婆媳關係

跳至

首頁
12345...6

尾頁

洋房

引用:我每分每刻都想搬,日日對住件極品99,見到

原帖由 cream090909 於 15-07-11 發表
我每分每刻都想搬,日日對住件極品99,見到佢副尊容,聽到佢把聲,真係有置身地獄既感覺!!

...
Totally agree with you!
但現在既樓價根本唔係人買
就算我老公係原居民又點,等到死都未有地分,為左個女,先可以令自己有動力忍受那個野蠻99

子爵府

引用:自由無價!我都月月清,不過可以抬起頭做人

原帖由 jennabc74 於 15-07-11 發表
自由無價!我都月月清,不過可以抬起頭做人!唔洗睇人面色!無得去旅行咪無囉,無新衫買咪無囉,呢啲都只係 ...
無錯,人有幾多年丫

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我愛Corina 發表於 15-7-11 14:01
我老爺奶奶真係對我好好,好包容同支持我,係真心想我好我真係好感恩

...

大宅

引用:Quote:原帖由 zzz333 於 15-07-12 發表我都

原帖由 sukisa 於 15-07-12 發表
我都想,但唔容易,始終娘家嗰邊唔想咁,又唔知分開住幾多年先可以有一個家,咁小朋友呢?帶埋小朋友返娘家 ...
我都係得個\"想\"字
d人成日話搬搬搬or結婚前知道要同99住就唔應該結婚,講就易囉…

大宅

引用:Quote:原帖由 cream090909 於 15-07-11 發

原帖由 oldbaby 於 15-07-13 發表
Totally agree with you!
但現在既樓價根本唔係人買
就算我老公係原居民又點,等到死都未有地分,為 ...
有地都要等唔知幾多年先起好,到有得啦,6298咪又叫你起d房俾佢地住埋一齊,仲要起埋俾c6兄弟姊妹tim呀

伯爵府

回覆 rita410 的帖子

我99都有類似動作,但好好笑既係我99根本自己以小人之心囉!我地根本唔同住,只係週末返去過夜陪下佢啫,
我99竟然做左咁小學雞動作。
我地開始返去過夜留宿個陣,姑9係未搬出仲一齊同住既,所以廳中洗手間就我地三個後生用,而99另外係佢自己房有私家洗手間用。因為我係重私隱既,所以我私人物品全部放係老公房,沖涼至攞埋入洗手間用。亦因姑9有太多護膚品放係洗手間,我唔想混亂就更加無放入去。
後來姑9搬出(但洗手間內只取走約一半物品),我諗住放返基本既洗面膏爽膚水和牙刷牙膏入洗手間啦!點知99巳經即刻將佢洗手間內存放多年無用既雜物(3,4支大按摩油,2大支髮gel,2支跌打酒,4支藥油,2支中潤膚露……)放哂係姑9之前用既地方啦!o哂咀囉!
我老公仲要死撐話99無地方放至擺出黎喎。真係好好笑囉!我又唔係長期住入去,駛鬼咁驚咩?

別墅

住左幾月就快抑鬱

大宅

引用:Quote:原帖由+sukisa+於+15-07-12+發表我都

原帖由 yl88 於 15-07-12 發表
所以娘家的支持係好重要
好在我媽媽唔介意
支持我
雖然,係要同c6分開住,但對住奶奶真係我會死

子爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+sukisa+於+15-07-12+發表我都

原帖由 zzz333 於 15-07-13 發表
我都係得個"想"字
d人成日話搬搬搬or結婚前知道要同99住就唔應該結婚,講就易囉…
係,好認同,今時今日嘅時世,搬走真係唔易

男爵府

回覆:想搬出去唔同99住, 無奈唔夠錢

我c6得一個家姐,所以無得揀,要同6299住,62已走左幾年。

我成日都話,就算同自己媽咪住,都會有嗌撬,只不過係鬧完就算。

99人前人後兩個樣,c6面前講d說話懶係關心你,根本係兩回事,好彩c6都知佢阿媽鍾意噏三噏四,成日吹水講大話。

而我性格係唔啱嘅,天王都無面比,99係超級無手尾的人,
煲湯走去瞓覺,出街唔閂水喉,
煮野唔熄爐,唔見鎖匙,話唔使換鎖,
拜神大開中門,人就入左廚房 ,
開大冷氣,又唔閂窗,整爛d野唔認,踢爆左又話比錢買新,得個講字 … 數之不盡,所以屋企d野爛左,仲用到嘅,我一定唔會買新,暴殄天物。

