婆媳關係

跳至

首頁
23456...9

尾頁

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

回覆:你地有左bb個陣,6299……

點解要買玉戴陀bb需要戴玉?

大宅

回覆:kareneyipchan 的帖子

冇,但係有條金鏈

大宅

回覆:kareneyipchan 的帖子

冇!我生咗都係乜都冇,我都冇諗過佢會送啲咩畀我

別墅

引用:點解要買玉戴陀bb需要戴玉?

原帖由 jtw_ki 於 15-07-19 發表
點解要買玉戴陀bb需要戴玉?
d人話定驚嘛……

別墅

引用:冇,但係有條金鏈

原帖由 YingYing622 於 15-07-19 發表
冇,但係有條金鏈
咁好既!暫時有2個jm有收禮物……

大宅

引用:6299有冇買下玉咀或者玉呃比你地戴下?

原帖由 kareneyipchan 於 15-07-17 發表
6299有冇買下玉咀或者玉呃比你地戴下?
無,百無

別墅

回覆:你地有左bb個陣,6299……

我99先搞笑,我都唔知咁算係有定無!!

佢去保險箱度拿返以前人地送我老公的bb金鈪俾我女,咁算係有定無??

大宅

引用:Quote:原帖由+kareneyipchan+於+15-07-17+

原帖由 Pasmine 於 15-07-19 發表
無,百無
應該話無送禮物,但有煮嘢我吃

大宅

M.A.C 發表於 15-7-18 20:58
回覆 hanihani 的帖子

典型港女係咁架,自己無本事之餘,又驚地位不保,咪縱火6299唔好錫孫,因為怕父母從 ...
其實佢算係世界級 因為我識咁多女仔 無一個比得上佢.. 都就黎30歲 佢仲成日攤大手板 自己做份工萬幾蚊 又唔比家用
信用卡仲係用隻99張卡(99幫佢比) 連電話費都係隻99比
又由細偷$偷到大 以前就偷99 $ 但99又唔出聲由佢..
之後出黎做野又去穿櫃同底.. 穿左成百萬又係6299幫佢還
仲毫無悔意咁覺得係6299錯 成日覺得屋企好多$ 其實都係普通人家..
哥時一齊住 仲偷我$ 雖然唔多 但都偷左萬幾2萬蚊
哥時無知諗住佢係C6家姐佢約我出去就同佢出去應酬下
點知成日搵我著數 次次食野話轉頭比返我 結果次次都唔比
開頭C6帶我返屋企時 隻顛雞姑9完全睇我唔起 完全係一臉卑視眼神咁望我
因為佢從來都睇唔起我C6 話我C6學歷低 只係中學畢業..
後黎隻姑9知道我學歷高 我爸爸係生意人 屋企都過得幾好
佢就成日同我扮frd成日想攞著數 仲成日係我面前踩我C6
仲話都唔知點解你會揀D咁既乞衣.. 係我就飛左佢
但隻顛雞姑9本身自己學歷都唔係高!都係中學畢業考唔到大學讀哥D課程咁!
咁大個人仲成日係度扮ABC.. 哥時知我讀咩學校仲叫我介紹D靚仔鬼仔又有錢既師兄比佢識
C6不嬲都好憎佢架啦 顛雞姑9本身都成日係屋企稱霸
郁D又話自殺又話跳樓 連C6阿爺阿麻都怕佢左
最搞笑係佢偷完我地錢仲走去同阿麻告狀話係我地錯
之後阿麻就搵我地照肺 但阿麻根本連件事都唔清楚
隻99仲加把口話 拿 聽阿麻話啦 阿麻講既野好有道理架咁樣

