美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆:HIFU以至燒傷, 美容院不負責任(有圖,慎入) 6/8UPDATE

樓主,我之前都有同樣經歷,但係R字頭大美院做果酸做到爛臉!我搞左好耐都唔肯退錢比我,當時係度開過post,仲比佢d打手圍攻!我前前後後追左7個月,最後投訴到去消委會,佢地先屈服退返錢比我!最後我睇皮膚專科同食西藥食左足足一年先好返!
我建議你搵準備好哂d文件,去消委會投訴啦!

大宅

CHRISHAHA09 發表於 15-9-4 14:01
回覆 PhoebeWan 的帖子

呢間執左啦.我都有做HIFU.佢係淘寶機黎...
[size=13.3333339691162px]你地有冇去消委會同小額錢債呀?

大宅

magiee 發表於 15-9-4 14:11
樓主,我之前都有同樣經歷,但係R字頭大美院做果酸做到爛臉!我搞左好耐都唔肯退錢比我,當時係度開過post, ...
其實消委會冇乜力, 但傳媒又唔理呢D CASE, 宜家唯有去小額錢債, 係麻煩D, 但起碼有力D.

洋房

回覆 PhoebeWan 的帖子

唔只咁小野,留左私訊比你!
你睇睇~

男爵府

回覆 CHRISHAHA09 的帖子

賣左?

洋房

我地GROUP友今日先發現你個POST,所以搵你!
HK BEAUTY ,香港美容黑店有介紹呢間接
請加入FACEBOOK "ICE'S BEAUTY 債仔"GROUP.OR 留電話比我!

洋房

回覆 開心小姐 的帖子

比左間I LOXE BEAUTY!我地有收過電話~~~~

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

撐你!!
一定要投訴
咁不負責任都有!!
願身邊人皆有所歸

大宅

CHRISHAHA09 發表於 15-9-4 16:02

我地GROUP友今日先發現你個POST,所以搵你!
我因為經小額錢債投訴, 要搵呢間公司嘅商業登記, 先發現呢間公司由3月轉過次名,仲要5月執咗...但一直佢地只係通知我話搬咗...

禁止訪問

子爵府

減齡達人勳章

PhoebeWan 發表於 15-9-4 17:09
我因為經小額錢債投訴, 要搵呢間公司嘅商業登記, 先發現呢間公司由3月轉過次名,仲要5月執咗...但一直佢地只 ...
咁點呀? 最後有無告呀??

大宅

busimami 發表於 15-9-4 20:48
咁點呀? 最後有無告呀??
未知告唔告到呀, 仲等緊上庭..

禁止訪問

引用:我3個多月前喺一間細美容院做HIFU至皮膚走

大宅

回覆 lamgigi97 的帖子

已PM

洋房

回覆:PhoebeWan 的帖子

呢間野執左想問點先追反d course錢

大宅

大家選擇HIFU 療程時, 真係要小心小心, 最緊要用MUD機, 好多都係大陸機, 我發覺連ulthera 都有老番, 其次就係邊個做, 醫生做都安全d, 普通美容院唔好試, 大型醫美會安全d

唔好貪平小心選择呀! 雜牌hifu唔好試呀, 我都差d中伏幾千銀買部國產hifu呀

子爵府

回覆:HIFU以至燒傷, 美容院不負責任(有圖,慎入) 6/8UPDATE

樓主,我建議你去找律師幫手,我早幾年試過係美容院做果酸換膚療程,第一二次都覺得有點結痂,好細少,可以接受。但第三次時,幫我做緊職員話要用高啲濃度嘅果酸幫我做,fu緊期間,佢居然走咗出去,其實係要在旁留意客人塊面的變化,如果濃得濟好易「拿」傷的,期間我覺得刺痛,但之前佢地已講咗話會有咁嘅反應,到咗十分鐘佢先入黎,佢應該見到我塊面已傷咗,同完成晒之後我一照鏡,成塊面一撻撻紅色嘅傷口,仲要好似係剛剛乾果種狀態,職員居然話這是正常,佢自己做都會係咁,可能皮膚太乾都會咁,於是我話咁你去做一次試下比我睇下個效果。當時我要求佢退回我餘下未做的錢比我,但佢地話要問公司。整到我塊面咁樣,佢地一句sorry都無講,淨係話這是正常反應。返到屋企越黎越現,我去睇皮膚科,醫生話係濃度太高時間太耐引致燒傷,有機會留疤,於是我將醫生信同自己寫咗一封信去美容院度要求佢地作出賠償及幫我整返好佢。因為塊面咁樣,成個星期唔見得人無返工,去信投訴了兩個星期都無回覆,我再寫多次,今次我要求佢地限期前回覆,否則發律師信。佢地電話回覆我,話可以比我去佢地嘅皮膚醫生度睇多次,睇下係咪咁嚴重,我當然唔會去啦,個醫生係美容院嘅,點會中肯呢?
又話只可以退回餘下嘅錢,幫我做返好佢係唔會。
我去了找律師告佢,最後佢地賠返錢比我。塊面最後我要再去找第二間做返去印,但都成幾個月先退到印。呢單case攪咗6-8個月。

]

大宅

引用:樓主,我建議你去找律師幫手,我早幾年試過

原帖由 muihsu 於 15-09-17 發表
樓主,我建議你去找律師幫手,我早幾年試過係美容院做果酸換膚療程,第一二次都覺得有點結痂,好細少,可以 ...
但我查佢br 發班間野5月已經執咗,而家都唔知點追討

子爵府

引用:Quote:原帖由+muihsu+於+15-09-17+發表樓主

原帖由 PhoebeWan 於 15-09-17 發表
但我查佢br 發班間野5月已經執咗,而家都唔知點追討
吓,咁妳快啲去問律師嘅意見,有啲律師第一次咨詢係免費嘅。同埋妳有無留返啲療程收據,出事時的照片?

]

禁止訪問

引用:樓主,我建議你去找律師幫手,我早幾年試過

首頁

尾頁

跳至