加埋未經 ...
thx提醒我

子爵府

引用:好人難做。

原帖由 lamlam2410 於 15-07-05 發表
好人難做。
係囉

子爵府

引用:呢個世界永遠都係配對錯誤,自問係好嘅租客

原帖由 pigdull_kwok 於 15-07-06 發表
呢個世界永遠都係配對錯誤,自問係好嘅租客,想搵好嘅包租婆/公,永遠遇唔到,吓吓受氣; 有啲好命嘅租客遇 ...
呢d就叫害群之馬

子爵府

引用:回覆 心抱 的帖子好業主難做,好租客難求..

原帖由 queeniesuen 於 15-07-06 發表
回覆 心抱 的帖子

好業主難做,好租客難求.... 樓主,希望你能終能遇上好租客。
thanks

大宅

引用:租左間屋俾人,自問做到既都做俾佢,想做個

原帖由 心抱 於 15-07-05 發表
租左間屋俾人,自問做到既都做俾佢,想做個良心業主都咁難

1,租客話原本租緊果度業主要佢租多一個月,一 ...
你太好人,e+D租客根本唔會同你講良心。同埋佢既電器壞左,業主唔需要負責。即使係業主提供既家電,亦必須係租約寫明除自然耗損,否則不包維修,若為人為損壞,租客需負責維修或陪償。大家應講合理!

複式洋房

現在好多租約寫明電器三個月內自然損壞業主負責,以后維修各佔一半,冷氣裝置退租不可拆走。

複式洋房

請問是否村屋?

別墅

吓?你仲諗住同呢D人續租?揾過個租客啦

子爵府

rwml 發表於 15-7-6 11:09
你太好人,e+D租客根本唔會同你講良心。同埋佢既電器壞左,業主唔需要負責。即使係業主提供既家電,亦必須 ...
我下次會寫明, 吾會再搵自己激心

子爵府

文德 發表於 15-7-6 11:51
現在好多租約寫明電器三個月內自然損壞業主負責,以后維修各佔一半,冷氣裝置退租不可拆走。 ...
下次我醒目啦, 吾會再俾人食住

子爵府

文德 發表於 15-7-6 11:52
請問是否村屋?
係呀

子爵府

肥花 發表於 15-7-6 12:27
吓?你仲諗住同呢D人續租?揾過個租客啦
仲有個生約, 生約我會加佢租囉, 佢俾得起就住啦

子爵府