婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

想問大家成日冇得痾大便!會有咩後果!已經持續一星期!這個2015!不停一係嘔腸胃炎!一係痾!一係冇得痾!可怎樣做!thx
回覆 從前sukilam 的帖子

您好從前sukilam ,嘗試飲多D水,食多D 高纖既食物,如果真係去吾到就可能要去睇醫生搵藥幫一幫喇。

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

別墅

試下夜晚果餐飲蕃茄湯丫 .. 我以前都係咁 .. 一痾唔到就煲 .. 飲1,2 日就好好痾 .. 好過食藥

禁止訪問

複式洋房

想生BB熱投

有無試過通便臍?

禁止訪問

子爵府

引用:想問大家成日冇得痾大便!會有咩後果!已經

原帖由 從前sukilam 於 15-07-21 發表
想問大家成日冇得痾大便!會有咩後果!已經持續一星期!這個2015!不停一係嘔腸胃炎!一係痾!一係冇得痾! ...
有冇試過飲西梅汁呀,我之前生完仔之後便秘,訓醒飲一杯會好好多

大宅

熱血金章

回覆:成個星期冇大便?

先要飲多d水,再保持一日三餐要定時,多菜小肉,小d食立雜野,每餐之間食d水果,堅持一排應該會有改變

大宅

畀面勳章

Thx all

大宅

畀面勳章

回覆 Hayeung 的帖子

試過吾得!thx

侯爵府

想問大家成日冇得痾大便!會有咩後果!已經持續一星期!這個2015!不停一係嘔腸胃炎!一係痾!一係冇得痾! ...
試下飲凍奶茶(不過冇益)但我以前長期便秘。現在天天一飲完柯好大舊!我有次同個女性朋友講原來她也是靠奶茶柯大便

大宅

畀面勳章

回覆 leeleebaba 的帖子

Thx 但我未飲過奶茶的!由細到大都是吾飲!thx

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

樓主, 好大機會係你之前腸胃炎, 止痾的藥可能過了火, 現在變成無得痾...

要解決, 一定不能再刺激腸胃, 可以考慮煲以下湯水...

淮山, 玉竹, 蓮子, (磁)實, 不放瘦肉, 煲水食渣... 要有耐性呵

淮山, (磁)實,有食療效, 可補脾胃
玉竹, 蓮子, 清心, 閏肺, 理肌
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

伯爵府

食多d生果飲多d水, 嚴重嘅就去睇醫生

子爵府

持續一星期冇得痾大便,體內會儲了好多毒素,都係找位中醫師調理身體會好D。

大宅

有時我會用四片檸檬沖水飲. 當日會去得好暢順

用戶要求終止服務

畀面勳章

食蕉, 飲牛奶?

再無得去真係要睇醫生

早排外國有個女仔因為2X日無去而死左

男爵府

你有無食生果同飲多水呀? 我食火龍果+涼粉好快有

複式洋房

回覆:成個星期冇大便?

我坐緊月,便秘... 幾日前去,d屎太硬,奇唔到,而家都3日啦...都去唔到,唔知點好...

水晶宮

飲西梅汁同食生果

首頁

尾頁

跳至