我簡直可以出書,“奶奶惡行錄” ,形同一個計時炸彈。

仲要係姑9面前扮弱者,講到好陰功,臨老仲要比個新抱蝦,好在我c6曾經講過,話佢阿媽都唔係好蝦,有佢呢句就得,只不過個女扮愚孝,梗係幫阿媽,唔同住講咩都得啦。

講到咁慘,又唔搬去個女度住,扮孝順女嘅,出聲話接阿媽同佢住嘛,唔使比我刻薄嘛。

姑9老公經常不在港,一個月得幾日喺香港,又有地方,諗過如果姑9出聲話我,我會一件不漏數佢阿媽的惡行,等佢感受下都好。

不過佢都唔係蠢,你估個女唔知阿媽爛撻撻,無手尾,99從不會做家務的,只有破壞無建設。

以前99會阿吱又阿咗,百彈齋主,宜家唔敢出聲,就算佢講野,我都唔會比反應佢。

唉 … 總之相見好同住難,我都係生長大家庭,唔係無家教嗰隻,只不過我以前唔出聲,佢就得寸進尺,越踩越過,我都係自保,不喜勿插,呻完。

kerrykwok3736    發表於 15-8-3 11:44

複式洋房

回覆:想搬出去唔同99住, 無奈唔夠錢

我都以前一齊住,個衰人6299只想認孫,唔尊重我兩公婆,後來我媽咪支持,兩個努力下,終於搬出去啦,真系開心好多好多

複式洋房

回覆:nataliehuibb 的帖子

日日對住99,就來顛。距搞到我有情緒病有時候直接發洩係小朋友身上,自己控制五到好辛苦之餘最慘害左d細既。下個月終於可以搬出去住,雖然同99住左好短時間,不過真係度日如年。極品99又自私又系控制狂,又頑固又死要面,乜禮貌,五識尊重人......多到五想數。日日都叫自己老公去死,一系叫個仔去死......好想99搬去老人院住,等距孤獨終老。

大宅

jimk 發表於 15-7-13 21:06
好在我媽媽唔介意
支持我
雖然,係要同c6分開住,但對住奶奶真係我會死
我都有諗過咁樣, 我返娘家, 老公留在夫家, 分開住.但假如有小朋友, 點算好...?

有左小朋友, 如果我帶小朋友返娘家, 老公就見不到小朋友,他一定不會肯.
如果我堅持帶小朋友返娘家, 老公一定不會肯給家用我們...
都不知點算.

大宅

不經不覺一齊住左3年, 仲未精神病, 都算係咁......

我之前都係呢度呻過, 但呢個版好似多D JM 同我同病相憐....初初同99住, 好多生活小節佢都話我, 連洗衣機用耐左而家出問題都賴我, 話佢以前用都唔會咁

好羨慕JM 有能力同勇氣搬離地獄, 我就唔得喇, 安慰既係老公一般都企我呢邊幫口, 我有野就叫我C6同佢講, 暫時總算過得一日得一日.....

可能自己已有抗體, 而家佢鐘意話乜就乜啦......當佢透明, 而家佢連想同我傾電視劇情我都唔會應佢, 因為我實在太憎佢.....

伯爵府

環保接龍勳章

引用:Quote:jimk 發表於 15-7-13 21:06 好在我媽

原帖由 BLACK1111 於 15-07-14 發表
我都有諗過咁樣, 我返娘家, 老公留在夫家, 分開住.但假如有小朋友, 點算好...?

有左小朋友, 如果我帶小朋 ...
俾媽咪湊,你返出嚟做嘢

子爵府

引用:我寧願住劏房都唔會同99 住, 我驚自己住耐

原帖由 Lovelovebear 於 15-07-11 發表
我寧願住劏房都唔會同99 住, 我驚自己住耐左會抑鬱
agree

大宅

引用:Quote:jimk+發表於+15-7-13+21:06+好在我媽

原帖由 BLACK1111 於 15-07-14 發表

有左小朋友, 如果我帶小朋 ...
我就係奶奶湊上午
我放工接返bb返娘家
真係無辦法,知道係會難為老公無得見個仔
但總好過日嘈夜嘈 大家都唔開心
最嚴重時 搞到要離婚 你又可以怨邊個?
怨奶奶搞到你離婚咩

大宅

引用:Quote:原帖由+BLACK1111+於+15-07-14+發表

原帖由 jimk 於 15-07-14 發表
我就係奶奶湊上午
我放工接返bb返娘家
真係無辦法,知道係會難為老公無得見個仔
哦,萬一老公不准我甘做,如果我堅持甘做,老公到時一定會不俾家用我,他根本想逼我搬返去夫家住,難道我每晚帶小朋友回夫家食飯,食完飯就返回娘家。。。(因為他不肯俾家用我,只俾奶奶)

別墅

回覆:jimk 的帖子

我都係同老公分开住一年了,老公同99住私家樓,我住劏房,人係開心好多,但係同老公的感情淡左好多,我冇後悔自巳搬出來。

男爵府

回覆 mandychan1027 的帖子

明白...

首頁
12345...6

尾頁

跳至