自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:一朝早睇到呢單新聞忍唔住眼淚(兩歲童監生被餓死)

殺人兇手

男爵府

我仔歲幾
睇到呢啲新聞真係有切膚之痛

大宅

引用:何姓舅公被警方移送地檢署偵辦,訊後聲押。

原帖由 Biancacheung 於 15-07-16 發表
何姓舅公被警方移送地檢署偵辦,訊後聲押。(陳采蘋攝)
中國時報【陳采蘋、徐養齡╱竹縣報導】
我自己2年抱2!大果個都未夠2歲!距撞到大喊都心痛死!當初可必生呢!距老母都冇人性!我離開對仔一日都掛死我!離咁耐都做得出

珍珠宮

Biancacheung 發表於 15-7-16 20:29
身上有舊傷,即係佢父母以前都有份虐兒,真陰公,咁唔想養,何必仲生第二個

...
就咁睇新聞, 舊傷係指6-7日的傷, 估係個男人接手之初就已經打到個細路仔傷晒.....
不過個阿媽都過份! 第一, 點可能托比個有毒引既男人? 第二, 去台北工作都話, 明明有時間返新竹行街睇戲食飯, 點解唔返去睇下對仔女?

♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

子爵府

引用:Quote:原帖由 teresayan07 於 15-07-16 發

原帖由 Biancacheung 於 15-07-16 發表
身上有舊傷,即係佢父母以前都有份虐兒,真陰公,咁唔想養,何必仲生第二個

...
有左係緣分嘛,有左就生囉

子爵府

拉咗個舅父同隻賤媽未?血債血償!

公爵府

So pity … R.I.P.

大宅

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:Quote:Biancacheung 發表於 15-7-16 20:29

原帖由 小寶貝兒 於 15-07-16 發表
就咁睇新聞, 舊傷係指6-7日的傷, 估係個男人接手之初就已經打到個細路仔傷晒.....
不過個阿媽都過份! 第一, ...
所以我覺得最大責任都係父母度,所託非人,又放心交俾人湊,自己得閒去睇戲行街都唔返去睇下小朋友

小寶貝兒    發表於 15-7-17 13:11

男爵府

引用:何姓舅公被警方移送地檢署偵辦,訊後聲押。

何姓舅公被警方移送地檢署偵辦,訊後聲押。(陳采蘋攝)
中國時報【陳采蘋、徐養齡╱竹縣報導】
自己唔養,都可以交去兒童院之類的。
1, 2歲,連開水喉飲自來水都唔識啦,有冇搞錯。

男爵府

得果一二歲,點放心比個男人湊,九日都吾理好陰公,又挨餓又受折磨,希望b女無事

我見到都好心痛,都吾知點做人父母

男爵府

個心好吾舒服,點解台灣特別多尼D個案

珍珠宮

大宅

我囝仔都係13個月咋!睇到好心痛流淚了,希望哥哥早日上天堂
妹妹加油渡過難關,祝有好心人收養,唔使再返去啲禽獸親人身邊!

男爵府

睇到好心痛。咁細個點可以無人照顧缺糧缺水已經好慘,仲要打到咁...點做得出?都唔係人來的.

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

RIP

買個袋幾多錢姐,為何草菅人命

侯爵府

資料有限,我睇呢單新聞,成日懷疑,會唔會舅舅根本無應承湊,只係生母跟生父鬧交,生母都發脾氣出走,夾硬放低兩小。

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:資料有限,我睇呢單新聞,成日懷疑,會唔會

原帖由 smiletigger 於 15-07-17 發表
資料有限,我睇呢單新聞,成日懷疑,會唔會舅舅根本無應承湊,只係生母跟生父鬧交,生母都發脾氣出走,夾硬 ...
今日報紙講個生父離家出走左成個月,生母自己都唔想湊,就話要去台北打工,掉低俾舅父,叫佢得閒就過黎望下d細路,仲話個女人根本仲係新竹只係去左玩,真夠狠心,最大責任一定係呢對不負責任既父母,生左唔想養就一走了知,至於小孩既傷係俾人打定9日都冇人理自己跌傷就難講
台灣好多虐兒案,所以我唔明點解d人會話台妹好溫柔,但對自己仔女可以咁冷漠

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

一個兩歲,一個一歲,其實都重係BB黎,佢媽最大問題,話就話去台北返工但又放左啲同朋友shopping相上fb,得17歲,自己腦荀都未生埋就生兩個出黎害人,BB,rip

男爵府

回覆:Biancacheung 的帖子

首頁

尾頁

跳至