生左阿女之後 6299無探過 但其實不嬲隻99都對我好假.. 係C6面前先對我好
但62不嬲都對我幾好.. 咁哥時生左老公就SEND左幾張相比6299睇
99完全無表示亦無問候一句.. 反而62就問女女健康與否..
同埋62仲係WTSAPP ICON換埋女女張相..
之後用左幾日就轉左其他相.. 原來係顛雞姑9發爛渣
之後係屋企同6299嘈 又話係咪有個孫就點點點 咁62怕左佢就換左佢
隻顛雞姑9本身都唔鍾意6299對我好.. 哥時佢地屋企有隻狗
係顛雞姑9話買 買左都係6299照顧隻狗日常起居 隻狗係好痴6299
但就好驚顛雞姑9 因為佢成日鬧佢同埋虐打隻狗.. 所以隻狗唔跟佢
咁我既出現.. 隻狗狗都好痴我.. 我都好錫佢
個顛雞姑9係6299面前就話有多個人錫我隻狗都好既
轉過頭佢叫隻狗 隻狗痴住我唔理佢.. 佢就捉住隻狗虐打左一晚
同埋一邊打一邊罵隻狗 其實實情係比緊說話我聽..
我自己以前都養狗.. 我真係好心聽.. 隻狗無人幫.. 6299又唔比我幫
之後99仲講一句 你唔好幫口亦唔幫隻狗 唔係佢連你都罵佢
之後自此哥次 C6都唔比我再接觸佢隻狗同埋顛雞姑9..
但一齊住.. 好難接觸唔到.. 加上狗狗成日都會搵我..
唉.. 顛雞姑9其實好多顛野.. 我好想開POST呻架..
但廢事等陣被C6屋企D人見到講返比顛雞姑9知就話我唱佢..
其實實情係.. 我同C6結婚後 只係佢屋企住左2個月已經要搬走..
2個月已經發生左勁多野.. 搬走左仲被顛雞姑9唱返轉頭成件事掉轉黎講..

伯爵府

嘩,你姑9真係好港女喎,仲要係6299自己一手造成添,我諗你都係少同6299和姑9接觸啦!

真係驚6299百年之後,姑9會痴住你地一家發顛。。。不如早早斬電纜線,免以後夜長夢多。

別墅

引用:Quote:M.A.C 發表於 15-7-18 20:58 回覆 ha

原帖由 hanihani 於 15-07-19 發表
其實佢算係世界級 因為我識咁多女仔 無一個比得上佢.. 都就黎30歲 佢仲成日攤大手板 自己做份工萬幾蚊 又唔 ...
如果將來我發生d咁既事我諗我攞野斬佢都似,我都5係好好老脾

大宅

引用:嘩,你姑9真係好港女喎,仲要係6299自己一

原帖由 M.A.C 於 15-07-19 發表
嘩,你姑9真係好港女喎,仲要係6299自己一手造成添,我諗你都係少同6299和姑9接觸啦!

真係驚6299百年之後 ...
真係佢地一手造成
但隻99成日都話係C6阿麻造成
我已同佢地斬攬,C6亦只係同父母聯繫。
顛雞姑9我地已經無蘇佢。
好老實,如果6299有咩事走左隻顛雞姑9真係要乞食都似。 C6同6299早就講明佢死佢事,以後絕不理同收留姑9。
本身以前6299買落左間公屋自住,但顛雞姑9某日突然發脾氣話要搬走,唔要住呢度。
嫌住公屋cheap,之後發曬脾氣,我哥時仲同C6拍緊拖,當時亦在場。
之後6299真係唔夠一星期即刻賣左間屋
顛雞姑9就話要住私樓,但6299租左居屋就算。
之後無耐同C6結婚後一齊住,我同C6兩人要迫房仔,間房只可放張3尺床,同埋有個櫃仔咁。
顛雞姑9霸大房都算,自己房大大個衣櫃仲掉啲衫擺係我地房,C6叫佢咪擺黎佢仲發脾氣話C6比說話佢聽
屋租C6同我有份比,家用又有比,顛雞姑9乜屁都無比。

大宅

引用:Quote:原帖由 hanihani 於 15-07-19 發表其

原帖由 kareneyipchan 於 15-07-19 發表
如果將來我發生d咁既事我諗我攞野斬佢都似,我都5係好好老脾
我如果唔係為左C6,唔想佢難做,我早就爆左姑9,因為62身體唔好,姑9已經成日激佢,99對眼又唔好,唉,爆左姑9即是要兩老激心,咁我又唔想兩老唔開心。
住左兩個月咋,仲恐怖過跌落地獄呀。
都仲有大把野未呻,

伯爵府

聽完你咁講,其實你隻顛雞姑9係咪發生過咩大獲野,令到佢有精神病呀?你叫6299帶佢睇醫生穩陣喎。。。。。
另外6299咁竉姑9係咪知咩事無講咋???

