自由講場

跳至
DEL  

首頁
34567...11

尾頁

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我都係信佛教0,但我個仔係基督教幼稚園

琥珀宮

其實有咩所謂

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:根據媽媽group+whatsapp報料,劉帶女參加德

原帖由 JFNL 於 15-07-08 發表
根據媽媽group whatsapp報料,劉帶女參加德望K1迎新日。據報導劉是虔誠佛教徒,早已皈依,法號慧果,師傅是 ...
好明顯係D家長想劉天王唔報呢間,增加自己小朋友勝算啦!
同意果句以身作則,父母咁小家咁毒去插人,佢嘅小朋友必定入唔到好學校!

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:樓主,你知唔知道喺喱到講劉天王負面嘢,係

原帖由 mw1009 於 15-07-08 發表
樓主,你知唔知道喺喱到講劉天王負面嘢,係同自殺冇分別
唔關事,我唔係劉天王粉絲,都覺得樓主好有問題

大宅

回覆:劉天王安排女讀天主教學校,自己卻是虔誠佛教徒

BabyAndre    發表於 15-7-8 16:57
Mrs.Luckycat    發表於 15-7-8 16:55
Jan2010    發表於 15-7-8 16:04

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無所謂啦

大宅

回覆:JFNL 的帖子

哈,個topic幾有趣

子爵府

樓主一係好憎劉華, 一係就好憎佛教.

公爵府

引用:Quote:JFNL 發表於 15-7-8 14:56 根據媽媽g

原帖由 bkfans 於 15-07-08 發表
佛教徒係最唔執著, 所以咩教都無所謂.
米系~都唔明有乜問題,有边間教會學校介意過家長信乜教?我仔讀天主教學校,學校從冇問我信乜教!

子爵府

回覆 JFNL 的帖子

我覺得一點問題都沒有哦!!!為什麼爸爸媽媽信仰和孩子的要一樣???

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

都冇所謂啦

禁止訪問

引用:根據媽媽group+whatsapp報料,劉帶女參加德

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

學校都唔介意,又與樓主何干呢?

不知所謂的乙陸!!!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我唔覺得有問題

公爵府

施主, 放下執念吧
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

伯爵府

邊個話父母係咩信仰仔女就要跟住?我識人受洗埋係天主教徒,女又讀天主教學校,但逢初二,十六都做“牙”

男爵府

我都讀天主教學校大,但我屋企都拜神拜祖仙,有乜問題呢?

男爵府

我老豆夠信佛啦,我小學讀天主教中學基督教學校,完全唔覺有問題。

公爵府

唔可以俾仔女自己選擇宗教嗎?而且都係基督教、天主教學校比佛教學校多

唔該唔好同我打招呼,不要點評!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:根據媽媽group whatsapp報料,劉帶女參加德

原帖由 JFNL 於 15-07-08 發表
根據媽媽group whatsapp報料,劉帶女參加德望K1迎新日。據報導劉是虔誠佛教徒,早已皈依,法號慧果,師傅是 ...
我好憎劉德華, 但我唔覺得佢嘅信仰同阿女讀邊間宗教學校有乜抵觸喎, 父母食齋仔女都可以食肉架

首頁
34567...11

尾頁

跳至