論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

想請一個印印姐姐湊NB,因為第一次請姐姐,所以上網睇左好多資料,
但好多都係一D大家請姐姐,請到一D無咁好既?
到底要搵一個好姐姐真係咁難???

選姐姐時,應該有乜要注意?

男爵府

看個人要求者。唔挑剔基本唔難搵

象牙宮

meow2013 發表於 15-7-15 10:01
想請一個印印姐姐湊NB,因為第一次請姐姐,所以上網睇左好多資料,
但好多都係一D大家請姐姐,請到一D無咁好既? ...

世上沒易事.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

靠運氣......

主 賜 平 安

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:想請一個印印姐姐湊NB,因為第一次請姐姐,所

原帖由 meow2013 於 15-07-15 發表
我而家搵左印印湊nb, 佢地又唔識睇中文英文, 講比佢地聽又唔記得! 每次都要提幾時餵奶餵幾多安! 我而家坐緊月就話日日在家, 之後我返工就真係唔知點算! 仲要湊多個大仔! 所以我改請菲, 搵個識英文, 最低限度都識睇奶粉罐沖奶說明。現申請中, 希望快d到港, 我仲可以教到佢!

男爵府

引用:想請一個印印姐姐湊NB,因為第一次請姐姐,所

其實我自己及5-6個fd 都有好姐姐,上得bk開得post 九成係唔好先寫,好嘅得鬼閒寫咩

大宅

回覆 bobo101^*^ 的帖子

但係請姐姐個時,係咪可以同佢講你要佢識中文架?

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:回覆 bobo101^*^ 的帖子但係請姐姐個時,係

回覆 bobo101^*^ 的帖子

但係請姐姐個時,係咪可以同佢講你要佢識中文架?
我個係海外印, 當初請佢時, 佢乜都答應你會學。黎到香港, 我奶奶教左佢一年先識聽講廣東話。做左1年半, 現越做越懶, 又講大話, 趁屋企無人在家玩自拍。雖然做基本家務ok, 但湊b唔識湊呢!

首頁

尾頁

跳至