懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我琴日去健康院檢查,姑娘同醫生度我肚都細左3 wks,轉介左我去醫院,但要一個月先有得睇,我好擔心呀,book返自己私家醫生都要2星期後先有位,想問下有冇mama有呢個情況,最後bb size冇問題?

ps.有冇邊個私家醫生可以快d有得照架?我想早d見bb睇下有冇事

大宅

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

我個肚一直都幾細,但每次照超聲波,阿B嘅size都正常!

大宅

引用:我琴日去健康院檢查,姑娘同醫生度我肚都細

原帖由 py0412 於 15-07-07 發表
我琴日去健康院檢查,姑娘同醫生度我肚都細左3 wks,轉介左我去醫院,但要一個月先有得睇,我好擔心呀,boo ...
想要bb快大啲,要休息同訓教足夠,最好就食多啲蛋白質既野,禁就好快長胎,同埋出面照 最好搵返睇開既,因為佢知你情況啊嗎。。 我有朋友肚細但照超聲波,bb無問題架。。 你唔好擔心禁多,放鬆啲,如果唔系bb會feel到架

男爵府

引用:我琴日去健康院檢查,姑娘同醫生度我肚都細

原帖由 py0412 於 15-07-07 發表
我琴日去健康院檢查,姑娘同醫生度我肚都細左3 wks,轉介左我去醫院,但要一個月先有得睇,我好擔心呀,boo ...
我細肚,但bb中size

伯爵府

引用:我個肚一直都幾細,但每次照超聲波,阿B嘅s

原帖由 Esther~kwok~lau 於 15-07-07 發表
我個肚一直都幾細,但每次照超聲波,阿B嘅size都正常!
我之前一直肚size正常,所以我冇去特別睇私家,係琴日就話細左,岩岩醫院打黎叫我今日返去照

伯爵府

引用:Quote:原帖由 py0412 於 15-07-07 發表我琴

原帖由 cheungngstella 於 15-07-07 發表
想要bb快大啲,要休息同訓教足夠,最好就食多啲蛋白質既野,禁就好快長胎,同埋出面照 最好搵返睇開既,因 ...
多謝,我今日去醫院照,希望冇事

伯爵府

引用:Quote:原帖由 py0412 於 15-07-07 發表我琴

原帖由 lily88122 於 15-07-07 發表
我細肚,但bb中size
希望我都係咁,而家去照下bb

大宅

畀面勳章

係咪排卵遲左?? 平時M PERIOD係好耐先一次???
我只係細幾日....醫生話正常

伯爵府

回覆:py0412 的帖子

呵呵見到我個肚都話我個肚細,不過檢查所有都正常

伯爵府

引用:係咪排卵遲左

原帖由 rebeckywai 於 15-07-07 發表
係咪排卵遲左?? 平時M PERIOD係好耐先一次???
我只係細幾日....醫生話正常
我32wks啦,haha

伯爵府

引用:呵呵見到我個肚都話我個肚細,不過檢查所有

原帖由 hamsterma 於 15-07-07 發表
呵呵見到我個肚都話我個肚細,不過檢查所有都正常
希望我都一切正常,等緊照

大宅

回覆:有冇mama度肚size細左,但bb正常?

下。。。醫院檢查從來都無度過我個肚size架喎,又無特別照超聲波,超聲波我都係出私家照咋

大宅

畀面勳章

回覆 py0412 的帖子

即係一直都細左3 W.....定最近先細??

伯爵府

引用:下。。。醫院檢查從來都無度過我個肚size架

原帖由 親親小寶 於 15-07-07 發表
下。。。醫院檢查從來都無度過我個肚size架喎,又無特別照超聲波,超聲波我都係出私家照咋

...
好似後期先度的,24定唔知28wks先度

伯爵府

引用:回覆 py0412 的帖子即係一直都細左3 W.....

原帖由 rebeckywai 於 15-07-07 發表

即係一直都細左3 W.....定最近先細??
最近先細,上個月仲正常,岩岩照左bb真係細左,但未講細幾多呀

珍珠宮

我肚細b都細,照過胎盤臍帶無問題就OK,本身我人都細粒,所以bb跟住細都好正常,出到嚟就泵大佢

伯爵府

唔好咁擔心,冇事嘅

大宅

我生第一個時,臨生時只有36寸腰,但出黎都有6磅半
生第二個,大d ,唔過38寸腰,出黎都有7磅

最緊要檢查,醫生話b b 正常就ok 架喇

大宅

畀面勳章

會唔會你個B 係細碼B?定呢排胃口唔太好食少左?

大宅

我都係肚細,但呀b 正常size
不過呢兩個星期開始大食咗
個肚開始脹得好快
最緊要係呀b 健康出世

拜託~請給我一點呻的空間
如若連這小小的空間也沒有
那麼真的一點發洩空間也沒有

首頁

尾頁

跳至