題外話,你老公都唔鐘意姑9,係咪自細就係咁?

大宅

引用:回覆 hanihani 的帖子聽完你咁講,其實你隻

聽完你咁講,其實你隻顛雞姑9係咪發生過咩大獲野,令到佢有精神病呀?你叫6299帶佢 ...
其實顛雞姑9由細已經係咁,控制欲強加上終極港女格,我老公自細已經好憎佢,佢大我老公7,8年。

顛雞姑9無病無痛,但自稱因我C6搞到佢有精神病。

點解會有精神病呢,因為顛雞姑9佢自細已經成日做好多衰野,例如偷錢,打99,打阿爺阿麻,佢曳比99打佢走去報警拉99,佢就覺得屋企人偏心我C6,但其實佢父母係偏心顛雞姑9,連C6自己都咁講。

但佢基本我覺得唔係精神病,其實我認為係6299太寵佢令佢脾氣越來越差,越黎越太后,6299心知個女已經世界級,但心中仍不面對現實。

佢唯一發生大獲野就是出去學做會計但穿公司櫃同底,穿了成百萬仍不知錯,啲錢穿了去邊呢,就係扮有錢abc去貼仔,吃喝玩樂用曬,件事發生左幾年,至今6299不能退休就係仲幫佢還緊債。

呢件大單野後,佢仲叫6299比錢佢去遊學美加,6299唔比佢就喊苦喊忽話呢個係佢唯一心願,佢去唔到就死都唔安落,結果6299怕左佢,結果一去去左一個月,又洗左6299十萬,總知顛雞姑9一日唔死,6299一日都要同佢還債。

好慶幸C6無好似佢咁

子爵府

引用:6299有冇買下玉咀或者玉呃比你地戴下?

原帖由 kareneyipchan 於 15-07-17 發表
6299有冇買下玉咀或者玉呃比你地戴下?
無!淨係問仔定女!

伯爵府

原來顛雞姑9大你老公7,8年,咁其實有可能似而家大陸一孩政策副作用~>>本來獨生子女萬千竉愛一人自細受竉,但突然家裡多一個人,仲要係男仔分薄佢父母竉愛,亦有可能加上身邊人加鹽加醋話父母第日錫哂細佬唔要你啦!(你知舊時既大人好習慣咁嚇小朋友),所以就會令第一個小朋友出現妒忌和嫌惡既心情,仲要做更多衰野吸引父母注意,務求令父母集中注意佢自己。咁6299本身並非重男輕女,反而好錫女兒,所以仲遷就姑9,因此變成害左姑9佢一世。所以顛雞姑9應該有一半係被6299煉成。如果6299仲唔醒覺,真係他日有咩事都唔好可憐6299啦!

大宅

引用:回覆 hanihani 的帖子原來顛雞姑9大你老公7

原來顛雞姑9大你老公7,8年,咁其實有可能似而家大陸一孩政策副作用~>>本來獨生子女 ...
其實顛雞姑9並非做壞事想引起父母注意之人,因佢本身份人心地已經唔好,而且做壞事C6話係佢既天性黎,話佢本身由細已經係咁,C6話佢先天壞底,後天被6299寵到咁。

顛雞姑9份人愛比較,本身無人要同佢比較,佢自己就係度同人比較。

就係大7,8年都仲做埋呢啲野,C6成日話佢生就累朋友,死就累街坊就係顛雞姑9呢種人。

伯爵府

唯有祝你老公好運,唔好比姑9累。

大宅

引用:回覆 hanihani 的帖子唯有祝你老公好運,唔

唯有祝你老公好運,唔好比姑9累。
C6應該唔會啦 因為C6早早就同6299攤牌,話以後顛雞姑9點樣都唔關C6事,C6話佢訓街被人斬都絕不理佢。6299自己都心知肚明。 anyway 希承你貴言,同不要1再和此恐怖雞來往。

首頁
23456...9

尾頁

跳至