親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

引用:佢地係地鐵會趁人係售票機買票時,扮教你買

原帖由 missvivi 於 15-07-17 發表
佢地係地鐵會趁人係售票機買票時,扮教你買票,或者直情伸手搶左找續的錢同飛要你比錢。 我的處理方法都係 ...
報攤即係咩?賣書個d有ticket買?
去票務處都可以買到地鐵飛嗎?
Milan有冇d好似八達通個D咁既野呢?
Thx

男爵府

回覆:yanyanli1234 的帖子

報攤即係咩?
賣報紙雜誌,煙仔的攤檔/小店 (唔止在米蘭,成個意大利好多地方都係咁)

去票務處都可以買到地鐵飛

這個我唔知,我無係票務處買過飛,亦唔係好見有票務處. 我經常出入個站已係大站,可能我個邊出口無啦。

Milan有冇d好似八達通個D咁既野呢

呢個都唔知,我每個地方去幾日,無諗過要買電子卡,同埋你唔好預佢地可以全英文同你溝通。 除非你識意大利文啦。

Thx

侯爵府

引用:報攤即係咩?賣報紙雜誌,煙仔的攤檔/小店

原帖由 missvivi 於 15-07-17 發表
報攤即係咩?
賣報紙雜誌,煙仔的攤檔/小店 (唔止在米蘭,成個意大利好多地方都係咁)
謝謝你
希望到時搞得諗啦!

男爵府

回覆:意大利住宿 Please advise

羅馬交通24小時票(由第一次打飛起計24時),7 euro一張,小朋友10歲或以下免費乘搭,記得第一次用張飛要去部機度打飛,今日在羅馬剛買了,希望幫到你

男爵府

回覆:意大利住宿 Please advise

賣交通票嘅舖頭有好大個\"T\"字做招牌,落火車在火車站內實見到

公爵府

回覆:kittycat0519 的帖子

Thx. 不過我去完返來2星期了,其實機場巴士同某些火車係12歳以下free, 但法拉利火車同有d國鐵路線係14歲free的。

大宅

回覆:danielboy 的帖子

機場巴士安全嗎?
見有d人講好易比人偷行李

男爵府

引用:機場巴士安全嗎?見有d人講好易比人偷行李

原帖由 hbaby888 於 15-08-23 發表
機場巴士安全嗎?
帶單車鎖

公爵府

引用:機場巴士安全嗎?見有d人講好易比人偷行李 +

原帖由 hbaby888 於 15-08-23 發表
機場巴士安全嗎?
我在羅馬同米蘭都坐巴士,無唔見嘢。

首頁

尾頁

跳至