婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我6月18號做完,而家仲不是流血,但唔太多。是否正常?

洋房

回覆:christy_siu 的帖子

快d睇醫生。。我6月17做完。。27開始流血。。以為係m黎。。7月8晚上突然流到好似小產咁。。一舊舊血塊跌出黎。。即刻入院。。打止血針都止唔到血。。9號晚要做多次手術先止到血

別墅

想請教下leep係咩

男爵府

2024年龍年勳章

我都想知什麼是leep

男爵府

回覆 mankichan 的帖子

我6月18日做完,其實冇乜血,跟住27號黎m。一般我M係6至7日,但而家有時會有D血,但唔多,上星期五其實已覆診完,醫生有比止血丸,佢叫我流好多先食,唔多可以由佢!

洋房

姑娘話滲血都問題不大。。但好似黎m咁就要即刻搵醫生

男爵府

回覆 mankichan 的帖子

係呀!請問你ClN幾?我係ClN2我上年check 抹片正常的。今年一check 就有事,唉!

洋房

其實我都未去睇化驗報告係第幾。。因為一知道有變異就即做leep。。做左先化驗。。但第一次做完醫生都話就咁睇好大機會係cin2or3。。到今次出血又唔記得左問醫生係第幾。。下星期正式覆診先知。。不過第幾期都冇關係。。反正都做左leep。。亦要加倍留意

大宅

我都係6月17日做了LEEP, 大約20天便沒流了, 下星期覆診, 希望化驗無事

禁止訪問

禁止訪問

洋房

回覆:Mrswong321 的帖子

Cin1可以定期check住,未有需要做leep。cin2~3先會見意做leep。因為我冇諗住再生bb...唔怕leep o既後遺症反正照陰道鏡都要入院,所以我未一次過做埋leep。上星期睇左化驗報告,都係cin2~3。

男爵府

回覆 Mrswong321 的帖子

我係抺片check 到意義不明細胞十HPV高危。醫生叫我直接做陰道內窺鏡,check 時醫生話病變範圍大,即時做了電環,確診係ClN2,化驗結果也是ClN2。

大宅

請問做電環痛嗎?我好驚,唔知點算

男爵府

引用:回覆 Mrswong321 的帖子我係抺片check 到意

原帖由 christy_siu 於 15-07-22 發表
回覆 Mrswong321 的帖子

我係抺片check 到意義不明細胞十HPV高危。醫生叫我直接做陰道內窺鏡,check 時醫 ...
我知有炎症是紅色,咁HPV高危係點㗎?與正常有咩分別呢?

男爵府

keroppi925 發表於 15-11-28 00:50
請問做電環痛嗎?我好驚,唔知點算
唔使擔心,我5月時都係診所做。會打麻醉唔痛的,不過會聞到燒焦味.

大宅

請問你在政府做還是私家

大宅

我而家排緊政府做陰道內窺鏡,高危人士,做抹片都覺痛,e生話到時睇到較嚴重的話會即時處理埋,現超驚超擔心,以淚洗面

男爵府

keroppi925 發表於 15-11-28 13:07
我而家排緊政府做陰道內窺鏡,高危人士,做抹片都覺痛,e生話到時睇到較嚴重的話會即時處理埋,現超驚超擔 ...
我係私家仁安診所做,費用6千8到。因為有買保險,所以係私家做。放心唔痛,但政府我就唔知做成點!做完醫生會即時話你知ClN幾,再拎切出來的組織去化驗確實,不用太擔心!

大宅

好的,唔該!

首頁

尾頁

跳至