自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

cffw 發表於 15-7-14 16:56
我無你咁傷,係俾佢地整到發炎有傷口,我狂用美白,間美容院都係乜都唔賠,仲反過來同消委會講我講大話。最 ...
咁慘~ 講真, 佢搞到我塊面咁我都冇信心俾塊面佢再搞.

我好在出事當日已經影相SEND俾個美容師睇, 同埋有WHATSAPP訊息. 頭先打去消委會問, 佢叫我要搵個有做一D醫學療程嘅醫生睇, 即最好呢個醫生有做一D 類似激光去斑等治療, 等醫生可以有建議治療費用. 大家有冇介紹呢?

禁止訪問

引用:Quote:cffw+發表於+15-7-14+16:56+我無你咁

禁止訪問

大宅

cffw 發表於 15-7-14 17:18
你最好搵個皮膚專科又做醫學美容。有無朋友介紹?小心討論區介紹嘅又係廣告,我都信錯過人。
希望你快快無 ...
多謝你呢~我都冇相熟醫生, 唯冇上網搵同睇COMMENT, 搵到個好似好嘅但又要1個月後先有位..

大宅

bkfans 發表於 15-7-14 17:22
我覺得燒傷的印無得搞. 你仲搵美容院搞, 都唔知佢會搞乜, 叫佢退錢好過.
但我個療程都只係3千幾蚊, 我唔覺得3千蚊可以搞得掂塊面.. 唔想個印跟一世呀

禁止訪問

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

MILK PEEL 好輕"KAN"野黎架咋喎!!!
你如果係真皮傷左, 就咁做PEELING 未必得架...
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

大宅

bkfans 發表於 15-7-14 18:08
你要先搵醫生做評估, 燒傷程度 , 再評估醫好要幾多錢, 跟手出律師信, 睇下佢瀉唔瀉你. 不過咁即表示你要出 ...
我都搵緊醫生, 但擔心同第一次睇個醫生一樣話冇療程可以做, 只靠時間另佢慢慢變淡, 咁到時我可以點做呢?

大宅

lemontea520 發表於 15-7-14 18:11
MILK PEEL 好輕"KAN"野黎架咋喎!!!
你如果係真皮傷左, 就咁做PEELING 未必得架...
...
做咗3次都唔覺有效, 琴日朋友幫我問過佢相熟美容師, 佢話燒傷咗唔應該做PEELING, 因為始終係傷口.........佢咁講, 又好似係喎...所以我覺得間野係真係DUM緊我...

男爵府

回覆:PhoebeWan 的帖子

Burn 左仲用milk peel ? 曬都唔用得啦仲要burn 左黎用

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

引用:我3個多月前喺一間細美容院做HIFU至皮膚走

原帖由 PhoebeWan 於 15-07-14 發表

我3個多月前喺一間細美容院做HIFU至皮膚走咗2個水POP, 個 ...
我都有做hifu,係唔熱唔痛喎,點解做到你起pop㗎?

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 PhoebeWan 於 15-07-14 發表

原帖由 docomo 於 15-07-14 發表
可能係美容院話自己部機係hifu 其實可能只係啲射頻機……
我個陣做公司白鼠做咩鬼機,都burn 親,好彩無黎疤。。。。。。

沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

大宅

引用:Burn 左仲用milk peel

原帖由 sololoso 於 15-07-14 發表
Burn 左仲用milk peel ? 曬都唔用得啦仲要burn 左黎用
點解我會信佢嫁

大宅

引用:Quote:原帖由 PhoebeWan 於 15-07-14 發表

我做嗰緊係勁熱,佢話係咁叫我忍下,但做完照鏡就發現塊面有一撻灰咗,勁驚,但佢話一個月後冇事,我先信佢,點知。。。

子爵府

hifu 吾係會有的熱同痛嘅咩?! 我間美容院係咁講, 佢用doublo 机, 話熱能直接傳遞至3 – 4 mm 真皮層。

珍珠宮

回覆:HIFU搞衰咗塊面有印, 求JM們意見><

$3000做HIFU? 仲要係美國機?似乎太平了。我做過HIFU, 感覺酸痺得想死,但一定不是焯熱感覺

男爵府

回覆:PhoebeWan 的帖子

Hifu呢啲高能量機,真係要搵醫生做,希望你快啲好返

別墅

回覆:sololoso 的帖子

希望你早日變番靚靚!我都做過Hifu. 係唔會feel到熱,只係寃痛。熱力係直達真皮層。所以表皮係無影響,可如常化妝!

大宅

引用:$3000做HIFU

原帖由 Ononluk 於 15-07-14 發表
$3000做HIFU? 仲要係美國機?似乎太平了。我做過HIFU, 感覺酸痺得想死,但一定不是焯熱感覺

...
自己衰貪平

大宅

bkfans 發表於 15-7-14 18:08
你要先搵醫生做評估, 燒傷程度 , 再評估醫好要幾多錢, 跟手出律師信, 睇下佢瀉唔瀉你. 不過咁即表示你要出 ...
打去問咗皮膚科醫生, 因為已經過咗3個月, 好難評估當時燒傷程度, 只能建議可以用咩治療同價錢.
間美容院話可以OFFER激光去印俾我, 但講真俾佢地搞到塊面咁, 邊有人會再肯俾塊面佢搞~

我已經同佢地講我要求賠返美容TREATMENT錢+醫生費+皮膚科醫生評估治療所需費用, 但佢堅持唔賠...

首頁

尾頁

跳至