自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你地小朋友會毎日早少少,大約一個月做晒, 定係一口氣做好多,唔洗好多日,就做完一本?

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:小朋友的暑假作業…開始做未

幼稚園時一派……自動波即日做完!
現在……每日只做少少!

若要人不知 唔好咁低B !  : P

大宅

引用:你地小朋友會毎日早少少,大約一個月做晒,+

原帖由 wcpcelia 於 15-07-15 發表
你地小朋友會毎日早少少,大約一個月做晒, 定係一口氣做好多,唔洗好多日,就做完一本? ...
今日派每日會做6頁

禁止訪問

子爵府

+3金熱血

我會叫呀仔最好儘早做哂佢, 因為佢參加咗好多暑期活動, 如果每日做少少的話, 好快就會到暑假尾, 到時就屎梗.. 佢已經做哂數學科, 中文做咗一半, 英文佢就唔想做住, 所以我叫佢每日做4-6頁, 應該唔駛半個月就會做哂.. (佢今年9月升中一)

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Pasmine 發表於 15-7-15 15:53
今日派每日會做6頁

係咪一個月內都做得晒所有暑假功課??

雲母殿

sandra28 發表於 15-7-15 15:51
現在……每日只做少少!

幼稚園無暑假作業升咗小學才有

雲母殿

hin080908 發表於 15-7-15 15:55
我個仔小一升小二, 每日叫佢做幾版囉, 因為佢有時有節目, 都未必可以每日做, 所以得閒時做多幾版囉 ...

暑假功課多嗎?

雲母殿

chysanna 發表於 15-7-15 15:55
我會叫呀仔最好儘早做哂佢, 因為佢參加咗好多暑期活動, 如果每日做少少的話, 好快就會到暑假尾, 到時就屎梗 ...

進度好理想喎

咁你個仔都好聽話呀!

禁止訪問

雲母殿

hin080908 發表於 15-7-15 15:59
一本入面有中英數常同普通話. 另加, 要睇書囉, 其實唔多, 十本書, 又唔係睇小說, 繪本, 漫畫, 謎語書都得, ...

咁聽落都OK

加油

男爵府

畀面勳章

已經做完..........佢話要放真既暑假,所以好快就做晒

珍珠宮

幼稚園及小學都有暑期作業,做左一大半了。

禁止訪問

子爵府

+3金熱血

回覆 wcpcelia 的帖子

佢都係一時時聽話, 我同佢講咗, 最遲7月尾要做哂D 功課, 如果唔係, 8月份D 活動就減少D, 俾D 推動力佢嘛... 嘿~

子爵府

畀面勳章

引用:你地小朋友會毎日早少少,大約一個月做晒,+

原帖由 wcpcelia 於 15-07-15 發表
你地小朋友會毎日早少少,大約一個月做晒, 定係一口氣做好多,唔洗好多日,就做完一本? ...
未開始放假已經做完

象牙宮

做晒啦!得好少之嘛,一本綜合練習!佢每日做幾個囉!

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

昨天先開始做左兩頁咋

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

wcpcelia 發表於 15-7-15 15:32

我女中英數各一本, 昨晚問佢做成點, 佢話已做完一本 -- 英文, 而家做緊數學

侯爵府

牛年勳章 我的育兒心得勳章

引用:幼稚園時一派……自動波即日做完!現在……

原帖由 sandra28 於 15-07-15 發表
現在……每日只做少少!
same

首頁
12345...8

尾頁

跳至